Skip to main content

Is het de lente? Is het vanwege de gepassioneerde wederopstanding van de Paashaas? Geen idee. Maar om de een of andere reden bladeren we de laatste tijd nogal eens het Financieele Dagblad door. En daarbij kregen we in de editie van afgelopen donderdag een artikel over de Amerikaanse senator Robert Menendez voor de bumper. De vertegenwoordiger van de staat New Jersey was de dag daarvoor aangeklaagd “omdat hij geschenken zou hebben aangenomen in ruil voor het helpen van een vriend met zijn zakelijke connecties”. Dat was het wat Menendez betreft. Wat volgde was een rijtje polletieke hoogvliegers die hem in het verleden waren voorgegaan bij allerlei snode praktijken en als gevolg daarvan waren gesneuveld. Beetje jammer, want over Menendez valt heel wat meer te vertellen. Bijvoorbeeld over die vriend en diens connecties. Duistere connecties, waarvan burgemeesters als Boelhouwer en Hamming subito een hartverzakking zouden krijgen en Ronnie Plasterk zouden bewegen terug te keren naar zijn bestudering van criminele platwormen (1).
Wie was die vriend? Dat was oogarts Salomon Melgen en een van zijn sinistere connecties was Hank Asher. Melgen kwam uit de Dominicaanse Republiek, maar na te zijn afgestudeerd bleef hij na een d-tour naar Missouri in Florida hangen. Omdat daar nu eenmaal meer pegels waren te verdienen dan in zijn armetierige vaderland. Beginjaren negentig ontmoette hij bij een bedelparty van de Democraten de uit Cuba gevluchte Menendez en ze werden gabbers voor het leven.
In 2013 kreeg Melgen in zijn kliniek een heel stel handhavers over de vloer. Huiszoeking. Dokje werd er namelijk van verdacht de staat Florida te hebben besodemieterd met valse declaraties ten bedrage van 8.9 meloen dollar. Een van de luitjes die hem direct te hulp schoten was uiteraard gappie Menendez. Niet in het minst vanwege Melgen's donaties aan de Democratische partij en de aangename dingen die dokje hem bezorgde. Zoals vrije vluchtjes met diens privéjet en bijdrages aan de kosten die de senator maakte bij zijn polletieke activiteiten. En dan was er nog een interessant project in Melgen's geboorteland. Daar moesten de havens beveiligd worden oftewel de drugstransporten in de kieren worden gehouden en senator Menendez oefende wat amicale druk uit om het desbetreffende contract in de tas te laten glijden van een onderneming waarvan dokje Melgen aandeelhouder was. En laat dat nou lukken. Jawel. Ten tijde van het gebakkelei over dat beveiligingscontract doken smeulende berichten op. Robert en Salomon zouden de beroerde gewoonte hebben om op zijn dominicaans af en toe hun broek te laten zakken op verkeerde plekken. En de betrokken heuvels zouden soms wel heel pril zijn geweest. Laten we het er voor het gemak maar op houden dat de concurrerende partij de geruchten over dat koterhopsen verspreidde. Anders krijgen we weer commentaar dat we overal blote spoken zien.
Geen gerucht was overigens het zakelijke contact dat Salomon onderhield met Hank Asher. Of deze in 2013 met zijn schepper verenigde ondernemer zich van meet af aan al schuldig maakte aan de nodige hanky panky bij het verzamelen van zijn eerste meloenen is niet duidelijk. Maar toen hij in de jaren zeventig zijn schildersbedrijf van de hand deed en naar de Bahama's verhuisde was hij in ieder geval al flink gevuld. Daar liep hij helaas het rupsje-nooit-genoeg-virus op. Hij kocht een eigen jet en vloog daarmee naar Colombia en Belize vice versa. En bij dat versa nam hij dan een ladinkje Witte Neus mee. Het verhaal gaat dat hij spijt kreeg en zich vrijwillig meldde bij de DEA. Nou het rare: hij werd niet afgestraft. Sterker nog, hij zou samen met een paar DEA-farizeeërs de Bahamiaanse boer op zijn gegaan om andere Witte Neus-importeurs te bewegen van hun kwalijke wegen terug te keren. Voorkomen is beter dan genezen. Je moet het geloven willen. Zo was onze Hank ook eigenaar van een stel vissersboten in het Caraïbisch gebied en dan mag Kniertje indertijd alleen maar weet hebben gehad van de aanvoer van duurbetaalde vis, inmiddels weet menigeen achter onze duinen dat je met zo'n boot ook andere dure waar naar binnen kan slepen.
Beginjaren negentig stapte Hank de IT-wereld binnen en met de assistentie van allerlei Amerikaanse overheidsdiensten bouwde hij zijn databanken steeds verder uit. Uiteindelijk bracht hij die begin deze eeuw onder in de onderneming Seisint, die hij samen met zijn gappie Salomon Melgen in 1999 de wereld had opgeschopt. In 2001 kreeg Seisint een proces aan zijn reet. Een concurrent beweerde dat ze in zijn doos met kroonjuwelen hadden lopen jutten. Liep vier jaar later met een sisser af. Ondertussen hadden Hank en de zijnen het MATRIX-programma ontwikkeld ten behoeve van het ministerie van Justitie om terroristen, koterhopsers en ander gevogelte op te kunnen opsporen (2). En dat terwijl datzelfde ministerie al sinds de jaren tachtig over het gejatte PROMIS-programma beschikte (3). Later maakten de FBI en de DEA ook gebruik van Asher's diensten, maar schortten die samenwerking tijdelijk op toen geruchten over eerdergenoemde drugsconnectie de msm bereikten. Hank en Salo verpatsten Seisint vervolgens aan de firma LexisNexis voor 775 meloen dollar en trokken vervolgens TLO aka The Last One uit de grond. Zoals gezegd ging Hank in 2013 de pijp uit. Niet veel later volgde TLO zijn voorbeeld met een schuldenlast van 109 meloen. Amen.
Nou ja, amen, nog even wachten. Wat denkt u van deze? In 2012 besteedden wij in de serie “Baas boven baas” de nodige aandacht aan toenmalig Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney en hoe die aan zijn poen was gekomen. Was niet best. Witwassen van Neusgelden en Ponzi-kunsten. Het is net als het consumeren van Rivella: je moet het durven. Even een kwootje in dit verband uit een artikel van Veterans Today. Komt ie:

