Skip to main content

Antillen vice versa (007)

04 januari 2016

maandag 19 augustus-2013
Nee. Het ging niet om het inpolderen van de Waddenzee. Maar eerder deze maand was er aan onze uiterste westgrens opnieuw gesteggel over een stukje gebiedsuitbreiding. Voormalig Amsterdams stenenstapelaar Chris van Assendelft van Wijck zou namelijk in het eerste decennium van deze eeuw aan de populaire Pietermaai in Willemstad een stukkie grond aan ons koninkrijk hebben toegevoegd om wat extra ruimte te creëren voor de bouw van een horecagelegenheid en een stel appartementen. Zonder over de nodige vergunningen en andere paperassen te beschikken. Noch voor de uitbreiding, noch voor de bouw.
De kwestie kwam opnieuw in een kleine tsunami terecht toen de Nederlandse exploitant van de horecagelegenheid, die in 2010 zijn neus aan het beslagen venster drukte, het aantal decibellen in overeenstemming bracht met de hoge huurprijs. Begin dit jaar werd een officiële klacht wegens geluidshinder bij de overheid in de gleuf geramd en de roep om meer controle op het doen en laten van de stapelaar kon wat decibellen betreft langzamerhand concurreren met de geluidsinstallatie van voornoemd eldorado voor hossers en zuipschuiten. Inmiddels zou eigenaar Van Assendelft van Wijck, die in zijn nieuwe woonplaats 'sGravenwezel met analoge problemen worstelt alsnog de betrokken vergunningen hebben aangevraagd (1).
Het is trouwens niet de enige eilie waarmee de avontuurlijke ondernemer op Curacao wordt geconfronteerd. Hij zou daar namelijk wat schulden hebben achtergelaten en het niet helemaal eens zijn met de blauwe brievenbrigade op het eiland. Onder de schuldeisers bevindt zich Leo Nipshagen. Een oude compagnon van Christiaan uit de Amsterdamse Gerrit van der Veenstraat, die al eerder is voorbijgekomen in de kwestie rond de achter een Belgisch traliebehangetje verblijvende Woutje van Loon (2) en het zwaard heeft opgenomen tegen zijn oude makker vanwege een akkefietje uit de vorige eeuw. En wat voor akkefietje. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 29 van de serie Letselschade dd. 5 augustus 2013.
(2) Voor Woutje linksaf naar dezelfde serie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 januari 2016
Antillen vice versa