Skip to main content
  • Archivaris
  • 298

handel in geluk

"In het Landmark Forum komt u direct in contact met de bron. De bron van vreugde, zelfexpressie en vervulling. Hierdoor wordt het mogelijk om zelf te bepalen hoe u wilt handelen, hoe u zich wilt gedragen en wat u wilt bereiken. Alsof u het stuur overneemt. U bepaalt voortaan zelf op welke gebieden u actief wilt zijn. Waar en hoe u uw creativiteit en vitaliteit gaat inzetten. En u ervaart hoe het is om te leven."

Dinsdagavond 7 mei om 19.30 uur was een speciale introductieavond voor Landmark forum. De zaal in Amsterdam is gevuld met zo'n honderd mensen. Landmark maakt geen gebruik van massareclame, maar laat mensen die succesvol de cursus hebben gevolgd vrienden uitnodigen. Genodigden zitten naast hun uitnodigers. Voor op het podium staat trainer Jinendra die begint met zijn college over het mens zijn. Jinendra vraagt iedereen die Lanmark forum heeft gevolgd te vertellen wat forum voor haar of hem heeft betekend. Een man vertelt dat forum er voor gezorgd heeft dat hij nu een andere baan heeft waarin hij zich prettig voelt. Jinendra laat de zaal klappen voor de man. Jinendra vraagt de mensen, die een cursus hebben gevolgd, in één minuut aan hun gast te vertellen wat zij aan forum hebben gehad. Een vrouw vertelt aan haar buurman dat ze vroeger nog wel eens twijfelde aan haar relatie met haar vriend. Deze twijfel is nu weg. Jinendra vraagt mensen uit de zaal hun hand op te steken om te vertellen wat zij nog in hun leven zouden willen veranderen. Mensen vertellen over hun werk, over hun problemen in communicatie met mensen, over de dingen in hun relaties die niet precies verlopen zoals ze zouden willen. Jinendra laat het publiek klappen voor de mensen die hun verhaal doen. Bijna automatisch klappen de mensen mee. Jinendra wil dat de gasten in één minuut aan diegene die hen heeft uitgenodigd vertellen wat zij in hun leven zouden willen verbeteren. Mensen vertellen over hun irritaties met hun vrouw over de opvoeding van kinderen. Mensen vertellen over de problemen die ze hebben om zich emotioneel te uiten.
Na enkele wisselingen van gesprekken tussen de coach en de zaal, en persoonlijk, tussen uitgenodigde en uitnodiger, legt Jinendra uit waarom mensen vaak geen verandering in hun situatie kunnen bewerkstelligen. Eén ding is volgens hem dat mensen gevangen zitten in hun verleden en dat daar het denken door bepaald is. Tevens ondernemen ze geen actie maar gaan de hele tijd over de dingen zitten nadenken in plaats van iets te doen.
Om 21.45 uur vraagt Jinendra wie van de gasten al weet dat zij zich inschrijft voor de forum cursus? Wie al zeker weet dat hij niet wil? En wie nog twijfelt. Wie al zeker weet dat hij wil, kan zich gaan inschrijven. Aan wie zeker weet dat zij niet wil gaat Jinendra zijn tijd niet besteden. Wie twijfelt moet bewerkt worden. Is het het geld? Bedenk dan dat