Skip to main content

Terra Vulgaris (003)

31 maart 2017

donderdag 22 januari-2009
De een vindt de verklaringen van kroongetuige Peter la Serpe over al het rondvliegend lood in het Amsterdamse wereldje iets Grimmigs hebben, de ander ziet ze als een redelijke schets van de werkelijkheid. Hoe dat ook zij, ze blijven leuk om te lezen. Wat verklaart onze Peter bijvoorbeeld over Mark Burbach, het IT-gappie van Moppie Rasnabe en zijn broer? Nou onder andere dat volgens hem Mark en Jesse Remmers (Greg's son) ook al dikke vrienden zijn. Kwootje:

"... Smurf: En Mark Burbach. Hoe was het contact met hem in die tijd?
Peter: Nauwelijks eigenlijk. Er is wel contact geweest, maar Mark is niet crimineel betrokken bij Jesse. Hij heeft wel geholpen om hem eruit te halen, en hij heeft ook nog wel wat hand en spandiensten verricht. Informatie en dat soort dingen weet je wel. Het zijn vrienden. Jesse is een computerprogrammeur en Mark ook. Mark heeft een fantastisch programma geschreven om iedereen via de satelliet te tracken over de hele wereld heen.
"

Nou lijkt ons dat laatste buitengewoon interessant voor de avontuurlijke lieden in onze samenleving, maar goed wij zijn ufologen. Overigens, wat bedoelde La Serpe eigenlijk met
"Hij heeft wel geholpen om hem eruit te halen"? Awel, op een bepaald ogenblik lag Jesse met een stukje lood in zijn lijf in een ziekenhuis in Nieuwegein. Zwaar bewaakt door een legertje bromsmurfen. En Peter liet hem via een schone telefoon weten dat hij een poging zou wagen om Jesse te liften. Was niet zo moeilijk. La Serpe op 20 juni 2007:

"... En toen zag ik hoe simpel hij opgesloten zat. Er zat een houtje tussen het schuifraam en de muur, zodat het raam niet open kon. En onder het raam was een plateau. Dat was allemaal heel simpel. Die avond had ik hem weer aan de telefoon. Toen had ik hem verteld dat er een mogelijkheid was dat hij weer deel kon nemen aan het 'publieke leven'."

Een paar dagen daarna haalden La Serpe in gezelschap van Mark Burbach, Gilbert Rommy (Henk's son), een Chinees en een neger computerspecialist Jesse uit het hospitaal. Maar om nou te zeggen dat Burbach daarmee iets crimineels uithaalde is volgens vriend Peter wat overdreven. Maar er is meer. Veel meer. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris