Skip to main content

Tussen beffen en piraten (005)

02 april 2017

donderdag 29 september-2011
We zetten vandaag weer vrolijk de kettingzaag aan voor de verdere ontbossing van van het imago van de familie Q. De zo gerespecteerde Utrechtse beffamilie, die zich in de loop der jaren ongestraft meloenen kon toeëigenen, mede dankzij hun relaties met het Haagse walhalla. Van ASR tot Modigliani, van valse titels tot jojoën met dure pandjes. Niets is te gek om het spaarvarken te spekken cq. de inhoud van de Keulse pot op peil te houden. Nu we het toch over pandjes hebben, nog één keer een kwootje uit het roemruchte rapport uit 2002. Komt ie:

"Nu iets over de transactie Maliebaan 44/46 uit 1998. Het pand werd verhandeld voor 2,4 miljoen gulden. Dat was ver onder de prijs. Navraag leerde dat het pand 3,1 miljoen gulden waard was. De hypotheek van 3 miljoen staaft het vermoeden dat er iets stinkt.
Hetzelfde verschijnsel doet zich voor bij Maliebaan 15. Dat pand wordt voor een hoog bedrag gekocht door de firma S. , die het vervolgens een opknapbeurt geeft. Er dreigt een flink verlies te worden geleden, maar een connectie van de familie Q regelt binnen afzienbare tijd een prima huurder: de reclassering. Een instantie die al jaren op goede voet staat met mr. Q, de advocaat van de gemeente Utrecht. Geld gaat vaak onder de tafel door.
Dan Maliebaan 50. De broer van mr. Q jr. [Duco aka Ducalo, red.] komt op een bepaald moment bij eerder genoemde S. aanzetten met Ben B.. Een criminele relatie en geen onbekende bij het oud-hoofd van de reclasseringsraad. Zeker als het gaat om interesse voor kunst en antiek. Deze Ben B. is er altijd op uit om geld wit te wassen en kennis te maken met rechters. Hij bezit inmiddels de halve Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam (1). S. zet de eigenaar van Maliebaan 50 aan tot verkoop van het pand. Ze spreken af het in de krant te zetten voor 26 miljoen, het dubbele bedrag van de taxatie. Het gaat weg voor 24 miljoen en Ben B. is zeer in zijn nopjes.
Gerucht gaat in Utrecht dat de beide broers Q niet te vervolgen zijn, daar hun vader uit hoofde van eerdere functies zich door relaties bij het OM telkens laat inlichten over lopende onderzoeken."

Zoals eerder vermeld is pappa Q recentelijk verhuisd naar het eeuwige dakterras. Maar in junior en diens "Pientje" heeft hij waardige opvolgers. Stay tuned.

1. Zie voor de Nieuwe Spiegelstraat ook aflevering 3 dd. 22 september 2011.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
02 april 2017
Tussen beffen en piraten