Skip to main content

donderdag 19 september-2013
Afgelopen maandag was het weer zover. Dit keer op een marine-emplacement in Washington. Kan je niet zomaar binnenhobbelen. Heb je een speciaal pasje voor nodig. En dat had Aaron Alexis. Een beetje kurk, want de 34-jarige ex-marineman die op het complex aan het werk was voor een ingehuurde klusjesfirma had een uiterst roerig verleden. Het was dan ook niet helemaal verwonderlijk, dat ie maandag opnieuw ontspoorde en met een buitje friendly fire 12 medewerkers van het Naval Sea Systems Command een enkeltje hemel bezorgde. Mag je toch verwachten dat als zo'n gozer bezig is alles in een mum op red alert staat. Was ook zo. Er stond meteen een zwaar bewapend Swat-team klaar om in te grijpen. Maar gek genoeg kreeg dat het consigne van een hotemetoot om zich niet met de gang van zaken te bemoeien. Dus het team terug naar de kantine voor een bakkie leut. Geen Starbucks, maar je kan niet alles hebben.
Nu we het toch over die koffieboer hebben. De baas van Starbucks heeft naar aanleiding van deze nieuwe kogelregen heel voorzichtig naar de noodrem gegrabbeld. Niet eraan getrokken. Nog niet.
Hij heeft in de staten waar je vrij bent om met je ijzerwaren over straat te lopen en te winkelen vriendelijk verzocht om voortaan de daar gevestigde Starbucks-filialen niet meer gewapend te betreden. Dit om andere bezoekers, de personeelsleden, de koppies, de apparatuur, het glaswerk, de eetwaar en de rest van de inboedel niet te beschadigen. Het kost Starbucks in de betrokken staten misschien de helft van de cliëntèle en het levert vrijwel zeker een hoop gezeik op aan de deur in verband met de grondwettelijke rechten van gewapende koffieliefhebbers, maar van ons krijgt die man een gratis abonnement op Kleintje Muurkrant. Hulde.

  • Datum: .

vrijdag 20 september-2013
Was even flink puzzelen. Nadat die Aaron Alexis (1) was neergelegd vonden de toegeschoten experts op het gebied van prijsschieten ondermeer twee inscripties op de kolf van zijn geweer. De een luidde “Zo beter af”, de ander “ELF”. Bij dat laatste denken romantici misschien aan Tinkerbell, maar wetenschappelijke droogkloten hebben een andere theorie. Zij houden de mogelijkheid open dat Aaron “Extreme Low Frequency” bedoelde.
Kwamen ze niet zomaar op. Vorige maand, op 7 augustus, 'sochtends om half zeven, klopten twee smurfen op de deur van kamer 405 van de lokale Marriott bunker. Ze waren daarheen gedirigeerd, omdat ene Aaron Alexis aan de smurfcentrale had gemeld dat ie werd lastiggevallen.
Zijn verhaal was bizar. Volgens Aaron had hij na een aanvaring met een onbekende gozer op het vliegveld van Newport drie mensen achter zich aangekregen. Twee mannen en een vrouw. Hij kon ze niet beschrijven, maar zij hielden hem sindsdien wakker door dwars door muren en plafonds tegen hem te praten en vibraties door zijn lichaam te sturen. Daarbij maakten ze volgens Aaron gebruik van kortegolf apparatuur. Verhuizen naar andere locaties hielp niet. Ze bleven hem achtervolgen. Hij was bang, dat het onbekende trio hem kwaad wilde doen. En nee, voor zover hij wist had ie geen mesjogge familieleden.
Wat moet je als smurf met zo'n verklaring 'smorgens om half zeven? Je denkt “hartstikke schizo”, wenst de klager sterkte, stapt bulderend de lift in en maakt er later een peeveetje van. Voor het plakboek. Dat diezelfde Aaron ruim een maand later uit schieten gaat in de hoop dat onder de slachtoffers ook zijn achtervolgers zitten, kan je de twee handhavers niet kwalijk nemen. Bovendien
had Aaron pillen van de chirurgijn gekregen om geestelijk weer wat in balans te komen. Hielpen niks naar later bleek. Of juist wel, als je de conspiracyfanaten in deze wereld mag geloven.
Nou nog even iets serieus. Kan Aaron gewoon gelijk hebben gehad? Nnnnja, dat kan. In 2006 werd namelijk een merkwaardig document uit het legerarchief gepeuterd. Heette “Bioeffects of selected nonlethal weapons”. En daar stond onderandere het volgende vermeld. Komt ie:

“Toepassing van de microwave hearing technologie biedt de mogelijkheid voor de transmissie van persoonlijke boodschappen. Het gebruik ervan kan nuttig zijn bij het verstoren van het geestelijk evenwicht van een persoon die geen kennis draagt op dit terrein. Het kan niet alleen effect hebben op het gehoor, het kan ook psychologisch een vernietigende uitwerking hebben als men plotseling stemmen in zijn hoofd hoort”.

Wat vinden we toch nuttige dingen uit hè? Zouden ze zoiets nou ook hebben gebruikt om die JSF erdoor te douwen? Of was dat niet nodig? Tegenswoordig twijfel je aan alles. Stay tuned.

(1) Voor Aaron even in de achteruit naar gisteren.

  • Datum: .

dinsdag 24 september-2013
Met al dat gedruis in Nairobi zou je bijna vergeten dat er de week ervoor de nodige eilie in Washington plaatsgreep. Op dat marine-complex. Waar de met achtervolgingswaanzin worstelende Aaron Alexis lekker zijn gang kon gaan. Mede dankzij het optreden van een hotemetoot die een SWAT-team op de poef joeg (1). Was overigens niet het enige dat vragen opwierp. Naar pas veel later bekend werd, werkte de communicatieapparatuur van de toegestormde smurfen niet en moesten zij bij het taktisch benaderen van Aaron gebruikmaken van hun debieltjes. De problemen met die apparatuur waren al ruim en breed bekend. De batterijen waren vagina. Gek hè? Maar het klinkt ons zo bekend in de oorschelpen. Alleen zit het bij die C2000-apparatuur van ons smurfenkorps niet in de batterijen. Voor de rest is het bij ons hetzelfde lied. Nou hebben wij bij de aankoop en installeren van nieuwe apparatuur een reputatie op te houden. Een vliegtuig dat niet vliegt, een trein die niet rijdt en een radio die zwijgt. Waar een klein land groot in is.

(1) Zie aflevering 1 dd. 19 september 2013

  • Datum: .

maandag 30 september-2013
De meeste mensen hebben die Aaron Alexis gewoon afgeschreven als een schizo of een randdebiel. Met zijn verhaal, dat ie stemmen hoorde door de muren en het plafond die hem aanzetten tot het uitruimen van dat marinecomplex in Washington. Maar wij nog niet. Het Amerikaanse leger blijkt namelijk als sinds 1974 met microwaves te kloten, die je dingen kunnen laten doen die je moeder niet voor mogelijk hield. Lees en denk erom dat je niet achterover valt. Stay tuned.

  • Datum: .