Skip to main content

Brekende klompen (001)

16 juni 2015

Zou het mediale rondtrompetteren van het gevaar van het Kalifaat, ISIS en Is verminderen? Hoezo? Het vrije westen moet zich toch bewapenen tegen die Poetin en die Baardmannen uit de middeleeuwen? Ja toch? Luister en kijk maar naar radio en tv, of lees de commentaren van de wederopgestane en hedendaagse GBJ Hiltermannen maar. De toestand in de wereld is zorgelijk, goede middag en tot de volgende keer.
Niet dat het de voorpagina's van de dagvodden zal halen, laat staan de talkshows op de tvzenders, maar er is nieuws rond ISIS. Een vrijgekomen (dank zij de FOIA) rapport van de Defence Intelligence Agency (DIA) van onze grote beschermer de VS, bevestigt dat het Westen en onze bondgenoten in het Midden Oosten ISIS steunden met financiële en logistieke steun en uiteraard: wapens. Voorgesteld wordt om analoog aan de “vrije zones” in Libië ten tijde van de opstand tegen Gadaffi ook in Syrië dergelijke zones in te stellen. Voorts wordt voorspeld dat er een Salafistische staat zal worden uitgeroepen in het Oosten van Syrië. Die staat zou een dam kunnen opwerpen tegen Iran. De DIA voorzag het gevaar van het uitbreiden van ISIS naar delen van Irak, en de jihad stimuleren. Maar, dat geeft allemaal niet want het regime van Assad zal het niet kunnen keren.
Aldus de DIA in 2012.
Ja, van 2012! Ondertussen werd ons voorgehouden dat die opstandelingen tegen Assad gewone burgers waren, niks radicale islamisten. Die mensen streden voor meer democratie, vrijheid, mensenrechten en meer van die snoepjes uit de doos van de propaganda machines. Maar we moeten onze burgers niet opzadelen met feiten die het vertrouwen in de westerse democratie ondermijnen, toch? 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
16 juni 2015
Brekende klompen