Skip to main content

Comverse (026)

28 juni 2005

Amdocs’ return (2)
Amdocs, de met een spionage-aroma bezwangerde Israëlische IT-onderneming, lijkt zichzelf kortgeleden in de voet te hebben geschoten. Ruim twee maanden geleden trok het bedrijf namelijk concurrent MTS voor de kadi wegens illegale snuffelpraktijken. Daarbij zou MTS bedrijfsgegevens, financiële documenten en vertrouwelijke informatie van Amdocs op de kop hebben getikt en de verworven kennis hebben gebruikt om Amdocs-klanten te benaderen. Amdocs plakte als toetje nog een schadevergoeding van 14,7 miljoen shekel (pakembeet 2,7 miljoen euro) aan die beschuldigingen vast.
MTS ontkende gisteren alle beschuldigingen en draaide meteen de zaak 180 graden om. Het beschuldigde op zijn beurt de opponent van industriële spionage. Haast een inkoppertje, want in de afgelopen weken was al naar buiten gekomen dat Amdocs gebruik had gemaakt van het detective-bureau Krochmal Special Investigations om ondermeer uit te vlooien of MTS zich schuldig maakte aan illegale praktijken.
De beide baasjes van het snuffelbureau, Zvika Krochmal en Alex Weinstein, brachten na het uitbreken van het schandaal rond het Trojaanse Paard geruime tijd achter het gaas door (1). Wegens hun vermeende betrokkenheid bij ... industriële spionage. We zouden niet zoveel aandacht besteden aan dit geval, ware het niet dat Amdocs ook in Nederland zeer actief is. Bijvoorbeeld bij ABN/AMRO en T-Mobile. Dus zouden wij u graag willen adviseren extra voorzichtig te zijn als u een paard in het snotje krijgt. Het kan een Trojaanse knol van Amdocs wezen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
28 juni 2005