Skip to main content

Oeps (005)

14 maart 2017

woensdag 7 maart-2012
Kijk, heb je een rechtse regering die ingrijpend bezuinigt om de economie (niet de bevolking) te redden en dan zegt die regering plots: “niks ervan” tegen de ongekozen junta in Brussel. Nee, die Brusselse regels voor het begrotingstekort, daar doen we niet aan mee.
Een geluid uit het Catshuis?
Nee, natuurlijk niet, daar wordt rustig doorbezuinigd. Het is de Spaanse regering die nada zegt. En laat dat nou veel steun vanuit de bevolking krijgen. Dat zal in Portugal, Italië, Griekenland en Ierland wel in goede aarde vallen.
Nou zal Bibi zo'n ruggengraat niet hebben; een rapportje publiceren over de euro, meer valt er van die kant niet te verwachten. Tenzij het gaat over Israël uiteraard. Ook zo benieuwd hoe dat zal gaan met die twee paspoorten? Of gaat het dan alleen om Turkije en Marokko?
Ondertussen is het stil rond de Griekse schuldenlast. Naar alle waarschijnlijkheid zal de vereiste 66procent aan deelnemende houders van schuldbewijzen niet gehaald worden. Mocht dat niet zo zijn dan is de kans groot dat de verzekeringen moeten gaan dokken. Dat zal de VS niet willen, want de vijf grootste Amerikaanse banken moeten dan de portefeuille opentrekken. De kans daarop is laten we zeggen niet groot.
Maar in zo'n geval wordt ook de 130 miljard euro's “Griekse” steun niet overgemaakt. Dus, aftellen tot 12 maart en we zullen het weten.
Veel hebben we niet gehoord over het besluit van het Duitse Hooggerechtshof (28 februari) dat het parlementaire besluit om deel te nemen aan het Euroreddingsfonds (zowel het EFSF en de ESM) tegen de grondwet is. Oeps.
Maar, niks aan de hand, gelukkig komt er een Eurovisie songfestival aan en niet te vergeten, de Europese voetbalkampioenschappen, Tour de France en misschien gaat een beroemdheid scheiden. Veel interessanter allemaal.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
14 maart 2017