Skip to main content

Tussen premies en piraten (091)

28 februari 2017

dinsdag 19 november-2013
Hoe gaat zoiets? Eigenlijk heel banaal. In de zomer van 2006 bivakkeert Tonio Hooijmaaijers met zijn femielje op een camping op Kos en ontmoet daar Thijs Evers en aanhang. Thijs en zijn vrouwtje Ingrid deden in verzekeringen. Begin deze eeuw was het niet botertje tot de boom geweest maar in 2005 ontdekten ze plotseling de conifeer. In dat jaar stortten ze zich namelijk met veel succes in de verkoop van uitvaartverzekeringen en al spoedig maakte de outfit van Thijs en Ingrid een omzet van zeven ton per maand. En dan verdien je na maanden noeste arbeid wel een paar weekjes wuft kamperen op Kos. Het geluk duurde helaas niet lang. Een paar jaar later was er nog sprake van één uitvaart: die van Thijs en Ingrid's outfit zelf. Lees en ween.
Deze droeve gebeurtenis had overigens weinig effect op het wel en wee van de Eversjes. Toen waren ze namelijk al een tijdje ondeugend aan het goochelen met VVD-gedeputeerde Tonio via de op naam van diens donna staande sluis-BV Move Consultancy, die bij la mamma van Tonio was ondergebracht. Dat ondeugende goochelen leverde gisteren een oratio op van een OM-jurk waarin hij tot een eis van vier jaar brommen kwam voor Tonio en voor zijn donna een voorwaardelijke kerkerstraf van 3 maanden, een boete van 25 roodjes en 240 uur opoe over het zebrapad zeulen en/of meedoen aan Geer en Goor (1).
Nou het leuke. Een deel van de met goochelen binnengetrokken poen was volgens voornoemde jurk afkomstig van de Fortis Bank, waar vriend Thijs over leuke contacten beschikte. Kwootje jurk:

" ... Hooimaaijers was van mening dat de provincie met ING als huisbankier niet voldoende adequaat werd bediend. Hij heeft dit intern bij de provincie gemeld, hij heeft een offerte aangevraagd bij Fortis (hoogst ongebruikelijk voor een gedeputeerde) en hij heeft dit ook aan Evers gemeld. Deze heeft vervolgens gezorgd voor het contact met Beumer en Dekkers van Fortis en uiteindelijk Mattijs. De betrokkenheid van Hooijmaaijers ... ”

Ho. Even wachten. Beumer? Is dat niet ònze Beumer? Robbie? Jawel, da's onze Robbie. Die door ASR-god Jos Baeten in 2008 publiekelijk op het schild werd geheven, omdat ie de provincie Noord-Holland bij Fortis had binnengesleuteld (2). Het mag zo zijn dat meneer Mattijs verder alle aandacht krijgt van de OM-jurk tijdens zijn requisitoir, amico Baeten zal niet voor niks in verband met deze deal de gladiolen aan Beumer hebben overhandigd. En dat werpt de vraag op wat er zich precies in het voortraject heeft afgespeelde tussen Evers en de Darth Vader van ASR, die btw een jaar later met omfloerste trom afscheid nam van zijn werkgever en stilletjes in de anonimiteit verdween. Wij grutten verder. Stay tuned.

(1) Zie dit artikel uit de Volksfiets.
(2) Zie het artikeltje Fortissimo dd. 7 november 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten