Skip to main content

vrijdag 17 september-2010
We hebben hier en daar in onze kolommen al wat koplampen laten schijnen op Xe Services aka Blackwater. De Amerikaanse firma die in naam van onze veiligheid zoveel duistere dingen in de wereld doet in opdracht van de CIA en andere exploitanten van spook- en gruwelhuizen. Uiteraard tegen een leuke vergoeding.
Hoeven we verder dus niet over uit te wijden.
Maar ze geven ook les in hun veiligheidskunstjes. En niet alleen in de VS. Volgens het Amerikaanse weekvod The Nation zou deze barbaarse firma zijn kennis op het gebied van veiligheid inclusief het infiltreren van maatschappelijke en polletieke actiegroepen overdragen aan bijvoorbeeld biomonster Monsanto, oliemonster Chevron, filmmonster Walt Disney, bankmonsters Barclay en Deutsche Bank en verder aan het Jordaanse en Canadese leger en... de Nederlandse politie.
The Nation zegt zich te beroepen op officiële documenten. Da's effe lekker.

  • Datum: .

maandag 27 september-2010
Komt een man bij een bef. En die man vertelt dat ie tussen 2003 en 2009 als zelfstandige zakenpief in Irak heeft rondgebanjerd. Tijdens dat piefen kocht hij op het Waterlooplein in Baghdad kilo's anabolen, coke en hash, een flinke bos AK47-speeltjes en een karrevracht ammunitie. En die stootte hij tegen een aangenaam winstje door naar de Rambo's van Blackwater aka Xe, de wereldkampioen beveiligen. Het moge duidelijk zijn wat die Stalloneklonen met die te gekke spulletjes deden. Vooral tijdens de weekeinden ging het er lekker ruig aan toe. Snoven als een paard na een Sinterklaasbeurt, liepen in hun blote togus door hun speelzaal, schoten vanaf het balkon op willekeurige voorbijgangers en hun nietsvermoedende Irakese overburen en bewaakten tussen de bedrijven door ook nog allerlei diplomatiek gespuis. Onder wie Paul Bremer. Een tijdlang de hoogste vertegenwoordiger van de westerse coalitie die tussen de Eufraat en de Tigris onze democratie erin kwam beuken en die nog steeds populariteit geniet in Wassenaar en omstreken.
De betrokken zakenpief was ene Howard Lowry uit Texas en hij heeft zijn hele verhaal laten vastleggen door een uiterst actieve bef, Susan Burke. Meisje Burke achtervolgt Eric Prince, de God van Blackwater, al jaren met de ene rechtzaak na de andere en niet omdat ie zijn rekening in een kroeg in Fallujah of een Bijenkorf in Bazra niet heeft betaald. Zelfs nu Prince om erger te voorkomen met zijn gezinnetje zijn toevlucht heeft gezocht in Abu Dhabi weet Susan hem te vinden.
Inmiddels proberen Eric's beffen de zaken die aanhangig zijn gemaakt geheim te laten te verklaren. Stok achter de deur is het samenwerkingsverband dat bestond en bestaat tussen Blackwater en de CIA. En ze beschuldigen befje Burke ervan met haar bewuste lekkages in de richting van de pers de Amerikaanse staatsveiligheid in gevaar te brengen. Waar hebben we dat laatste meer gehoord? Juist. Tien en een dildo. In het tuintje van Ernst H.B. en Joris D. ! (1)
Maar zoals onze vaste abonnees al weten is er nog een link tussen de spuitende, snuivende en schietende wild bunch van Eric Prince en voornoemd tuintje van Ernst en Joris. Ons smurfcorps krijgt namelijk voorlichting van Blackwater. En hoe heerlijk moet het zijn om ergens in de pauze eens van die jongens zelf te horen hoe ze met spieren als kabels en een neus vol meel een toevallig passerende baard of een pinguin een kogel in hun reet bezorgden. Those were the days my friend, we thougt they'd never end.

(1) Vgl. de gang van zaken rond het Rolodex-onderzoek.