Romney's amazing enterprise, and those associated with Menendez, appear to be linked to the same organized crime outfit – whose ultimate base of operations is the state of Israel and its worldwide network of assets. (Since those assets include most of the Western mainstream media, you won't be reading the gory details in the corporate newspapers any time soon.)”.

Democraat Menendez behoorde tot de in grote meerderheid van Republikeinse snit zijnde groep van 47 senatoren die Iraans geestelijk leider Khamenei begin maart verblijdden met een rokend epistel. Daarin wezen ze hem erop, dat een eventueel atoomakkoord met Barack O. met één pennenstreek ongedaan kon worden gemaakt door de volgende president. Gevoegd bij het feit dat zijn makkers Melgen en Asher beiden behoorden tot AIPAC, de Anti-Defamation League en het Simon Wiesenthal Center en we zijn weer helemaal thuis. Amen.

(1) Voor de heren Boelhouwer en Hamming verwijzen wij tussen de eieren door naar dit artikel
(2) Goegel voor MATRIX bijvoorbeeld het artikeltje “Hank Asher: Drugs, spying and voting”.
(3) Zie het artikeltje Piscesvan 20 juni 2004 en Nieuw licht op de woestijn van 25 maart 2000. 

 
  • Datum: .

Hoera, het gaat geweldig met de economie. Juichende krantenkoppen met consumenten vertrouwen en nog meer van dat moois. Griekenland? Wat was dat ook weer, o ja vluchtelingen. Portugal? Ook al zo’n land waar het zo geweldig gaat. Broekriem aanhalen, bezuinigen. Als de kiezer dat niet wil: fuck them. De markt wil het wel. Kijk, en dat is pas democratie. Het gaat zo geweldig daar dat opnieuw een bank door de hoeven is gezakt. Een bank die een jaar of twee geleden was gered, de Banco Internacional de Funchal (Banif). Dat kostte de Portugese burger toen een slordige 1,1 miljard euries. Vanmorgen meldden onze Brusselse Capos dat er nog eens 2,255 miljard nodig is plus een extra hulppakket van 422 miljoen. En als extra extra eindejaars extraatje een extra staatsgarantie. Bij elkaar pakweg 3 miljard euries. In totaal dus meer dan 4 miljard om een al geredde bank te redden, een bank met een balanstotaal van 11,9 miljard. Daar moet Jaoa met de pet voor opdraaien, dus nog even extra extra extra bezuinigen Want ja, de markt wil zijn bloed hebben. En alle gekozen politici zingen in koor “er is geen alternatief”. 

