Skip to main content

Antillen vice versa (012)

25 februari 2017

woensdag 4 september-2013
Briefje? Briefje? Wat voor briefje probeerde Woutje van Loon in 2003 uit de Zürichse nor te smokkelen? (1) Had het misschien iets te maken met zaken die in onderstaand vodje aan de orde kwamen? Komt ie:

"Marco, bitte gehe zu Cati (direkt nach Besuch), Cati muss Fredi sagen dass er morgen bei Bezirkanwalt kommen muss. Er muss die Geschichte über “Halskette” das er von Reto gekauft hat für Ch 200 bestätigen und dass ich ihm gebeten habe diese nach Bürgün zurück zu bringen an Harry W. Anfang März 2003. Die Geschichte von “Goldklümpe” weiss ich nicht und Reto wird sich selber zerstören. Ich habe nichts über Fredi gesagt. Reto hat sich überspielt !!" (1)

Cati was een mevrouw met wie Woutje in de maanden voor hij de petoet inzeilde ernstig scharrelde. Zo zelfs, dat hij bereid was om een snufje TNT onder zijn huwelijk te leggen. Samen zetten zij in die periode flink de Edelweiss buiten, maar de verhouding raakte in drijfijs toen Wout in aanvaring kwam met allerlei smurfen en een jurk van het OM.
Vriend Reto zou je niet graag willen tegenkomen in een donker steegje en was in de jaren negentig van de vorige eeuw al druk doende met de handel in glimmers. Dat er in bovenstaand epistel dus sprake is van een halsketting en goudklompjes is niet toevallig. En dat de betrokken OM-jurk ook voor deze materie interesse toonde geen verrassing. Maar kennelijk kon hij er geen koeienreep van maken en Woutje snorkelde na een paar maanden weer de ijle buitenlucht in. Na een emmer vol beloftes om zijn schulden te voldoen. Moet je natuurlijk wel poen hebben en dat had onze Woutje niet of nauwelijks. Dus belandde hij najaar 2004 opnieuw achter een streepjesbehang, omdat bij een van de Zwitserse hotels waar hij gratis had gelogeerd nog een bedragje van 5000 euro open stond. Dit keer mocht hij de entourage van een Antwerpse kerker bewonderen. Na een week stond ie weer op de kinderhoofdjes. 5000 euro lichter, tenzij hij die geleend had.
Het was overigens niet de laatste keer, dat hij zijn hang naar bling niet kon beheersen. Zo kocht onze avontuurlijke ondernemer op 20 februari 2012 bij de Antwerpse juwelier Slaets op de Keyserlei op naam van het Oostenrijkse kind van de Waegener Group twee horloges. Een eenvoudige Hublot Classic voor het bescheiden sommetje van 4.566 euro. Plus nog een Cartier Ballon bleu van roze goud voor het uitverkoopprijsje van 21.685 euro. Volgens de met hem in de clinch liggende avontuurlijk ondernemer Chris van Assendelft van Wijck bood Wout deze horloges nog niet zo heel lang geleden aan om wat te doen aan de betalingsachterstand die hij had opgelopen binnen het kader van de overname van Chris' villa in Schilde. Maar de juridisch eigenaar had al een horloge, dus weigerde hij op de deal in te gaan.
Leuk, maar kan je de uitspraken wel serieus nemen van iemand die in het verleden een paar keer zijn handen verkeerd liet wapperen, wat moeizaam omgaat met regels en voorschriften en ... in de jaren negentig een gun op de kruin van zijn compagnon zette om hem tien meloen afhandig te maken? Dat laatste komt overigens uit de koker van “boekhouder” Leo Nipshagen, de betrokken ex-compagnon en huidig beschermheer van Woutje van Loon (2). Te bewijzen valt er niks en bovendien heeft Van Assendelft van Wijck over die kwestie een heel andere mening. Next time. Stay tuned.

(1) Uit piëteit hebben we de achternamen maar weggelaten.
(2) Zie aflevering 8 van deze serie dd. 20 augustus 2013.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Antillen vice versa