Skip to main content

Valse vlag (033)

02 maart 2017

zondag 17 augustus-2014
Het begon met een belletje. Van Petro Waltzman aka Poroshenko met David Cameron. Volgens de op het presidentiële schild geheven chocogarch had het Oekrainse regeringsleger een stel Russische pantservoertuigen aan barrels geschoten. Die waren de grens overgestoken. Precies op de plek waar het hulpkonvooi geparkeerd stond. Meteen peuterde de dikke van Twee Vandaag “Ruslandkenner” Helga Salemon onder een Amsterdamse tegel vandaan voor commentaar. Dat meisje was nog wel zo verstandig om niet meteen vol gas te geven. Waar, niet waar, ze wist het niet. Goddank ging daarmee niet de hele reportage naar de kloten, want wat kon de redactie van het o zo onpartijdige glazentietvehikel even daarna orgastisch bij ons naar binnen schuiven? Dat een groot percentage Nederlanders geen bezuinigingen meer wenste op Defensie. Sommigen hadden volgens het enquêtemannetje van de tietrubriek zelfs “spijt” dat ze ooit vóór die bezuinigingen waren geweest. Waar angst al niet goed voor is.
Gisteren stommelde het Witte Huis in Helgaatje's voetstappen. Ze konden daar niet met zekerheid zeggen of CIA-asset Waltzman nou ordinair tegen Cameron had zitten te liegen of dat ie de waarheid sprak. Huh? En wij maar denken dat ze daar alles weten dankzij de NSA, de CIA en het bosje satellieten dat ze boven onze aardkloot hebben geplant. Zullen we nou maar gewoon aannemen, dat Petro opnieuw een valse vlag in Kiev heeft gehesen? Om het anti-Moskouvuurtje brandende te houden. De snipers op het Maidanplein, het neerhalen van de MH-17, het verdachte hulpkonvooi. Die Kutrussen stonden voor niks. Ja, ja.
Om het licht te laten schijnen op de mogelijkheid, dat deze gewelddadige spaghetti Kievaise ook een variatie kan zijn op de Milanaise of Bolognaise die respectievelijk in 1969 en 1980 voor het eerst in het bloedrode Italiaanse restaurant Gladio werden geserveerd zal de redactie van Twee Vandaag in de nabije toekomst waarschijnlijk geen “kenner” uitnodigen. Te theoretisch. Operation Northwood? Ach, zo lang geleden. Oké, en deze dan?
Op 27 maart van dit jaar steken een paar hoge Turkse regeringsjongens en Hakan Fidan, het onderbaasje van de militaire snuffelsmurfenclub MIT, de neuzen bij elkaar. Om uit te vogelen hoe Turkije zich in een open oorlog met Syrië kan wurmen. Hakan:

"Als we een smoes nodig hebben voor een oorlog met Syrië stuur ik er vier man heen, laat ze 8 raketten afschieten [op Turkije] en we hebben een gegronde reden”.

Hakan's plannetje ging niet door, want het gesprek lekte uit en de directe gevolgen daarvan kunt u summier terugvinden in aflevering 32 dd. 28 maart 2014. Maar zelfs dit zal in Hilversum geen aanleiding zijn om eens bij Specsavers binnen te stappen voor een andere bril. Om eens anders tegen de gebeurtenissen in Oekraine aan te kijken.
Inmiddels zou er groen licht zijn gegeven voor het Russische konvooi en zouden Kiev en Moskou neuzelen over een vermindering van de gewelddadigheden. Putin schaakt, terwijl wij met damstenen zitten te klungelen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 maart 2017