  • Datum: .

Robert Menendez voelt zich zwaar in zijn klok en hamerapparatuur getast. Zoals u misschien weet is de Democratische senator van New Jersey vorig jaar april aangeklaagd wegens 14 gevalletjes van fraude en corruptie. Volgens hemzelf is ie in al die gevalletjes onschuldig, maar hij moest wel 1,5 meloen dollar schokken om zijn mening in alle vrijheid te kunnen uitkraaien.
Wie er gelijk heeft moet nog blijken, maar allicht dat er in zijn staat sukkels rondlopen die Robert hangende het onderzoek een zakkenvuller cq. een laaienlichter vinden en allicht heeft dat invloed op hun stemgedrag. Nou zijn de volgende senaatsverkiezingen pas in november 2018, dus wie dan leeft wie dan zorgt. Zou je zeggen. Maar Robertje ziet de bui hangen en zocht een rechtzaal op om de zaak van tafel te krijgen. Argument? Meneer vond dat zijn immuniteit als senator wordt aangetast.
De kadi stak met zijn ene hand een middelvinger naar het plafond en met de andere gaf ie een klap met zijn hamer. Robert kon het schudden. Mocht u meer willen weten over deze Groszmaul, dan kan u terecht bij de doorwrochte eerste aflevering van 6 april 2015. Fraude? Corruptie? You ain't seen nothing yet. Stay tuned.

  • Datum: .

We maken het ons even makkelijk vandaag. Bij de NOS hebben we dit bericht gejat. Een flink stel sons of the desert mag gaan streepjes trekken in een kerker. Onder wie dus Al-Waleed bin Talal. De miljardair van koninklijke bloede, die in de loop der jaren zo'n fleurige reputatie heeft opgebouwd in het ronddelen van sigaren uit eigen doos. De NOS diepte in dat verband terecht het Ballast Nedam-nummertje op uit de modderpoel. Maar traditiegetrouw porden wij op een ander plekkie in de prut en haalden achtereenvolgens deze twee knisperende gebeurtenissen uit het leven van de zandbakfilantroop naar de oppervlakte. Helemaal niet gek voor een zondagmiddag in november. Stay tuned.

  • Datum: .

Gisteren trok de NOS een stukje Hollands Glorie uit de Saoudische zandbak. De smeerpijpaffaire van Ballast Nedam. Besteedden wij ook wat aandacht aan. Maar niet geheel naar de zin van een van onze fanatieke lezers. Hij herinnerde ons aan het artikel “De BAM, de Bank en de papaver” van 20 september 2001. Over het uiterst interessante triootje van de Bataafsche Aanneming Maatschappij, de Saudi Binladin Group en de bijna voor de helft met ABN/AMRO-pepernoten gevulde Saoudi Hollandi Bank in de jaren zeventig-tachtig. Smeergeld? Nooit nagevlooid. Dat deed je niet in die tijd op dat niveau. En nu we toch zo lekker bezig zijn nemen we ook nog graag even terug naar 23 november 2001. Naar het toenmalige snoepje van de week: “Over De Bank, poeder en Al Queda”. Zat nog in het papier, maar smaakt nog steeds heerlijk. Prettige dag nog. Stay tuned.

  • Datum: .

Nee heeft niks met seks te maken. Voor zover wij weten. Maar naar alle waarschijnlijkheid gaat de Britse minister van internationale ontwikkeling Priti Patel vandaag ook de bietenberg op. Na collega Michael Fallon, de minister van Defensie (1). Wat heeft dat meisje gedaan? In alle stiekemigheid zowel aan de oevers van de Thames als die van de Jordaan ettelijke gesprekken gevoerd met Israëlische hotemetoten in het afgelopen jaar. Onder wie Bibi Netanyahu. Een van de geheime gespreksonderwerpen zou een Britse financiële bijdrage zijn geweest aan de samaritaanse pogingen van het oh zo humanitair ingestelde Israëlische leger om Syrische vluchtelingen op de bezette Golan Hoogte een beetje in shape te houden. Gekker moet het toch niet worden. Priti schijnt vanuit Nairobi onderweg te zijn naar Downingstreet. Het ziet er somber voor haar uit. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 2 van de serie “Conservatief wippen” dd. 2 november 2017.