  • Datum: .

woensdag 29 september-2010
Mogelijk in verband met de kouwe drukte rond de vorming van de islamofobe regering-Wilders verder geen Haagse kik over Blackwater. De moorddadige Amerikaanse beveiligingsfirma, die door Haagse blindhangers als Ernst H.B. en Guusje T. alsmede de internationaal actief zijnde koterkruiper Joris D. zou zijn aangetrokken om ons smurfencorps up to date te houden in onze heldhaftige strijd tegen baarden, krakers, activisten en andere kakkerlakken. Maar wij kregen wel een bemoedigend mailtje van dr. Hans Vogel. Een trouwe lezer, die de hand aan de ploeg bleek te hebben geslagen. Komt ie:

"Vorige week stuurde ik (per mail) de volgende vragen naar de overheid via de site van Postbus 51. Liever belde ik met een "voorlichter" maar ik kon vanuit hier (België) geen loket vinden. Alles is tegenwoordig geheel dichtgetimmerd en ontoegankelijk gemaakt. Ik heb wel een ontvangstbevestiging gekregen en de dag daarop de aankondiging dat de vragen zijn voorgelegd aan Binnenlandse Zaken. Ik wilde er een stuk voor de Pravda van maken. Dit waren mijn vragen inzake Xe (Blackwater):

"Volgens het recente artikel "Blackwater's black ops" van Jeremy Scahill in The Nation is de Nederlandse politie een klant van de meermaals in opspraak geraakte huurlingenfirma Xe Services (voorheen Blackwater).
1. Is dit bericht juist? En zo ja,
2. Hoeveel Nederlandse politiemensen zijn door Xe getraind?
3. In welke technieken zijn de Nederlanders onderricht?
4. Wanneer hebben die trainingen plaatsgevonden?
5. Wat zijn de kosten geweest van die trainingen en onder welke post op de jaarrekening van de betrokken diensten staan die trainingen vermeld?
6. Sinds wanneer is Nederland klant van Xe/Blackwater?
7. Waarom moesten VS-firma's de Nederlandse politie trainen?
8. Van wie is het voorstel om met Xe zaken te doen afkomstig?
9. Worden er nog steeds Nederlandse politiemensen door Xe getraind?
10. Bent u bekend met de twijfelachtige reputatie van Xe?
"

Zo. Zijn dat vragen of zijn dat vragen! Kijken of ze dit bij Binnenlandse Zaken serieus nemen of dat ze daar ook een juffrouw Jannie hebben en dr. Hans Vogel een dikke kan krijgen. Stay tuned.

  • Datum: .

maandag 4 oktober-2010
Een van de leuke dingen voor de mensen in het programma van de regering-Wilders is het sturen van een smurfenteam naar Afbaardistan. Voor het geven van een opleidingscursusje "zo verdedig ik mijn eigen potten, pannen, schapen, geiten en papaver tegen de baarden van Captain Caveman". Wordt wel haasten geblazen, want oompje Karzai heeft een paar dagen geleden afgekondigd dat alle luitjes van particuliere beveiligingsfirma's binnen vier maanden moeten zijn opgesodemieterd. Da's dus inclusief die van Blackwater aka Xe. Kijk, en nu begon bij ons op de redactie pas een waakvlammetje te branden. Onze Nederlandse smurfen krijgen stoomcursussen in een Blackwater-sauna omdat ze binnenkort de boel in Kaboel en omstreken moeten overnemen. Liefst op dezelfde manier als ze in Afbaardistan nu al jaren gewend zijn. Af en toe eens een paar loslopende burgers voor hun kont schieten, kalashnikovjes uitruilen tegen hero, het beschermen van NGO-dames in ruil voor een naaibeurt, het uitschrijven van rekeningen voor onbewezen diensten en meer waarmee Blackwater daar groot is geworden.
En we hoeven echt niet bang te zijn dat die zwarte jongens brodeloos raken. Net voordat oompje zijn maatregel de wereld in boerde deelde de regering van Obomba kadootjes uit aan een stel beveiligingsklupjes ter waarde van 10 miljard dollar. Van dat bedrag zou Marc Rutte een Duitse staander krijgen, maar in de States blijft ie gewoon in links hangen. Tot die klupjes van lekkere jongens behoorden: Dyncorp, Triple Canopy, EOD Technology, SOC, Aegis Defense Services, Global Strategies Group, Torres International Services en International Development Solutions. Op het oog geen Blackwater of Xe. Maar wat denk je wat? Binnen International Development Services opereert ondermeer U.S. Training Center en dat is een onderdeel van Blackwater. En het zou ons echt geen reet verbazen als nou juist dat U.S. Training Center de opleiding van onze Nederlandse smurfen verzorgt die straks als de sodemieterij naar Afbaardistan moeten om de zaak daar op poten te houden. Waar een klein land al niet groot in kan zijn. Stay tuned.

