Skip to main content

Balletje, balletje (003)

25 februari 2017

maandag 5 november-2012
Er viel ons nu pas iets op. Daphne de Vos heeft het op haar LinkedInpagina alleen maar over de opleidingen die zij heeft gevolgd om het te schoppen tot wat ze nu is: baasje van Topsports Group BV. Ze blijkt volgens dat bescheiden lijstje in 1987 een hele zooi Montessorijaren achter zich te hebben gelaten. Dan sluit ze in 1991 een vierjarige studie fiscale beffelogie af en krijgt in 2011 een bos gladiolen na een cursusje voedselcoach. Vreemde eend in dat Linke rijtje vormt de vermelding dat ze in 2007 een licentie van de FIFA verwierf om voetbalvlees te verhandelen. Maar verder niks over hoe ze aan de kost kwam in al die jaren. Vandaar ook de vragen die wij haar op 31 oktober jl. mailsgewijs stelden en waarop wij heel onsportief nog geen antwoord hebben ontvangen. Een van die vragen had betrekking op haar mogelijke relatie met bekende bef en voormalig barretje Lexington-habitué Pim de Vos (1). Nou die relatie is er. Volgens een belangrijke meneer in de vaderlandse voetballerij is Daphne een volle nicht van Pim en zou zij werkzaam zijn geweest op diens kantoor.
Ook op onze vraag of de licentieloze heren Van Ophuizen en Haatrecht bij tijd en wijle onder haar vleugels opereerden op de transfermarkt geen antwoord. Nou ontstaat op die markt af en toe heel wat gekrakeel over de transfer van een voetballer en meestal gaat het dan over de poen. Dan treden zijn belangenbehartigers in het krijt. Laten we zeggen Daphne cq. iemand die onder haar licentie een graantje meepikt. Soms loopt dat gekrakeel uit op een heuse rechtzaak. En wie is daarin gespecialiseerd? Juist. Neef Pim. Is dat errug? Nee, maar waarom is Daphne dan zo zwijgzaam als we haar een eenvoudig te beantwoorden mailtje sturen? Begrijpt u onze zorgen? Gelukkig. Staan we niet alleen. Stay tuned.

(1) Over het obscure barretje Lexington hebben we in het voorbijgaan al eens meer geschreven. Zie in dit verband bijvoorbeeld het artikeltje “U-bochten” dd. 30 december 2005.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
25 februari 2017
Balletje, balletje