Skip to main content

Ebolalalalala (006)

02 april 2017

donderdag 14 augustus-2014
Dat was effe een domper. De 75-jarige Miguel Pajares streek afgelopen weekend het zeil. Ondanks een dosis experimentele zMapp. Kwam die te laat voor de net als zijn twee Amerikaanse collega's Kent en Nancy in de Heer zijnde Miguel? Of lag het aan zijn wrakke gezondheid? Allebei mogelijk. Hoe dan ook, door het hemelen van Miguel kwam de concurrentie van Mapp Biopharmaceutical Inc. in beweging. Business is business. Dus dat wordt buffelen bij de zMapp-combine. Bijvoorbeeld bij de door ons op 7 augustus al voor het voetlicht getrapte NGO Metabiota Inc., waar admiraal Gary Roughhead, het voormalige opperhoofd van de Amerikaanse vloot, zijn steriele vinger aan de bloedbaan houdt. Daarnaast broddelt Gary nog wat aan de arctische veiligheid en zit ie in een task force die zich bezighoudt met energievraagstukken. Zal niet direct gaan over molens en zonnepanelen, maar meer over olie en gas, al dan niet schalie. En daar raken we ineens een zenuw. Een NGO die research doet op welk gebied dan ook heeft investeerders nodig. Zo ook Metabiota.
En wie heeft daar poen in zitten? Raad u niet. Rosemont Seneca Technology Partners. Zal u zeggen: ja, en? Nou, even in zijn achteruit. Op 22 mei gierde die onderneming namelijk al voorbij in de serie “Fuck”. Met op de frontseat de heren Devon Archer en R. Hunter Biden, die zich samen met de ook in Amsterdam niet onbekende Alan Apter een warme stoel hebben verworven in Burisma (1). Een holding die zich manifesteert in Oekraine op het terrein van (schalie) olie-en gas en tot de intrigerende knikkerverzameling van garch Igor Kolomoisky behoort. Nog gekker: volgens de officiële gegevens van Metabiota zelf, zijn nerds van de NGO niet alleen in Sierra Leone bezig met het snuffelen aan virussen, maar ook in Oekraine (2). Da's effe een gezellige combinatie: Azov Bataljonscommandant Kolomoisky aka Igor de Verschrikkelijke en een of ander ellendig virus. Dat is bijna net zo griezelig als het nieuws dat Monsanto poen heeft gestoken in Tekmira Pharmaceuticals, een concurrent van zMapp bij de ontwikkeling van anti-ebolacocktails. Komt nog bij, dat de Oekrainse Nationale Brigade, waartoe ook Igor's nazistische bataljon behoort, binnenkort de beschikking krijgt over een flinke voorraad drones. Maar ach, waar lullen we over? Van wie kreeg de directeur van het Flying Circus ooit surface-to-air speeltjes om Russisch vliegend materieel uit de lucht te halen? En van wie kreeg Saddammeke indertijd bio-chemische legospulletjes? We bedoelen maar. Stay tuned.

(1) Zie voor Alan's buitengemeen interessante Amsterdamse connectie aflevering 34 van de serie “Fuck” dd. 30 juli 2014.
(2) Voor meer details raden we u aan het artikel “From a Gentleman's Viewpoint: Secret War – a new virus?” door te ploegen. Te vinden op deze site.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Ebolalalalala