  • Datum: .

donderdag 7 oktober-2010
Wat is humor? De een gaat vlak voor Jan Wijdbeens, de ander totaal uit zijn kruin voor Berlusconi, Gordon, Paul de Leeuw of een andere geniale grappenmaker. Er blijkt ook zo'n humorist op Binnenlandse Zaken te zitten. Op het bureau directoraat-generaal Veiligheid. Stephen Kavelaar. Een ongebreideld talent.
Dat kwam aan de oppervlakte toen dr. Hans Vogel hem in de derde week van september een mailtje stuurde met vragen over een artikel in het Amerikaanse weekvod The Nation. Daarin werd ondermeer verkondigd dat leden van het Nederlandse smurfencorps cursusjes volgden bij Blackwater. De Amerikaanse veiligheidsfirma, die alle dagen van de week gehakt op het menu heeft staan (1).
Na een week liet Stephen aan Hans weten dat hij het bewuste artikel niet kon vinden. Kan gebeuren. Gevalletje bedrijfsblindheid misschien. Stress. Geen koffie. Geen closetrol op de plee. Collega ziek. Je weet het niet.
Hans stuurde als een kogel een mailtje terug met de link naar het artikel. En jawel op 5 oktober kreeg ie antwoord. Stephen liet weten dat de SP-ers Van Bommel en Van Dijk vragen over de kwestie hadden gesteld aan de ministers van Defensie en Binnenlandse Zaken. Of Hans effies kon wachten op de antwoorden van de betrokken bewindslieden. De termijn daarvoor was drie weken, maar mocht daar wat tussen komen dan zou Stephen dat laten weten.
Hans meteen weer achter zijn digitale piano en hop weer een mail eruit. Komt ie:

"Geachte heer Kavelaar,
Volgens de richtlijnen van uw eigen ministerie worden vragen binnen vijf werkdagen inhoudelijk beantwoord. Ik verwacht dan ook dat uw ministerie zich aan die belofte houdt. Ik wil niet nog eens drie weken wachten op de beantwoording van de vragen van Van Bommel en Van Dijk. Hun vragen zijn de mijne niet. Het lijkt erop alsof u mijn vragen niet wilt beantwoorden. Ik wacht nu al meer dan twee weken op een antwoord op enkele duidelijke en gerichte vragen. Het moet toch niet moeilijk zijn voor een modern efficiënt bedrijf als het uwe om daarop te antwoorden?
".

Zes oktober. Stephen stelt in een mail vast dat de vragen van Hans praktisch overeenkomen met die van de SP-ers Spek (??) en Van Bommel. Hij blijft bij zijn voorstel om effies te wachten. En nee, dat is geen onwil. Hij doet echt zijn best. Hans stevig uit zijn voegen. Ramt er dezelfde dag nog de volgende mail uit. Gaat ie:

