Skip to main content
  • Archivaris
  • 404

Silvie Meis

Zelden is er iemand geweest die zichzelf en vooral de partner zo rap beschadigd heeft als die ongelooflijk mooie dame. Dat laatste volgens haar eigen opgave.
Slonzend sleazy supperclubbend trok ze idolaat leeghoofdend haar idee-fixe bij het gras vandaan. Nachten doorhalend droomde ze Victoria en vooral Beckham wolken. Haar carrière, voor zover die in aanzet bestaan heeft, is aan flarden. Maar wat doet dat ertoe? Naast hem. Pijnlijk is echter dat ook zijn carrière aan flarden is. Zijn marktwaarde is vele tonnen, zo niet miljoenen, gedaald. Sexistisch? Ach, hij is in love en dus weerloos. Sexistisch? Ach, misschien is zij, is hij en zijn wij allen dat. We stellen tenslotte als het enige land in Europa de appel ook boven Darwin.
Echt pijnlijk is het dat ze in haar alles vernietigende trip-act ruim voorbijgestreefd wordt door Jan Peter Balkenende, onze nationale Super-Silvie.

Zelden is er een premier geweest die zichzelf en zijn land zo rap beschadigd heeft als deze ongelooflijk intelligente man. Dat laatste volgens zijn eigen opgave.
Bibberend breakfastend veranderde hij, Jaap job huntend, zijn polders in bananenplantages, compleet met karwats. Zijn haar, vrouw, kind, voet en kabinet in de plooi houdend vergat hij het volk te masseren waardoor Nederland eindelijk weer eens als gidsland kon excelleren: EU Grondwet NEE.
Inmiddels laat hij het verkeer onder de zonnebank liggen; laat hij zijn pitbull tegen asielzoekers blaffen; blijkt zijn graaf door het ijs te zakken; knuffelt hij een intelligent gevormd poppetje op hoefjes; ergert hij zich niet meer groen en geel aan het milieu en bouwt Borssele 2 en 3 en 4; laat hij bot doen tegen flair; besteedt hij de veiligheid uit aan een comedia dell arte duo dat als een olifant door een porseleinkast dendert en stoort hij de kenniseconomie niet als deze een dutje doet bij Trix. Oude liefde.
Gaat Nederland na de monsteroverwinning tegen de grondwet onder aanvoering van deze Super-Silvie nog vaker excelleren?

Dat er geen enquête van het Nipo geweest is over de vraag of Silvie wel met polderhannes Beckham moest gaan trouwen is een gotspe. Alleen het huwelijk van Alex en Maxi kreeg meer media aandacht.
Dat de pers het niet gedurfd heeft om na die verhelderende uitspraken van een toevallig passerende zuiderbuur het Nipo een enquête te laten houden over de stijfburgerlijkheid en het ontbreken van welke vorm van charisma dan ook bij onze Super-Silvie is een reden voor opheffing van de pers. Het heeft een droomscenario voorkomen: Regering valt omdat 85% van de bevolking haar premier een stijve, plastieke superhark vind. Maar ja, een pers met ballen in een polder. Sweet dreams.

Zand

Dit artikel is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 404, 8 juli 2005