Skip to main content

Fast and furious (001)

27 februari 2017

dinsdag 12 juli-2011
Nee. Nee, nee. Hij had niks gewusst van de operatie Fast & Furious. En de top van het Amerikaanse ministerie van Justitie ook niet. Laat staan dat ze er toestemming voor hadden gegeven. Dat boerde prez Obomba dinsdagavond voor de camera's van zendgemachtigde Univision. En daarmee stond hij voor de zoveelste keer voor jodocus. Vraag blijft: wie wist er wel vanaf? En hoe hoog zat die slimmerik bij Justitie? Want het ging niet om de aanhouding van Vin Diesel wegens een verkeersovertreding, maar om het doorlaten van een prettig voorraadje wapens bij de grens met Mexico. Om dat vervolgens over te dragen aan seƱores van een of ander verwarrende middelenkartel. Na nauwkeurig alle nummers van het wapentuig te hebben genoteerd op de rand van een bierviltje. Als die nieuwe spulletjes dan ergens in Mexico in gebruik werden genomen, kon je de betrokken organisatie in kaart brengen en de hele boel tenslotte bij de vodden grijpen en 7000 jaar in een kruipruimte pleuren.
Wie zulke volstrekt mallotige plannetjes ontwerpt en bovendien noch de eigen agenten in het Mexicaanse veld noch de Mexicaanse autoriteiten op de hoogte stelt, is rijp voor een dwangbuis. Dat hadden de eenvoudige smurfen van de ATF (1) die de operatie moesten uitvoeren heel fast door en ze reageerden furious. Wat bijvoorbeeld als die chicano's die wapens gebruikten tegen hun onwetende collega's? Of tegen DEA-smurfen? Of Mexicaanse smurfen? Of Mexicaanse burgers? Niet lullen, poetsen. En de smurfen poetsten. Zoals het hoort. Tot twee Amerikaanse grenspetten naar de hemelse coffeeshop werden geschoten met door de ATF geleverde AK-47 spuitjes. Alle info werd als de dumdum afgeschermd, maar de seismische druk van onderop steeg met de dag.
Een maand geleden kwam de eruptie. Agent John Dodson gooide het hele verhaal op de keien via CBS. Inmiddels begint de Mexicaanse lava zich langzaam te verspreiden richting Washington. Vandaar Obomba's damage control van dinsdagavond. En dat zal wel niet voor het laatst wezen. Want kennelijk is die methode van begeleid doorvoeren nog steeds in Amerikaanse zwang. Terwijl ze daarmee toch herhaaldelijk op hun bek zijn gegaan. Daar kunnen wij zelfs hier achter de duinen over meebabbelen en IRT-teuten. When will they ever learn?

1. Federale smurfen organisatie.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious