Skip to main content

Octopussy (469)

05 januari 2017

maandag 22 oktober-2012
Wij ruiken iets. We weten alleen nog niet wat. Dankzij de rechtse vrienden van de boevengeleidegids Quote weten we inmiddels dat we met de connectie tussen avontuurlijk ondernemer ome Jaap Kroonenberg (rip) en de Trumpjes Ed en Jules in ieder geval feestelijk snor zaten (1). De hele vastgoedsector is naar de gallemiezen, zo niet het glanzende vehikel van ome Jaap onder leiding van kleinzoon Lesley. Vakmanschap is meesterschap zullen we maar zeggen. Maar Pierre Salik is een ander stukje cake. Die zou al in de hoogtijdagen van de uiterst inventieve notaris Josje Slis Stroom (rip) ook zakelijk actief zijn geweest in Amsterdam en omstreken. Gezien de niet zo frisse affaires waarin Pierre in de jaren zeventig en tachtig in het land van Jerommeke verwikkeld was zijn wij gezond nieuwsgierig geworden naar zijn activiteiten aan deze kant van de grens. En als iemand daar iets vanaf zou kunnen weten is dat het al niet meer zo piep zijnde meisje Hazenberg. Een van de naamgevers van notariskantoor Spier en Hazenberg en volgens onze bronnen in the good old days werkzaam geweest in de slagschaduw van voornoemde Josje. Dus grepen wij naar onze digitale piano en wurmde er het volgende deuntje uit. Komt ie:
“Geachte mevrouw Hazenberg,
Wellicht is het u ontgaan, maar wij zijn bezig met een journalistieke speurtocht naar specifieke details uit het verleden van uw voormalige cliënt "ome Jaap" Kroonenberg. Wij zijn met name geïnteresseerd in zijn connectie met de Belgische ondernemer Pierre Salik. Volgens een van onze doorgaans uitstekend geïnformeerde bronnen zou ook de heer Salik in het verleden een tijd lang van uw diensten gebruik hebben gemaakt. Ter ondersteuning van een voorgenomen vervolgartikel in de serie "
Octopussy” en om onvolkomenheden daarin te vermijden zouden wij graag van u willen weten of die informatie juist is en of uw assistentie werd ingeroepen in relatie tot activiteiten op de vastgoedmarkt , charitatieve initiatieven ten behoeve van de Schumacher Kramerstichting of anderszins. U bij voorbaat … ”
Nooit geschoten, nooit wat kruitsporen. Stay tuned.

(1) Lees, lach, huil, bid en bewonder.

Klik hier om uw reactie toe te voegen
05 januari 2017