Skip to main content

Bossche bollen (045)

17 december 2021

Maarten van der Weijden wilde ‘kijken of de politiek iets voor hem was’, en ook in het Bossche dienen de gemeenteraadsverkiezingen zich aan.

Baantjestrekker Maarten moest weer es in het nieuws en dus kreeg hij het Braboblad zover om zijn afscheid uit de Waalwijkse politiek aan te kondigen. Barend Badmuts is in het stuk niet eens op een foute mening te betrappen; voor de VVD zat hij vier jaar alleen maar te ‘kijken’. Bij elke volgende stunt van deze ultieme Gutmensch wordt het gevoel sterker dat hij bij kanker ook alleen maar kijkt of het iets voor hem is.

Paul Kriele beschrijft op zijn eigen onnavolgbare wijze het ‘eerste Lijsttrekkersdebat in de Knillispoort’(hoofdletter voor rekening van de auteur). In het echie ging het om een driehoekje ‘tussen Sjef van Crey (Gewoon Gedreven), Bram Roovers (SP)’ en gespreksleider ‘oud-politicus’ Antoine Jacobs.

Effe inzoomen en voor het gemak met de laatste naam beginnen. Hoe ie ook gewend of gekeerd wordt is een politicus hoe oud ie ook is, altijd lid van een politieke club (geweest). Dus staat Antoine in het Bossche beter bekend als Knillisvoorman, dan als hoogleraar 'Sociaal Recht' aan de Universiteit van Tilburg’. Jacobs was dus van de Raadsgroep Knillis, daarvoor van de PPR en daar weer voor KVP.

Even onthouden dat onze Antoine recent over een door hem geschreven boek ondervraagd werd door ene Paul Roovers. Zou dus best familje kunnen wezen van Bram die voor ‘de Bende van Oss’ in het stadhuis aanschuift… En JJEL Van Creij -toch echt met i en j- is the one and only Sjefke die nog opgepakt is geweest omdat ie met de burgemeestersbenoeming naar de pers liep…

Onze enige overgebleven hoop is dat Maarten het Amfibie als volgende record achttien jaar mediastilte neerzet. En dat de pandemie een streep door de gemeenteraadsverkiezingen haalt…

Klik hier om uw reactie toe te voegen
17 december 2021
Bossche Bollen