Skip to main content
  • Archivaris
  • 426

Hersteld vrijgemaakte moslims

Het moet tegenwoordig niet leuk meer zijn om op de Veluwe te wonen. Je bent je hele leven godsvrezend, steekje netjes over, slaat je vrouw en je kinderen op zijn tijd, en wat gebeurt er je wordt links en rechts ingehaald. Er blijken mensen te zijn die betere Nederlanders zijn dan jijzelf, die beter ingeburgerd zijn dan jijzelf.
Het is schrikken, het is de wereld op zijn kop. Moslims blijken nog kortere lontjes te hebben, hun vrouwen nog harder te slaan, moslima trekken nog gekkere tenten aan. Het is een ramp voor de Veluwe. Teloorgang.

Het omgekeerde is zo mogelijk nog meer schrikken. Je zult maar naar beste eer en geweten, namens hem daarboven, je vrouw achter de niqab slaan, je zult maar spugen als een echte polderboer, je zult maar iedere keer als het woord cartoon valt ontploffen, en dan - dan realiseer je je ineens dat het humorloze nurkse korte lontje het kenmerk bij uitstek is van die Hollanders waar je je tegen afzet.
Het moet echt niet te pruimen zijn voor moslims om te moeten constateren dat ze Hollandser zijn dan de autochtonen, dat ze ons voorbij-inburgeren. Ondraaglijk.

Zand

Dit bericht is verschenen in Kleintje Muurkrant nr 426, 31 augustus 2007