Skip to main content

Terra Vulgaris (010)

31 maart 2017

dinsdag 10 maart-2009
Wat doet een commissaris bij een onderneming naast een sigaar opsteken, een slokje consumeren, het dromen van de erogene zones van een tiepkip, etcetera? Hij controleert het staying the course van de onderneming in kwestie. Althans, daar is ie tegen een leuke vergoeding voor aangenomen. Maar hier en daar gaat dat nogal eens mis. Neem bijvoorbeeld eens het gevalletje PBMG aka People Buy More Green aka Pleuris Bak Met Geld. De verkooporganisatie van Terra Vulgaris, waar een stel gesjochte jongens met op de achterhand Mark Burbach (het gappie van Moppie en het poepie van Ivy) een kleine vijftig meloen lieten verdampen. Onder andere via een luchtbrug naar Ibiza. Commissaris was daar Professor mr. A.L.G.A. oftewel Guus Stille. Ex-directeur van het wetenschappelijk bureau van de Koninklijke Notariele Broederschap, ex-raadsheer bij het Amsterdamse Befhof, ex-hoogleraar notariaat en personen- en familierecht aan de Universiteit van Utrecht, ex-Bijzonder Griffier bij het schoffelen van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht in het tuintje van de Tweede Kamer, vice-president van het Haagse Befhof, Bijzonder Hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht en reserve raadsheer van het Amsterdamse Befhof. Zegt u?
Ja, Guus is een grote jongen. Net als professor mr. Harrie van Mens uit de Raad van Toezicht van de PBMG, die wij donderdag jl. nog praaiden met een e-mail, waarin wij hem wezen op een paar intrigerende filmpjes op Youtube. Nou kunnen we ook aan professor mr. Guus dezelfde vragen gaan stellen, maar die bereiken de top van de Olympus blijkbaar niet.
Jammer, want het blijft onbegrijpelijk dat een Pleuris Bak Met Geld de bietenberg op kan gaan met twee controlerende afgestudeerde mensen van dit niveau. En dat het dan gewoon weer stil wordt. Foutje. Bedankt. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
31 maart 2017
Terra Vulgaris