Skip to main content

Borrels en beeld (006)

13 maart 2016

Dit was een hilarische serie. Met juweeltjes in 2011, 2012 en 2013. Ging over de geboorte en de eerste jaren van de “age viewer”. Hoe hij werkte en wie ermee dachten te scoren. Met legendes als Hendrik van den Hombergh (rip) en de inmiddels ruim en breed failliete Don Leo Geeris achter de draaitafel.
Aanvankelijk moest je bij elke borrel die je kocht je vinger laten afdrukken in een apparaatje op de toonbank. Deed je dat niet, dan ging de kassa niet open en kon je het schudden. Schijnt aanzienlijk te zijn gemoderniseerd. Er hangt nu boven de torso van de cassière dan wel de kale knetter van de cassier een camera. Als je als koper van gedestilleerd in beeld komt kunnen lieden aan de knoppen van de HEM in Breda vaststellen of je bejaard genoeg bent om je klem te zuipen. Is er twijfel dan moet je je Ausweis tevoorschijn halen en ben je al dan niet de sjaak of de sjakelien.
Of deze Borrelpolizei als officieuze controlerende instantie gegevens vastlegt onttrekt zich aan onze waarneming, maar zo ja dan wordt het misschien in de nabije toekomst een leuke asset voor verzekeringsmaatschappijen in de zorgbranche. Wie teveel zuipt mag een hogere premie schokken. De reden waarom we even terugkomen op deze Schweinerei is dit bericht van vanochtend. De ageviewers krijgen spierballen. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
13 maart 2016
borrels en beeld