  • Datum: .

Nog even over Halbe. Daar stond ie voor het voetlicht in mei 2016. En diste zijn datsjaverhaal op. Inclusief de dreigende taal van Vlad. Voor een volle bak met VVD-boorden en hooggesloten jurken. Het partijcongres. We mogen aannemen dat naast de apparatchiks onder leiding van de bevlogen schuifdeurenpianist Rutte ook de nodige bobo's de zaal bevolkten. En niemand vroeg zich af of het waar was wat Halbe daar onthulde? Niemand vroeg hem na de seance bij de bitterballen van Mora en de prik van Moët hoe die datsja eruitzag, of Poetin uit een wak kroop toen Halbe arriveerde, of er dames met pronte borsten in de slaapkamer op het bed zaten te plassen, etcetera etcetera? Kortom, was niemand nou nieuwsgierig naar verdere details van Halbe's tot dan toe onbekende bezoek aan het Russische platteland. Ook de concertpianist niet? Om eens een controlefreak te noemen. En als ie niet bij die dolle partijdag van de VVD aanwezig was, is de fake story van Halbe dan nooit Jeroen van der Veer ter ore gekomen? Zo niet, dan is er sprake van een wonder, zo ja, hoe heeft Jeroen toen gereageerd? Of schatte hij die zaak ook niet zo zwaar in? Zelfs niet toen eerst het AD en vervolgens de Volksfiets bij hem aanklopte? Er zijn nog heel wat vragen blijven liggen. Ook bij het debat in de Tweede Landdag. Maar ja, wij zijn maar een stel kleine oproerkraaiers. En die kan je maar beter doodzwijgen. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Was het een virus? Of maakte Halbe's uitglijer deel uit van een NATO-complot? In 2014 reed de toenmalige Poolse minister van Buitenlandse Zaken Radek Sikorski namelijk in hetzelfde wak. Hij had in 2008 een deel van een gesprek tussen Poetin en de Poolse premier Donald Tusk opgevangen. Bij een bezoek aan Moskou. Zei hij. Daarin ontvouwde Vlad een Russisch plan om een deel van Oekraïne te annexeren. En als de Polen ook een stukkie wilden, rond het oorspronkelijk Poolse Lvov aka Lemberg, helemaal prima. Al heel gauw moest Radek zijn uitspraak bijvijlen. Foutje, het was niet in Moskou maar in Boekarest. Uuuuh, nee hij was er zelf niet bij geweest, hij had het van een niet nader te noemen bron (!). Nog later ging het om een grap en uiteindelijk bleek het hele verhaal gelul in de ruimte. En Radek sneuvelde. Net als Halbe. Gek hè? Waar die Ruslandgekte al niet toe kan leiden. U kunt hier shoppen voor meer details. Stay tuned (JP).

  • Datum: .

Wat is dat toch met die Liberalen? Ze vertellen niet alles, ze buigen de werkelijkheid wat bij of ze staan doodgemoedereerd te liegen. En niet alleen hier tussen Emmapolder en Drielandenpunt. Ook bijvoorbeeld in Canada. Minister van Buitenlandse Zaken (!) en oud-journaliste Christia Freeland was al eens op haar gebit gegaan met een Halbe van heb ik jou daar. Het verhaal ging namelijk dat haar opa van moeders kant tijdens WO II de hoofdredacteur was van een Nazi dagvod dat in de bezette Poolse stad Krakau werd uitgegeven. Tegen beter weten in oreerde ze dat het om Russische desinformatie ging. Na licht gesnuffel bleek al dat het verhaal helemaal juist was. Geen mirakel dat Christia een pesthekel heeft aan alles wat Russisch is, maar een Halbe blijft een Halbe. Zijn we er nog niet, want wat doet die Canadese troela daarna? Ze verspreidt het interessante bericht dat ze bij verschillende gelegenheden langdurige gesprekken heeft gevoerd met Vlad Putin en Sergej Lavrov. Niet in een datsja. Gewoon in het wild. Allebei geen woord van waar. Did Christia naar aanleiding van deze Halbes bite the dust? Nee, ze bleef zitten. Dus eigenlijk hoort ze in deze reeks niet thuis. Maar ze is wel een notoire leugenaar dus vort met de goat. Stay tuned (JP).

  • Datum: .