Skip to main content

Basr en Baarn (001)

19 december 2015

Vroeger had je er Juul nog die prevelend door de tuin van Soestdijk scharrelde maar sinds de Oranjes definitief naar Kijkduin zijn verhuisd, gebeurt er in Baarn helemaal niets nada meer. Dachten wij ook. Totdat het plaatselijke sufferdje de Baarnsche Courant pontificaal midden op haar voorpagina van 4 december jongstleden met dit bericht kwam:

Baarnse Syriëganger geeft zich aan
"Dinsdag liet een inwoner van Baarn onze redactie weten dat hij zich vrijwillig bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) aanmeldt als teruggekeerde Syriëganger. Dit om te voorkomen dat advocaat Boer te Zeist dit doet.
Van de advocaat ontving hij eerder een aanschrijving, waarin gesteld dat hij met Koerdische strijders de Utrechtse Heuvelrug onveilig maakt. De envelop met deze aanschrijving heeft hij een half jaar geleden direct na ontvangst ongeopend aan de balie van het politiebureau aan de Eemnesserweg ingeleverd met het dringende verzoek deze aan de lokale recherche over te dragen. Daags daarop kreeg de Baarnaar een e-mail van advocaat Boer te Zeist met gelijke inhoud. Omdat de recherche Baarn hierop nooit heeft gereageerd, acht hij het, met het oog op diverse aanslagen sindsdien vanuit Syrië, dringend gewenst dat de inhoud van deze met de somma van €50.000,- af te kopen aanschrijving door de AIVD tot op de bodem wordt onderzocht.
Aangever gaf te kennen dat hij bij geen geheimhouding na het onderzoek van de AIVD graag wil vertellen wat zijn sociale activiteiten in Baarn zijn
."

Je hoeft geen Hercule Poirot te zijn om je af te vragen hoe de inhoud van een ongeopende enveloppe voor de ontvanger reden kan zijn om onverwijld naar het hok van de lokale koddebeier te fietsen. Die Zeister advokaat was dus al een bekende van onze repatriant. Kennen wij die Boer ergens van? Volgens zijn eigen website heet hij Advocaat Boer met een c en deelt hij zijn kamer en misschien ook wel zijn bed met een partner, mevrouw Venetien. Hmm, een kleine jongen dus in zijn branche. Klein genoeg om bij te moeten klussen? Ja hoor, wie een avondje dammen heeft ingeruild voor het staren naar de glazen tiet, is hem wel es tegengekomen: Arjan Boer, de pleitbezorger van andere kleine mensen in het programma Radar, zeg maar de opvolger van het legendarische Koning Klant.

Maar een pretadvokaat in Radar en in de woestijn voor of tegen Basr knokken, dat heeft toch net zoveel verband met elkaar als Mark Rutte en de waarheid rond Fredje Teeven? En indien die Syrieganger iets heeft opgestoken van zijn avontuur in den vreemde dan moet het wel zijn dat hij zich nog een tijdje onopvallend tussen de andere Baarnaars (auw, wat een woord: kunnen ze bij de BC niet voor de Kerstdagen een prijsvraag uitschrijven voor een alternatief?) moet begeven. Zodat wij reikhalzend uitkijken naar informatie over Der Dritte im Spiel zoals de Fransen zeggen. Inderdaad, de opdrachtgever van Boer. Want ook Juul deed haar mond pas dicht toen Greet Hofmans op het toneel verscheen... 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
19 december 2015
Basr en Baarn