Skip to main content

Dronen, droonde, gedroond (008)

27 februari 2017

zaterdag 21 juni-2014
Eitje. Nog even en die nogal gauw op zijn pik getrapte Eberhard van der Laan kan Ajax-knoerten en liefhebbers van andere Thialf-feestjes gewoon weer in het centrum van de stad laten hossen. Moet ie wel een paar Zuidafrikaanse Skunk Riot Control Copters aanschaffen. Dat zijn drones die met grote precisie 20 ballen pepperspray en/of verf per seconde kunnen afschieten. Met een max van 80 ballen. Dat laatste alleen als de relschoppers er een al te heftig potje van maken. Als ze bijvoorbeeld auto's op hun rug leggen of zonder opdracht tramhaltes demonteren krijgen ze een stel blauwe ballen voor hun kanes, als ze ook nog gewapend blijken te zijn komen ze in aanmerking voor een salvo rode ballen. Met dat gegeven kunnen de laarzen op de grond dan hun voordeel doen. In het alleruiterste geval gaan de drones aan de gang met een paar salvo's pepperspray.
Eerlijkheidshalve moet er worden bijgezegd, dat de feestgangers wel worden gewaarschuwd voor het komend bombardement als ze niet gauw opzouten. Dat gebeurt via de luidsprekers die de Skunks naast laserpointers met zich meetorsen. Dat mag eigenlijk niet volgens internationale afspraken, maar je mag ook geen auto's op hun rug leggen.
Klinkt allemaal heel erg feestelijk. Dus Eberhard, wat let je? Oh, en mochten schoonmakers, bouwvakkers, musici, zorgwerkers, jeugdwerkelozen, teruggekeerde jihadseflatsen en andere potentiƫle herrieschoppers snode plannen hebben, geen nood de Skunks komen eraan! Kan niet in Nederland? Our ass. Wij pikken toch alles? Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
Dronen, droonde, gedroond