Skip to main content

Another one bites the dust (001)

05 juni 2015

Is het de lente? Is het vanwege de gepassioneerde wederopstanding van de Paashaas? Geen idee. Maar om de een of andere reden bladeren we de laatste tijd nogal eens het Financieele Dagblad door. En daarbij kregen we in de editie van afgelopen donderdag een artikel over de Amerikaanse senator Robert Menendez voor de bumper. De vertegenwoordiger van de staat New Jersey was de dag daarvoor aangeklaagd “omdat hij geschenken zou hebben aangenomen in ruil voor het helpen van een vriend met zijn zakelijke connecties”. Dat was het wat Menendez betreft. Wat volgde was een rijtje polletieke hoogvliegers die hem in het verleden waren voorgegaan bij allerlei snode praktijken en als gevolg daarvan waren gesneuveld. Beetje jammer, want over Menendez valt heel wat meer te vertellen. Bijvoorbeeld over die vriend en diens connecties. Duistere connecties, waarvan burgemeesters als Boelhouwer en Hamming subito een hartverzakking zouden krijgen en Ronnie Plasterk zouden bewegen terug te keren naar zijn bestudering van criminele platwormen (1).
Wie was die vriend? Dat was oogarts Salomon Melgen en een van zijn sinistere connecties was Hank Asher. Melgen kwam uit de Dominicaanse Republiek, maar na te zijn afgestudeerd bleef hij na een d-tour naar Missouri in Florida hangen. Omdat daar nu eenmaal meer pegels waren te verdienen dan in zijn armetierige vaderland. Beginjaren negentig ontmoette hij bij een bedelparty van de Democraten de uit Cuba gevluchte Menendez en ze werden gabbers voor het leven.
In 2013 kreeg Melgen in zijn kliniek een heel stel handhavers over de vloer. Huiszoeking. Dokje werd er namelijk van verdacht de staat Florida te hebben besodemieterd met valse declaraties ten bedrage van 8.9 meloen dollar. Een van de luitjes die hem direct te hulp schoten was uiteraard gappie Menendez. Niet in het minst vanwege Melgen's donaties aan de Democratische partij en de aangename dingen die dokje hem bezorgde. Zoals vrije vluchtjes met diens privéjet en bijdrages aan de kosten die de senator maakte bij zijn polletieke activiteiten. En dan was er nog een interessant project in Melgen's geboorteland. Daar moesten de havens beveiligd worden oftewel de drugstransporten in de kieren worden gehouden en senator Menendez oefende wat amicale druk uit om het desbetreffende contract in de tas te laten glijden van een onderneming waarvan dokje Melgen aandeelhouder was. En laat dat nou lukken. Jawel. Ten tijde van het gebakkelei over dat beveiligingscontract doken smeulende berichten op. Robert en Salomon zouden de beroerde gewoonte hebben om op zijn dominicaans af en toe hun broek te laten zakken op verkeerde plekken. En de betrokken heuvels zouden soms wel heel pril zijn geweest. Laten we het er voor het gemak maar op houden dat de concurrerende partij de geruchten over dat koterhopsen verspreidde. Anders krijgen we weer commentaar dat we overal blote spoken zien.
Geen gerucht was overigens het zakelijke contact dat Salomon onderhield met Hank Asher. Of deze in 2013 met zijn schepper verenigde ondernemer zich van meet af aan al schuldig maakte aan de nodige hanky panky bij het verzamelen van zijn eerste meloenen is niet duidelijk. Maar toen hij in de jaren zeventig zijn schildersbedrijf van de hand deed en naar de Bahama's verhuisde was hij in ieder geval al flink gevuld. Daar liep hij helaas het rupsje-nooit-genoeg-virus op. Hij kocht een eigen jet en vloog daarmee naar Colombia en Belize vice versa. En bij dat versa nam hij dan een ladinkje Witte Neus mee. Het