Skip to main content

Octopussy (181)

23 december 2016

maandag 4 juli-2005
De door ons afgelopen zaterdag voor het voetlicht getrokken stichting MKB Vastgoed Initiatief met de illustere heren Hovers, Van Walsem, Portheine en Van de Meene in het bestuur kent als adres Stationsstraat 80 in Apeldoorn. Op datzelfde adres is ook een ander vehikel gevestigd: Mobilly BV. Een dochter van de gelijknamige NV die sinds 11 januari 1999 is gevestigd op het vertrouwenwekkende Curacao. Een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in de handel in een bonte verzameling koffers in alle soorten en maten, etuis (idem), tassen (idem), parapluus, parasols, organizers, computers, laptops en mobieltjes.
Het bestuur van Mobilly NV is in handen van het wereldwijde trustkantoor Amicorp, Joannes Coenrades Maria (zeg maar Janus) Hovers uit Blaricum en ene Rene Ado(!) Oscar Bours uit Den Haag.
Een van hun paradepaardjes is een compact koffertje op twee wieltjes met een uitschuifbaar handvat. Niet zo’n ordinair geval waar heel Schiphol inmiddels van vergeven is, maar een sophisticated koffertje. De naam van het nieuwe product? Henk.
Hoe Hovers cs. aan die oer-Hollandse naam zijn gekomen vind je op de door de Lost Boys in elkaar gehangen site "www.henk.com". Ene Henk was ooit op het idee gekomen van het solide en lichtgewicht koffertje op wielen toen hij op een kerstavond door de sneeuw in New York baggerde met een koffer van 12 kilo. Thank you Jesus. Hij liet het geval verder ontwikkelen door een meneer Hartmut Esslinger, een design-goeroe uit Californië, en tatatatatataaaa daar was ie: de Henk.
Leuke story, maar wie die in godesnaam die Henk is geweest die op kerstavond die brainwave kreeg, mag Hovers weten. Laten we eens raden: Henk van de Meene, de gabber van de commissaris van de Nederlandse Bank Hovers en van de Hakkelaar. Nooit geschoten, nooit een gat in je koffer. Stay tuned.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
23 december 2016