Skip to main content

De vergiftigde pion van de Golan (003)

04 april 2019

De betrekkingen tussen Israël en Rusland zijn voortreffelijk, zoals Netanyahu niet nalaat bij iedere gelegenheid te herhalen. Zelfs na het neerhalen van een Russisch propellervliegtuig boven Syrië niks aan de hando. En 'Israël mag van Rusland Syrië bombarderen'. Dat mag een andere vriend van Rusland, Turkije niet.
Israël heeft 2 miljoen Sovjet-burgers binnen haar grenzen, dat verklaart het speciale belang voor Bibi van goede betrekkingen met Moskou.
Deze goede betrekkingen zijn Deep State in Washington uiteraard een doorn in het oog. Dat Rusland door knappe diplomatie en 'boots on the ground' in staat is geweest Assad te redden en de VS, Navo en Israël op afstand te houden en tegen elkaar uit te spelen mag een godswonder worden genoemd. Hoewel Netanyahu natuurlijk net doet alsof deze goede betrekkingen te danken zijn aan hem persoonlijk en zijn 'vriendschap' met Poetin persoonlijk, wordt het belang van goede betrekkingen met Rusland in Israël breed gedragen. Denk opnieuw aan de 2 miljoen waarvan er steeds meer terugkeren of pendelen.
Mocht Netanyahu struikelen, via een strafproces of een verkiezingsnederlaag, dan is een verandering in die betrekkingen in de zin van verslechtering niet waarschijnlijk.
Netanyahu dreigt een proces wegens corruptie dat een gewelddadig einde aan de carrière van 'de koning van Israël' zou maken. In dat licht staat hij nu voor verkiezingen. Nu is de aanhang van de premier groot en fanatiek maar zij die hem haten idem dito met een *-tje. In hetzelfde licht ontving Netanyahu een 'verkiezingscadeautje' van zijn 'goede vriend' Trump in de vorm van de Golan. Er is een storm opgestoken waarbij die over 'Jeruzalem' een windje was. Wat dat betreft heeft Trump Assad nu echt gered in de internationale arena.
Hoewel hij natuurlijk ook maar een pop aan een touwtje is, bestaat altijd de mogelijkheid dat een kat in het nauw iets krankzinnigs doet. Zijn land, volk en de wereldvrede in gevaar brengt met een oorlog tegen Iran. Op aangegeven van Deep State. Wat zal de wereld doen. En Nederland. 'Wij staan achter Israël' op de bumper, zoals tijdens de Zesdaags Oorlog? Of mogen onze jantjes deze keer meevechten in de lucht? Het is mogelijk dat met behulp van de 'gristenen', die vanwege schuldgevoel over de jood Jezus menen deze misdaden te moeten goedpraten, dit kunstje nogmaals wordt opgevoerd.
Maar zoals Carlo Marx zei... (WK)

Jacques
Wat het Midden-Oosten en met name de oorlog in Irak en Syrië betreft heeft Nederland en met J.P. Balkenende een bijzondere rol. Zij steunde de omverwerping van het bewind van Saddam Hoessein met als gevolg het ontstaan van een krachtige ISIS. Alle hooggeplaatste militairen met daarbij de wapendepots sloten zich aan bij ISIS. De gevolgen kennen we. Miljoenen doden en nog meer vluchtelingen. En hier in Nederland? Bij het ontstane geklaag over de duizenden vluchtelingen uit Irak en Syrië spinnen de PVV en FvD garen. Het CDA houdt zijn mond over deze illegale oorlog van VS en Groot-Brittannië gesteund door Nederland. De drie B's in het kwaad en pluche heeft politiek Nederland uit gemakzucht vergeten. Het is een immense humane ramp. Zoiets was ook met Afghanistan. Nederland heeft er niets te zoeken. Dat geldt ook voor Jemen. Wie er baat bij heeft? Wel dezelfde die Adolf Hitler ondersteunden, de wapenfabrikanten. Wie dat ondersteunen? Wel de vakbonden vanwege de werkgelegenheid.
Klik hier om uw reactie toe te voegen
04 april 2019
De vergiftigde pion van de Golan