Skip to main content
  • Archivaris
  • 311

Klikkende biggen, zwemmende koeien en slikkende consumenten

Terwijl we in Nederland zo ondertussen richting 400 gevallen van de builenpest in varkenshouderijen lopen en er voor de volgende maanden geen einde aan lijkt te komen, is de aandacht voor al die viezigheid in de media wat afgezwakt. Logisch, zo werkt dat. Toch interessante ontwikkelingen allemaal weer! De pest is nu ook gevonden bij bedrijven die zgn. 'preventief geruimd' waren. Dat preventieve hebben ze dus wel op hun buik kunnen schrijven. Heeft ook al niet geholpen. Ondertussen zijn de helft van de honderdduizenden eendagsbiggen al door de dierenartsen fijngeknepen voordat de spuit kon worden uitgepakt en levert Nederland inmiddels chemisch afval aan Frankrijk, België en Duitsland. Dat zijn die hompjes roze biggenvlees. Elk vat in ons kikkerlandje zit al vol met lijken.

Bedrijven die door varkenspest zijn geruimd mogen nu weer starten met zogenaamde verklikkerbiggen. Da's niks hoogwaardigs technologisch of zo hoor. Er komt geen alarmgeluid uit of zo. Eigenlijk hadden ze het proefkonijnen moeten noemen. Maar ja, een varken noem je nou eenmaal geen konijn. Gezonde varkens moeten in de hokken gaan staan en het ministerie komt telkens onder de varkensokseltjes kijken of de builen al toeslaan. Biologische oorlogsvoering. Teveel geloof gehecht aan het mooie verhaal van Orwell, die Aartsen.

Ik wil niet pochen. Maar een maand of wat geleden schreef ik al in het Kleintje dat de gekke-koeien-risico-dingen in bijna alle voedsel zitten, namelijk in verwerkt slachtafval. Hersenen, darmen, dat soort gedoe. Ja hoor. Langzaam wordt men wakker en nou ligt er een wetsvoorstel om slachtafval voortaan als echt afval te gaan gebruiken. Een verbod dus om het nog in de Unox of bifiworstjes of koekjes te proppen. Daar in Den Haag hebben ze de gaten allang in hun hoofd zitten. Dat ze notabene mijn verhaal nodig hadden om zich dat te realiseren zeg! Stinkdieren!
Maar ja, wat is nou eigenlijk een verbod. Engeland zit nog steeds met het exportverbod voor rundvlees te kijken. Maar dacht je dat ze zich daar iets aan gelegen laten? Tuurlijk niet. Blijkt ook wel. Anderhalf-miljoen kilo Brits rundvlees onderschept in Rotterdam en Vlissingen. 'Niet voor de Nederlandse supermarkt' zo meldde de Nederlandse overheid haastig. Nee, maar wel voor België, Polen en voormalig Joegoslavië! En ze wisten het al maanden voordat het publiek werd gemaakt. Vertrouw ze niet! Niet de overheden, niet de vleessector, niet de boeren.

Dat de hele vleesproducerende en -verwerkende sector een rattenbende is moet je nou ondertussen wel weten. Voor zij die nog gelooft in integriteit van de varkenscipiers en koeienknijpers of hij die nog enige waarde hecht aan de zgn. informatiefolders van het vlees-productschap is er weer een leuk berichtje... Vooropgesteld dat er toch vooral nog geen wetenschappelijk sluitend of onbetwist bewijs is gevonden (dikke kans dat het dus wáár is) blijkt 20% van de Nederlandse koeienstallen besmet te zijn met de zogenoemde para-tbc. Wetenschappers van naam hebben al verband gelegd tussen deze ziekte en de ongeneeslijke menselijke ziekte van Crohn. Productorganisaties blijken al maanden in het geniep een bestrijdingscampagne in voorbereiding te hebben. De vuile gore smeerlappen. Je zou ze een trechter op de mond zetten en ongepasteuriseerde melk, gemalen kippedarm en opgeklopte koeiehersens door de slokdarm frotten! Reken maar dat deze ziekte bewust n