Van Estoril naar Zandvoort (154)
maandag 7 juli-2014
Oud nieuws. Maar voor we het daar verder over hebben snort u dan eerst even terug naar aflevering 114 van deze serie. Zo, bent u weer bij. Wat meldde het Britse dagvod The Guardian afgelopen weekend tussen de tackles en penalties door? Dat bij het ministerie van Binnenlandse Zaken 114 documenten over de elitaire koterhopsring verdwenen waren. Die maakten deel uit van de dossiers die de in 1995 naar boven verhuisde parlementariër Geoffrey Dickens in 1983/1984 had overhandigd aan toenmalig minister van Binnenlandse Zaken, Leon Brittan. Dickens koesterde daarover great expectations. Volgens hem zou zijn info the lid van het leven van in ieder geval acht leden van de absolute high society blowen. Onder wie Sir Peter Hayman, de voormalige voor(huid)trekker van de Pedophile Information Exchange en subhoofd van MI6 (1). Maar ze zijn weg. Je kan nou eenmaal niet alles bewaren. En volgens een ouwe hotemetoot van Binnenlandse Zaken was dat helemaal niet zo verdacht, want er stond in de documentatie van Dickens niets substantieels. Een hoop verhalen, weinig wol.
Ongeveer hetzelfde scenario dus als hier door geheimsmurfen van Justitie en Binnenlande Zaken is gebruikt om bijvoorbeeld de rijke oogst in Zandvoort met de gang van een kruisraket te begraven cq. te vernietigen (2). Zonder dat een hele roedel Kamerleden op zijn achterste poten ging staan en opheldering eiste. Dat is aan de overkant anders. Al een kleine 140 exemplaren van deze zeldzame diersoort hebben naar aanleiding van the ongoing beat over het afdekken van elitair hopsgedrag een serieus onderzoek geëist. Tot nog toe houden Cameron cs. een dergelijke neusoperatie tegen, maar voor zijn goeie fatsoen zal hij uiteindelijk door de knieën moeten. Nou ja, gelukkig hebben wij Joris nog. Stay tuned.
(1) Zie aflevering 153. Wat de chantage door geheimsmurfen betreft is bijvoorbeeld het artikel Wolff in de klem op de site van de Morgenster buitengewoon leerzaam.
(2) Zie aflevering 4. De begrafenis van zowel Ulrich als zijn nalatenschap viel in 1998 voor een deel onder de verantwoordelijkheid van toenmalig secretaris-generaal bij Justitie Harry Borghouts. Opvallend: in datzelfde jaar stelde Harry minister Piet Hein Donner op de hoogte van de verhalen rond toenmalig directeur-generaal Internationale Aangelegenheden en Vreemdelingenzaken Joris Demmink. Alsof Harry dat al niet eerder wist.