Skip to main content

BRICS is niet niks (004)

02 april 2017

vrijdag 5 september-2014
U hoeft niet met ons mee te lopen. Maar wat vindt u van deze? Een ouwe topbaard van Al Qaida aka Al Schijthuis heeft van de week een videoboodschap laten verspreiden. Daarin kondigde hij aan dat zijn cluppie van plan is om wat te gaan rommelen in India. Effe kijken of ze de boel daar net zo op stelten kunnen zetten als in het Midden-Oosten. Met subsidie en als dat nodig is met een operationeel kontje van de USSA uiteraard. Net als indertijd bij het vuurwerk in Mumbai in november 2008 (1). En wij maar denken dat Al Schijthuis naar de Jupiler-divisie was verhuisd. Ingehaald door nieuwe Amerikaanse baardconcentraties als Al Nusra en IS. Waarom ineens deze Schijthuis-tournee in India? Nou, we weten niet of u er erg in hebt gehad, maar Vlad Putin is samen met de boys from Bejing bezig om de petrodollar een Patty Brardbommetje te bezorgen. En sinds de demise van Saddammeke en Muammar weten we waartoe de USSA en die slome duikelaars in Brussel in staat zijn om dat te voorkomen. India is de derde grootmacht binnen BRICS, dus ... u begrijpt hem? Natuurlijk. Wij hebben alleen maar intelligente lezers.
Komen we bij Brazilië. Staan ze voor nieuwe presidentsverkiezingen. Tot voor kort leek het voor de huidige vaandeldraagster Dilma Rousseff een gelopen koers. Vooral het nieuws dat ze door de NSA driftig werd afgeluisterd gaf haar campagne vleugels. Maar er kwam een kink in de geluidskabel.
Nummer drie in de race, Eduardo Campo, zeilde een paar weken geleden met zijn privé vliegtuigje onverhoeds een woonwijk van Sao Paulo binnen en overleefde dat niet. Een ongeluk met een MH-luchtje, dus de oorzaak zal wel nooit boven water komen.
De dood van Eduardo bracht zijn running mate Marina Silva aan het front. Een populair vrouwtje dat ten tijde van het presidentschap van Rousseff's voorganger Lula da Silva vijf jaar minister van milieuzaken is geweest. De laatste paar weken stijgt ze als een curarepijltje in de polls en vormt een serieuze bedreiging voor Rousseff. En voor BRICS. Want Marina is bijvoorbeeld dikke pão met hoge jongens uit WWF-kringen, zoals de Britse prins Philip en de Braziliaanse miljardairs Guilherme Leal, Alvaro de Souza, Fernando Garnero (zakengap van Nathaniel Rothschild) en Maria Alice Setubal. En die steunen haar full steam ahead bij deze presidentsverkiezingen. Drie keer raaien wat er gebeurt als Marina het langste strootje trekt. Nou ja, drie keer. Aan een keer heeft u genoeg. Wij hebben alleen maar intelligente lezers.
Gevoegd bij het monetaire kunstje, dat de USSA kortgeleden heeft geflikt bij BRICS' wannabe-lid Argentinië (2) en je zit eigenlijk alleen nog maar te wachten op iets ernstigs in Zuid-Afrika. Wat zong Wim Sonneveld ook weer? O ja, “Je hoort vaak zeggen dat geluk niet zo te koop is, maar geld doet wonderen en vooral als het een hoop is”. Helemaal waar. Stay tuned.

(1) Zie in dit verband de rol van David Coleman Headley aka Daoud Gilani bij die aanslag in de serie “Valse vlag” op onze Followupsite.
(2) Zie aflevering 9 van de serie “Sancties” dd. 14 augustus 2014.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
BRICS is niet niks