Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (031)

27 februari 2017

dinsdag 3 mei-2005
Nog iets gehoord van Operatie Ballena Blanca (Witte Walvis)? Die witwastoestand in Marbella met die Nederlandse inbreng? Nee, wij ook niet.
Nog iets gehoord van dat schandaal rond de Sella Bank? Die witwastoestand in Luxemburg met die Nederlandse inbreng? Nee, wij ook niet.
Gelukkig hebben we onze Specht nog. Dat wil zeggen zijn rechterhand in Sankt Gallen, Stephan Frischknecht. Wij wisten op 26 april jl. al te melden dat er een innige connectie bestond tussen deze gemankeerde advocaat en de vier heren die betrokken waren bij de poging valse Amerikaanse waardepapieren ter waarde van drie triljoen dollar op de markt te dumpen. Twee leden van dat kwartet linke jongens, de Britten Paul Flavell en Sam Beany, werden op de Filippijnen aan het justitiële haakje geslagen. De andere twee, de Britten Zekhi Mehmet Bayram en Peter Whittkamp, waren nog voortvluchtig. Nou ja, Britten. Van één weten we zeker dat het geen Brit is: Peter Whittkamp. Die gozer heet namelijk gewoon Peter Wittkamp en is van Duitsen bloed. En als wij dat weten dan weten de zogenaamde autoriteiten dat ook.
Vraag is hoe hard er gezocht wordt naar de snoodaard.
Een paar extra persoonlijke gegevens zijn in dat kader misschien niet weg. De security firma Amerex van Wittkamp en zijn Zwitserse maatje Gallus Scherrer in Sankt Gallen staat weliswaar geregistreerd op Tortola, een van de Britse Virgin Islands, maar is verder bij geen enkele Kamer van Koophandel ingeschreven. En dat geeft veel vertrouwen.
Wittkamp placht tot voor kort met een oude grijze Daimler XJS met Duits kenteken door de beemden van Sankt Gallen te zoeven. Mede-firmant Scherrer had daarvoor de nieuwe Audi A4 van zijn zoon Bruno in gebruik. In verband met de planning reed het schilderachtige duo af en toe naar Zürich alwaar zij dan in het Wallenberg Hotel genoeglijk zaten te neuzelen met de door ons al eerder opgevoerde Bill Golembiewski en John Doe, hun partners in crime.
Nou, is dat gedetailleerd of niet? Verder zou zich volgens onze Zwitserse bronnen achter Wittkamp en Scherrer nog een andere twijfelachtige figuur schuil houden: de Amerikaanse broker Ken Blackwell. Mogelijk horen we daar binnenkort nog wat meer over.
U ziet, wij doen ons best. Nou de rubberzolen nog. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer