Skip to main content

Fast and furious (010)

27 februari 2017

maandag 5 december-2011
Klungels tot in de allerhoogste top van het Amerikaanse ministerie van Justitie waren en zijn al jarenlang verantwoordelijk voor het mallotige idee van de zogenaamd gecontroleerde leveranties van wapens aan de Mexicaanse snorkelkartels. Om langs die weg vol damp en dooien die organisaties in kaart te brengen en in een klap met wortel en tak uit te roeien. En maar eigenwijs volhouden, dat die methode werkt. Werkt niet en corruptie in de hand.
Maar de slimmerikken bij Justitie zijn niet voor een gate gevangen. Zo werken smurfen van verschillende Amerikaanse diensten schouder aan schouder met de Mexicaanse snorkelaars bij de export van hun main core naar alle hoeken van de wereld. En nu zijn er zelfs berichten in de mainstream opgedoken, dat de Drugs Enforcement Administration met hetzelfde doel ook al jaren op grote schaal poen voor de kartello's witwast. Als het bedragjes zijn van boven de tien meloen dollar dan moeten de betrokken smurfen toestemming vragen aan hun grote smurf. Maar net als in Nederland gebeurt dat vaak pas achteraf, vooral als het om spoedklussen gaat. En trouwens, wat is helemaal tien meloen als je weet, dat de omzet van de handel van de avontuurlijke taco's met hun Amerikaanse cliëntele op jaarbasis tussen de 18 tot 39 miljard dollar schommelt. Althans, volgens de officiële cijfers.
Tuurlijk, dankzij de inspanningen van deze financiële DEA-smurfen wordt er wel eens wat binnengetrokken om de moed erin te houden. Maar arrestaties van absolute topwassers ho maar. Maar dan kom je ook op het CEO-niveau van banken en verzekeringsmaatschappijen terecht, waarvan de Wachoviabank onlangs nog een sprekend voorbeeld was (1). En nee, we zijn de uitspraak van Antonio Maria Costa niet vergeten. U wel? Lees dan dit en schud uw hoofd. Je zal bij de DEA werken. Stay tuned.

1. Zet onze zoekmachine aan, voer Wachovia in en u vindt een paar smakelijke augurkjes.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Fast and furious