Skip to main content

Een Specht maakt nog geen zomer (023)

27 februari 2017

dinsdag 1 maart-2005
Zoals gezegd stuurde Urs Rickenbach, hotemetoot van de afdeling Private Banking van de Credit Suisse in Buchs, op 3 september vorig jaar een fax naar Jozef Rammelt, de bef van Specht in Amsterdam. Die missive luidde alsvolgt:

“E Immoinvest Holding AG; Moosberg Beratungen und Immobilien AG.

Zeer geachte heer Rammelt,
Hiermee bevestigen wij dat aan Moosberg Beratungen und Immobilien AG een Swift-bevestiging is gezonden waarbij 21.600.000 euro cq. de tegenwaarde daarvan in Amerikaanse dollars in het vooruitzicht is gesteld.

Het bedrag is in overeenstemming met de instructies van Moosberg Beratungen und Immobilien AG bestemd voor de regeling van de zaak Friedrich A. Specht/Staatder Nederlanden (wij hebben een onherroepelijke betalingsopdracht ontvangen) en zal na de (notarieel begeleide) afhandeling van de interne contractuele formaliteiten naar uw daarvoor bestemde rekening worden overgemaakt.

De verschaffer van de lening heeft het bedrag sedert 2 september 2004 renteloos geblokkeerd.

Hij bevestigt daarmee de onverwijlde afwikkeling van de zaak en verwacht de door de notaris getekende stukken van E Immoinvest Holding AG/Moosberg Beratungen und Immobilien AG – Friedrich A. Specht uiterlijk maandag 6 september 2004, 16.00 uur in zijn bezit te hebben.

Wij verwachten de heer Specht op maandag 6 september 2004, 11.00 uur bij ons op de bank hier in Buchs om de zaak definitief af te wikkelen. Advocaat Stephan Frischknecht heeft een afspraak met de notaris gemaakt voor een consult in de vroege namiddag. Wij zijn u bij deze zaak gaarne behulpzaam. Zou u de afspraak voor maandag 6 september 2004, 11.00 uur willen bevestigen?

De transactie heeft zakelijk gezien plaats ten faveure van de heer Friedrich A. Specht. Het is daarom vereist dat de heer Specht voor de afhandeling van de zaak persoonlijk bij ons op de bank verschijnt
”.

Zo, zo. Oskar Grabher uit Wörgl (*) had er dus blijkbaar geen gras over laten groeien en stante pede ruim 21 miljoen euro voor Friedrich Adolf gereserveerd. Waar hij die vandaan had gehaald blijft even de vraag. Maar meneer Rammelt van advocatenkantoor Keizer kreeg van de Credit Suisse het dringende verzoek de komst van de door Justitie gegijzelde Specht aan het Zwitserse Buchs te arrangeren. Volgens een van onze tipgevers zou dat geen probleem zijn geweest. Specht zou zelfs herhaalde malen met een private jet (een Citation VI) van Schiphol naar vliegveld Alte Rhein zijn gevlogen om zijn conflict met Justitie op te lossen. Dus waarom deze keer niet. Stay jealously tuned.

* zie de vorige aflevering van "een specht maakt nog geen zomer"dd. 28/2 jl.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
27 februari 2017
een specht maakt nog geen zomer