Skip to main content

Octopussy (465)

woensdag 10 oktober-2012
Mogen we over Eddie Trump betrekkelijk weinig hebben opgehaald (1), de andere vriend van ome Jaap Kroonenberg aan de vooravond van diens vertrek naar hogere sferen is een ander hoofdstuk. Dat Pierre Salik tot de Cercle des Nations behoorde en dat dat uiterst bad news was hebben we al eens naar voren gepunterd (2). Maar dat ie ook de familie Nejman aka Neumann, aka Newman in zijn persoonlijke telefoonklapper had staan nog niet.
Arno Nejman en diens zoon Geoffrey waren de baasjes van de uiterst suspecte “Geoffrey’s Bank” in Brussel. Bij ons bekend geraakt door de jarenlange louche concurrentiestrijd rond de vooral militair gezien spectaculaire uitvindingen van de Letse wetenschapper Alexis Argamakoff (3). Waaronder hittezoekende cellen, die later zo keurig bleken te passen in de neusjes van raketten. Verder vormde het bankje van de Nejmans een belangrijke schakel in het wereldje van de internationale wapensmokkel (4), het witwassen van irreguliere gelden en het overmaken van poen aan de staat Israël.
Naast een hele reeks luitjes die prominent voorbijkwamen in de Dutroux- dossiers en aanverwante artikelen behoorde ook een interessante Amerikaan tot de bonte entourage van de Nejmannetjes. Dat was Roy Cohn. Een geheimschrijver uit de sfeer van oud-FBI baas Edgar Hoover, die gespecialiseerd was in het ensceneren van close encounters met snollen en jeugdigen ten behoeve van hooggeplaatsten om die na het hopsen stevig in de tang te nemen. Hoever zijn we daarmee af van de gebeurtenissen zoals die in de Dutroux-dossiers naar boven zijn getild? Niet ver. Of dat iets zegt over de connectie tussen Ome Jaap en Pierre Salik? Wie weet. Interessant is het in ieder geval wel en voor ons zeker aanleiding om verder te struinen in deze materie. Bijvoorbeeld in de affaire rond de Schumacher Kramer Stichting. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 464.
(2) Zie aflevering 282.
(3) Zie de serie “Royal” op onze Followupsite.
(4) Zo kwam de o.a. in Libië actieve rogue CIA-agent Edwin Wilson bij Nejman over de vloer.

Klik hier om uw reactie toe te voegen