Skip to main content

Octopussy (446)

dinsdag 3 juli-2012
Dat was vorige week toch effe wat op de Julianalaan in Bilthoven. Hadden zich net nieuwe bewoners gesetteld in een hele lekkere villa daar, staat er ineens een lawaaierige verhuiswagen voor de poort en een deurwaarder. Om hun inboedel mee te nemen. Goddank had de heer des huizes net het hele katje laten overschrijven op de naam van zijn 18-jarige dochter, anders was de situatie helemaal genant geworden. Namen de schuldeisers overigens geen genoegen mee en het wachten is nu op het oordeel van een te hulp geroepen voorzieningenkadi. Eind deze maand weten we meer.
Wie die nieuwe bewoners waren? Drie keer raaien. Bingo. Robert van de Rhee, zijn vrouwtje Marieke en hun dochter. Met hun door ezeltje Nononono getrokken salonwagen stilletjes uit Noordwijk vertrokken, omdat de huisbaas wat al te nadrukkelijk om de huur begon te zeuren. Dat kan nog wat worden met de eigenaar van hun nieuwe onderkomen in Bilthoven, dat voor een kleine meloen euro in de ramsh stond bij Nassau makelaardij in Zeist. Een huizenhandelaar die bij ons al eerder niet zo deftig voorbijkwam in de story over de wellnessdroom van ex-koninginnecommissaris en tegenswoordig als banktoeteraar door het leven gaande Boele Staal en een paar geestverwanten. Maar dit terzijde (1).
In hoeverre de keuze van Bilthoven cq. Nassau op toeval berustte mogen we misschien nog leren uit een van de volgende sensationele artikelen op Robbie’s eigen website. Comfortabel is in ieder geval wel, dat de avontuurlijke familie weer lekker dicht bij notaris Roelina Houwing is komen wonen, die alle paperassen die bij Robertje’s affaires te pas kwamen altijd zo kundig heeft verzorgd.
Bijvoorbeeld bij de verovering van Jarino BV. Een kwootje uit een mail van iemand uit Robbie’s goeie ouwe tijd. Komt ie: “Jarino BV is ook in zijn handen gekomen via een slinkse truc, waarbij de wijze van handelen steeds hetzelfde is, namelijk: een koopcontract voor de aandelen maken, dit bij een bevriende notaris laten tekenen, waarbij (foutje) het geld nog net niet aanwezig is, maar wel komt. De notaris werkt mee, dus de akte wordt gepasseerd. Op dat moment is de val dicht, want als aandeelhouder ontzeg je de gefleste ex-eigenaar de toegang tot het bedrijf, ontzegt hem de bevoegdheden etcetera. Daarna strip je de tent en laat hem vervolgens ploffen”.

Asteblaft, hoor je het eens van een ander. En er volgt nog veel meer Schweinerei. Dus stay tuned.

(1) Zie de serie Masterplan op onze Followup-site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen