Klein vuil (003)
maandag 24 oktober-2011
Obomba deelde de wereld mee dat de Amerikaanse troepen eind dit jaar weg zijn uit Iraq. Het was de bedoeling om 3000 Amerikaanse troepen in Irak te houden, verdeeld over verschillende plaatsen in het land. Dat gaat nu niet door. Maar, het State Dept van de VS zal 5000 huurlingen gaan inhuren, die gestationeerd zullen worden bij Amerikaanse consulaten in verschillende plaatsen in Irak.
Onze Oosterburen hebben een jaar of 5 geleden een deel van de AOW geprivatiseerd. Het heet daar de Riesterrente. Je stort je poen en krijgt na x jaren dat geld en rente terug. Ondertussen mag de verzekeraar met je geld doen wat ie wil En dat deden ze, geïnvesteerd in Amerikaans onroerend goed. Dus mag de staat nu garant staan voor de geprivatiseerde Riesterrente. Goed hè.
Meneer Plasterk van de PvdA trommelt op de borst, want er moet een helder Euro akkoord komen. Haha, op welke planeet leeft hij? De financiers en de economische elites in West Europa en de VS zien de kans om eens en voor al af te rekenen met die wildgroei aan sociale troggen en kollektieve voorzieningen voor de gewone bevolking. Hand in hand met de Europese burokraten blijft het mantra bezuinigen. Met alle gevolgen van dien, zelfs als de schulden van Griekenland met 60% verminderen, dan zou de Griekse schuld in 2030 nog steeds 130% van het BNP zijn. Wedden dat de sociale onrust zal leiden tot een staatsgreep en tot een terugkeer van de strategie van de spanning. http://en.wikipedia.org/wiki/Strategy_of_tension
Meneer Zalm wil de ABN Amro weer op het wereldtoneel plaatsen en ziet groeikansen in de grondstoffen handel. Nu heet die handel in gewone mensentaal speculatie. De UNCTAD wees er recentelijk op dat de stijging van de voedselprijzen voor de helft te wijten is aan speculatie. De grote spelers zoals Barclays en Deutsche Bank zitten met miljarden in die handel. Dus met onze belastingcenten gaat ABN Amro dit ook doen.
Voor diegenen die hier iets meet over willen weten: http://foodwatch.de/foodwatch/content/e10/e45260/e45263/e45318/foodwatch-Report_Die_Hungermacher_Okt-2011_ger.pdf