"Geachte heer Kavelaar,
Ik zie niet goed het verband tussen mij en de Kamerleden in kwestie. Ik heb u twee weken geleden een aantal vragen gesteld. Uw ministerie gaat er prat op vragen binnen vijf dagen inhoudelijk te beantwoorden. Dat doet u echter niet. Integendeel, in uw eerste reactie trok u de bron die ik u had opgegeven in twijfel, zonder zelf eerst even te verifiëren. Nochtans was dat op basis van mijn gegevens binnen enkele seconden mogelijk. In tweede instantie verontschuldigt u zich ervoor dat u zich wegens hoge werkdruk niet aan de termijn van 5 werkdagen kunt houden en tenslotte probeert u zich ervan af te maken door mij te verwijzen naar de vragen van enkele Kamerleden. Ik ga er dus van uit dat er onwil aan uw kant bestaat.
Tevens trek ik de conclusie dat het antwoord op mijn eerste vraag bevestigend luidt. Ik ga er verder van uit dat Xe Services de Nederlandse politie (inclusief de dienst bescherming Koninklijk Huis) in uiterst gewelddadige, "on-Nederlandse" technieken heeft onderwezen, onder andere met het doel om de taken van Xe Services in Afghanistan over te nemen. Ik ga er ook van uit dat de minister zelf hiertoe opdracht heeft gegeven, ondanks het feit dat Xe Services kan worden aangemerkt als een criminele organisatie. Zonder tegenbericht per omgaande ga ik ervan uit dat mijn veronderstellingen en gevolgtrekkingen juist zijn. Uw onwil om te antwoorden spreekt boekdelen
".

Zo. Daar is geen Urdu bij. Onder de mailtjes van BZ staat de volgende zin:
"Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties staat voor een goed functionerend openbaar bestuur, een veilige samenleving en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. Daarmee borgen wij de kernwaarden van onze democratie".

Hahahahahahahahahhoehoehoehoehohohohohohahahahaha. Komiek hè? Stay tuned.

(1) Zie aflevering 3 van deze serie dd. 29 september 2010

  • Datum: .

vrijdag 8 oktober-2010
Nee hoor, dr. Hans Vogel kan het schudden. Stephen Kavelaar, de jolly joker van Binnenlandse Zaken, houdt zijn poot stijf. En zijn andere ook. Hans moet wachten tot de ministers van Defensie (1) en Binnenlandse Zaken van het kabinet-Wilders een beetje zijn ingeburgerd en vervolgens antwoord hebben gegeven op de vragen van de SP-ers Van Bommel en Van Dijk. Dan komt Hans pas aan de beurt. Regels zijn er om in het ronde dossier te sodemieteren. En dr. Hans Vogel? Die schreef zwaar over zijn plas een voorlopig laatste brandmail aan Stephen. Komt ie:

"In het licht van uw eerste twee ontwijkende en excuserende reacties ga ik ervan uit dat er van onwil sprake is. De manier waarop u namens het ministerie reageert bevestigt helaas het uiterst negatieve beeld dat ik heb van de ethiek en de werkwijze
van de ambtenarij in Nederland. Vooral ook van de gewoonte om de burger en de buitenwereld in het ongewisse te laten inzake de werkelijke modus operandi. Niets persoonlijks overigens. U bent tenslotte ook maar een onderdeel van een organisatie die volkomen de weg kwijt is. Het is toch te gek voor woorden dat u geen idee heeft wat de minister straks gaat antwoorden op de Kamervragen. Ik neem aan dat u onderandere die antwoorden voorbereidt. Dat moet toch mogelijk zijn binnen enkele dagen. Tenzij het leugenachtige antwoorden betreft, die op de juiste manier moeten worden verwoord om de verantwoordelijke minister en de belangen van "bondgenoot" VS af te schermen.
Ik ga er dus van uit dat ik vragen stel over zaken die het ministerie het liefst geheim zou houden. Dat is uitermate ernstig omdat uw partner Xe Services een criminele organisatie is
".

Zo Stephen, eat your heart out voor een paar weken. Wij wachten ongeduldig af. Overigens, wat die vragen van Van Bommel en Van Dijk betreft, een deel daarvan heeft betrekking op een voorval in Islamabad in oktober vorig jaar. Toen werden de twee Nederlandse marechaussees Willem Ven en Tom Smith door Pakismurfen aangehouden in een BMW zonder diplomatieke nummerplaten en wat militaire snuisterijen in de achterbak. Als u toch niks te doen heeft kunt u die happening terugvinden in de eerste drie artikeltjes van de serie "Blik op de weg" van vorig jaar oktober. Heel vermakelijk allemaal. Stay tuned.

(1) Onze correspondent op Bonaire had gisteren gelijk. Henk Kamp heeft zich inderdaad gemeld bij de Rutte-kliek. Maar naar verluidt wordt hij geen minister van Defensie maar van Ruimte. Kan ie lekker lullen.