verhaal gaat dat hij spijt kreeg en zich vrijwillig meldde bij de DEA. Nou het rare: hij werd niet afgestraft. Sterker nog, hij zou samen met een paar DEA-farizeeërs de Bahamiaanse boer op zijn gegaan om andere Witte Neus-importeurs te bewegen van hun kwalijke wegen terug te keren. Voorkomen is beter dan genezen. Je moet het geloven willen. Zo was onze Hank ook eigenaar van een stel vissersboten in het Caraïbisch gebied en dan mag Kniertje indertijd alleen maar weet hebben gehad van de aanvoer van duurbetaalde vis, inmiddels weet menigeen achter onze duinen dat je met zo'n boot ook andere dure waar naar binnen kan slepen.
Beginjaren negentig stapte Hank de IT-wereld binnen en met de assistentie van allerlei Amerikaanse overheidsdiensten bouwde hij zijn databanken steeds verder uit. Uiteindelijk bracht hij die begin deze eeuw onder in de onderneming Seisint, die hij samen met zijn gappie Salomon Melgen in 1999 de wereld had opgeschopt. In 2001 kreeg Seisint een proces aan zijn reet. Een concurrent beweerde dat ze in zijn doos met kroonjuwelen hadden lopen jutten. Liep vier jaar later met een sisser af. Ondertussen hadden Hank en de zijnen het MATRIX-programma ontwikkeld ten behoeve van het ministerie van Justitie om terroristen, koterhopsers en ander gevogelte op te kunnen opsporen (2). En dat terwijl datzelfde ministerie al sinds de jaren tachtig over het gejatte PROMIS-programma beschikte (3). Later maakten de FBI en de DEA ook gebruik van Asher's diensten, maar schortten die samenwerking tijdelijk op toen geruchten over eerdergenoemde drugsconnectie de msm bereikten. Hank en Salo verpatsten Seisint vervolgens aan de firma LexisNexis voor 775 meloen dollar en trokken vervolgens TLO aka The Last One uit de grond. Zoals gezegd ging Hank in 2013 de pijp uit. Niet veel later volgde TLO zijn voorbeeld met een schuldenlast van 109 meloen. Amen.
Nou ja, amen, nog even wachten. Wat denkt u van deze? In 2012 besteedden wij in de serie “Baas boven baas” de nodige aandacht aan toenmalig Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney en hoe die aan zijn poen was gekomen. Was niet best. Witwassen van Neusgelden en Ponzi-kunsten. Het is net als het consumeren van Rivella: je moet het durven. Even een kwootje in dit verband uit een artikel van Veterans Today. Komt ie:

Romney's amazing enterprise, and those associated with Menendez, appear to be linked to the same organized crime outfit – whose ultimate base of operations is the state of Israel and its worldwide network of assets. (Since those assets include most of the Western mainstream media, you won't be reading the gory details in the corporate newspapers any time soon.)”.

Democraat Menendez behoorde tot de in grote meerderheid van Republikeinse snit zijnde groep van 47 senatoren die Iraans geestelijk leider Khamenei begin maart verblijdden met een rokend epistel. Daarin wezen ze hem erop, dat een eventueel atoomakkoord met Barack O. met één pennenstreek ongedaan kon worden gemaakt door de volgende president. Gevoegd bij het feit dat zijn makkers Melgen en Asher beiden behoorden tot AIPAC, de Anti-Defamation League en het Simon Wiesenthal Center en we zijn weer helemaal thuis. Amen.

(1) Voor de heren Boelhouwer en Hamming verwijzen wij tussen de eieren door naar dit artikel
(2) Goegel voor MATRIX bijvoorbeeld het artikeltje “Hank Asher: Drugs, spying and voting”.
(3) Zie het artikeltje Piscesvan 20 juni 2004 en Nieuw licht op de woestijn van 25 maart 2000. 

 
Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 juni 2015
Another one bites the dust