Skip to main content

Antillen vice versa (010)

25 februari 2017

vrijdag 30 augustus-2013
Wie stonden er vandeweek eensgezind voor de deur bij Chris van Assendelft van Wijck in Schilde?
Leo Nipshagen en twee spruiten van Woutje van Loon (1). Om een kleine colonne verhuiswagens te fotograferen. Plus een smurfenmacht die in Nederland voor het laatst is ingezet tijden het aardappeloproer. Aanvankelijk dachten wij, dat het om een verzoek om beslaglegging ging van Leo's huidige, op Curacao verblijvende bijslaap Viviane Verhoeven, die naar verluidt in haar woelige verleden menige gevulde geilaard in Jerommekeland een Duitse staander heeft bezorgd. Maar later werd ons toegefluisterd dat Chris' voormalige echtgenote Tonia verantwoordelijk was voor de rigoureuze stap. Uiteindelijk werden na betaling van een stel flappen volgens andere ooggetuigen een lampekappie, een burootje en nog wat snuisterijen ingeladen. Much ado about nothing. Maar het toont wel aan, dat er een innig contact bestaat tussen oom Leo en de familie van Woutje. Wanneer die precies tot stand is gekomen weten we niet, maar in ieder geval geruime tijd nadat Wouter kabouter naar binnen was getrokken wegens zijn wonderlijk financieel beleid bij de Waegener Group. In het begin van zijn cellulair verblijf leek hij namelijk nog wel degelijk van plan om zijn betalingsachterstand bij Van Assendelft van Wijck te voldoen. Zo schreef hij aan zijn gezinsleden in de benauwde veste aan De Kluis (zoiets verzin je niet) in Schilde het volgende. Komt ie:

"Dading met Chris maken via advocaten per 1 september 2013. Chris is bang voor langdurige strijd. Denkt dat het zeker 1 jaar duurt. Als je hem aanbiedt dat wij per 1/9/2013 weg zijn, de optie hebben het huis voor 2,2 mio te kopen, dan is er een gerede kans dat dit lukt via de advocaat".

Die 2,2 mio moest komen uit de uitgifte van aandelen ter waarde van 15 meloen voor een nieuw zakelijk vehikel. Maar het liep anders. Chris bakte niet. Het was overigens niet voor het eerst dat vriend Wouter met een streepjesbehang werd geconfronteerd. Maar dat is voor de volgende bijdrage. Stay tuned.

(1) Meer over onze Wout in de serie “Letselschade”, die een plekje heeft gevonden op onze Followupsite.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa