Skip to main content

Over kogels en een bakkie leut (002)

26 maart 2017

vrijdag 20 september-2013
Was even flink puzzelen. Nadat die Aaron Alexis (1) was neergelegd vonden de toegeschoten experts op het gebied van prijsschieten ondermeer twee inscripties op de kolf van zijn geweer. De een luidde “Zo beter af”, de ander “ELF”. Bij dat laatste denken romantici misschien aan Tinkerbell, maar wetenschappelijke droogkloten hebben een andere theorie. Zij houden de mogelijkheid open dat Aaron “Extreme Low Frequency” bedoelde.
Kwamen ze niet zomaar op. Vorige maand, op 7 augustus, 'sochtends om half zeven, klopten twee smurfen op de deur van kamer 405 van de lokale Marriott bunker. Ze waren daarheen gedirigeerd, omdat ene Aaron Alexis aan de smurfcentrale had gemeld dat ie werd lastiggevallen.
Zijn verhaal was bizar. Volgens Aaron had hij na een aanvaring met een onbekende gozer op het vliegveld van Newport drie mensen achter zich aangekregen. Twee mannen en een vrouw. Hij kon ze niet beschrijven, maar zij hielden hem sindsdien wakker door dwars door muren en plafonds tegen hem te praten en vibraties door zijn lichaam te sturen. Daarbij maakten ze volgens Aaron gebruik van kortegolf apparatuur. Verhuizen naar andere locaties hielp niet. Ze bleven hem achtervolgen. Hij was bang, dat het onbekende trio hem kwaad wilde doen. En nee, voor zover hij wist had ie geen mesjogge familieleden.
Wat moet je als smurf met zo'n verklaring 'smorgens om half zeven? Je denkt “hartstikke schizo”, wenst de klager sterkte, stapt bulderend de lift in en maakt er later een peeveetje van. Voor het plakboek. Dat diezelfde Aaron ruim een maand later uit schieten gaat in de hoop dat onder de slachtoffers ook zijn achtervolgers zitten, kan je de twee handhavers niet kwalijk nemen. Bovendien
had Aaron pillen van de chirurgijn gekregen om geestelijk weer wat in balans te komen. Hielpen niks naar later bleek. Of juist wel, als je de conspiracyfanaten in deze wereld mag geloven.
Nou nog even iets serieus. Kan Aaron gewoon gelijk hebben gehad? Nnnnja, dat kan. In 2006 werd namelijk een merkwaardig document uit het legerarchief gepeuterd. Heette “Bioeffects of selected nonlethal weapons”. En daar stond onderandere het volgende vermeld. Komt ie:

“Toepassing van de microwave hearing technologie biedt de mogelijkheid voor de transmissie van persoonlijke boodschappen. Het gebruik ervan kan nuttig zijn bij het verstoren van het geestelijk evenwicht van een persoon die geen kennis draagt op dit terrein. Het kan niet alleen effect hebben op het gehoor, het kan ook psychologisch een vernietigende uitwerking hebben als men plotseling stemmen in zijn hoofd hoort”.

Wat vinden we toch nuttige dingen uit hè? Zouden ze zoiets nou ook hebben gebruikt om die JSF erdoor te douwen? Of was dat niet nodig? Tegenswoordig twijfel je aan alles. Stay tuned.

(1) Voor Aaron even in de achteruit naar gisteren.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
26 maart 2017
Over kogels en een bakkie leut