Skip to main content

Tussen premies en piraten (073)

28 februari 2017

vrijdag 11 januari-2013
Fijne berichten over ASR de laatste tijd. In 2008 bleken ze hun eigen broek niet meer op te kunnen houden. En wie kon dat betalen? Nou niet zoete lieve Gerritje, maar wij. Want stel je voor dat die boel omflikkert. Dan waren we nog verder van huis. Volgens Den Haag.
Maar daarmee waren we er niet. Gisteren luidde opnieuw de Utrechtse noodklok. De broeken van Jos Baeten cs. dreigden opnieuw op half elf te zakken. Komt dat? Nou, er dreigt onderandere een vloedgolf aan schadeclaims van luitjes die ooit door ASR zijn opgenaaid met zogenaamde woekerpolissen. Woekerpolissen? Woekerpolissen? Was dat niet iets met een bank in Wognum? Waarvan het baasje na sluitingstijd een ontieglijke zeperd kreeg en allerlei vet meevretende VVD-bonzen na een schuchter “sorry” buiten schot bleven? Ja. En houdt dat dan in dat bijvoorbeeld Sjakie (bekend van zijn wonderschoenen) van Ek als hoofdverantwoordelijke voor die woekershit nu alsnog ook een zeperd van de kadi krijgt? Daar durven wij wel een negatief gokje op te wagen in Flip Kerkhoven’s skybox “Vast en Goed”.
En nu we het toch over duistere praktijken bij ASR hebben. Wanneer stelt de outfit van commissaris Opstelten eindelijk eens een onderzoekje in naar allerlei andere ongerechtigheden die zich in de loop van het laatste decennium in de top van ASR hebben voorgedaan en die wij zo netjes in deze serie op een rijtje hebben gezet? Een serie met kleurrijke figuren als veiligheidsexpert Robbie Beumer, voormalig Hakkelaargabber Henk van de Meene, procuratiehoudster Pientje Q., stenenstapelaar Kees Houtman (rip), een engel uit de hel, etcetera. En kan er nou eindelijk ook eens vaart worden gemaakt met een fatsoenlijke afhandeling van de PSL-affaire? Ja? Bij voorbaat. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 februari 2017
Tussen premies en piraten