Skip to main content
  • Archivaris
  • 417

Ik snap de SGP

Vrouwen zijn nog steeds amper meer dan werpmachines. Ze mogen van de SGP niet emanciperen. Erger is dat ze het ook niet willen. Neem nou geweld, moord en doodslag. Op dat terrein tellen ze nagenoeg niet mee. Alleen bij crime-passionel zijn ze zichtbaar in de statistieken.
Wereldleiders als God, Allah, Hitler, Stalin en Mao zijn allemaal mannen. Per stuk hebben ze miljoenen kerfstreepjes op hun zwaarden staan. Moderne verlichte wereldleiders zoals Bush sr. en Bush jr. komen tot nog maar een paar honderdduizend streepjes. Ze zijn mannen maar slappe aftreksels van de waarlijk groten. Balkenende komt tot elf.
Op terreurgebied leiden polder en calvinisme tot magere watjes. Waar Bin Laden nog in de categorie van de duizenden streepjes valt komt onze enige echte polder-jihadist Mohammed Bouyeri niet verder dan 1. (Het is meer dan cynisch dat Calvijn zelfs onze eigen home-grown terroristjes weet te infecteren tot polderwatjes, maar dat verdient een column op zich)
Kortom vrouwen bakken er niks van, waarom zouden ze dan mee mogen praten. Dat kost alleen maar tijd. Zelfs als het om hun core-business, werpen, gaat, bakken ze er niks van als ze er over meepraten.
Neem nou ouderschapsverlof. Het enige dat uit vrouwenhoek en het feminisme daarover bepleit wordt is reactionair. Aanvankelijk werd op dit vlak geëist dat vrouwen vier, acht of twaalf maanden recht op verlof zouden moeten krijgen. Vervolgens werd dit verlichter verpakt: de ouders zouden samen recht hebben op dit verlof en onderling mogen regelen wie hoeveel verlof neemt. Reactionaire niet doordachte prietpraat.
De feiten en de cultuur zijn dat mannen hun carrière niet of amper onderbreken. Dat het ook niet begrepen wordt als mannen dat doen voor een vrouwenzaak als ouderschapsverlof. Dat het mannen negatief aangerekend wordt. Ouderschapsverlof klinkt emancipatoir maar is in de praktijk veel te eenzijdig een moederschapverlof.
Met andere woorden een eis tot ouderschapsverlof is pas dan niet reactionair als bepaald is dat dit door beide ouders in gelijke mate opgenomen moet worden. Een vrouw heeft dus pas recht op dat verlof als de man in gelijke mate zijn carrière onderbreekt. En dit alles met een addertje: een minimum van drie maanden, per persoon, dat spreekt. Tot de tijd dat dit op tafel komt is het flauw om de SGP op hun stupide missie aan te vallen.
En zeg nou zelf die mottenballenlucht heeft iets aandoenlijks. Iets van een openluchtmuseum.

Zand

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 417, 6 oktober 2006