  • Datum: .

vrijdag 17 december-2010
We gaan terug naar de derde week van september. Toen schreef dr. Hans Vogel zijn eerste brief aan het ministerie van Binnenlandse Zaken met vragen over Blackwater.
De Amerikaanse beveiligingsfirma die zoveel leuke surprises in zijn programma heeft opgenomen. Het volpompen van burgers met DU-materiaal, het exploiteren van damesvlees, het handelen in wapens, witte reus en ander ongerief, het leegtrekken van geldpotjes etcetera etecetera. Nou kan je dat afdoen als een interessant onderdeel van de ver-van-mijn-bedshow of vragen aan een nicht in Maastricht of ie er een musical in ziet. Maar als een respectabele journalist naar buiten tilt dat Blackwater betrokken is bij het trainen van Nederlandse plattepettensmurfen voor een missie naar Afbaardistan, die Pinocchio Rutte januari volgend jaar door de Kamer probeert te jassen, schieten sommige luitjes in de vijfde versnelling. Zo ook Hans Vogel. En vandaar zijn brief.
Er ontstond een briefwisseling met woordvoerder Stephen Kavelaar die Franz Kafka moeiteloos had kunnen onderbrengen in Der Prozess (1). Daarin werd in ieder geval duidelijk, dat een burger op antwoord moet wachten als Kamerleden over dezelfde materie ook vragen hebben gesteld. En dat kon in dit geval nog langer duren dan normaal, omdat er heftig werd gesleuteld aan het kabinet Bibi I. Nu dat na wat kopstootjes, wat brievenbus pissen, wat carrièreleugentjes, wat czardasprobleempjes, wat wegpoetsen van verkiezingebeloftes, wat oorlogsverklarinkjes etcetera zuchtend en steunend het Kerstreces nadert als alles goed gaat op Utrecht Centraal, zou je toch zo langzamerhand een antwoord mogen verwachten. Hierbij de allerlaatste bijdrage van Stephen daarover, daterend van 2 december (!) jl.:

"Geachte heer Vogel,
Op dit moment liggen de antwoorden op de kamervragen ter afdoening bij de minister van Buitenlandse Zaken, die als eerst verantwoordelijke deze aan de voorzitter van de Tweede Kamer stuurt. Zodra dit is gebeurd neem ik contact met u op
".

Op 23 december zoeken de geachte volksvertegenwoordigers hun boom op en wat vuurwerk. Denkt u wat wij denken? Yep. Dat wordt minimaal eind januari. Kafka is er een kind bij. Stay tuned.

1. Zie eerdere afleveringen

  • Datum: .

donderdag 23 december-2010
Het is gewoon om ons te pesten. Wij voorspelden in de vorige aflevering dat Uri Rosenthal ergens achter in januari pas met zijn antwoorden zou komen op de vragen van Harrie van Bommel, Jasper van Dijk en Hans Vogel. Waarover? Onder andere over de vraag of het waar was, dat de firma Blackwater een training had verzorgd voor leden van het Korps Landelijke Smurfen. En wat doet Uri Rosentahl? Geeft net voor iedereen onder de boom gaat hangen ineens sjoege. En wat voor sjoege.
Volgens hem hebben 15 smurfen tussen 29 maart en 3 april 2009 in de States een anti-baard cursus gevolgd. Tegen een vergoedinkje van zo'n 39.000 euro. Weliswaar op het terrein van Blackwater, maar niet door de outfit van Erik Prince zelluf. Die lessen werden namelijk verzorgd door Terrorism Research Center (TCR). De enige firma ter wereld die dat volgens Bibi's gedoogminister van BuZa kan.
Ja hallo, Uri, je denkt toch niet dat we een paar ingezakte oliebollen zijn? TCR is een onderdeel van de firma Total Intelligence Solutions en die intelligente onderneming valt onder de Prince Group. Net als... Blackwater aka Xe. Het mankeert er nog maar aan dat je hetzelfde boert als je Canadese collega's. Dat de hulp van TCR is ingeroepen om de blauwe studenten in te wijden in de "geschiedenis van de Islam, in de radicale Islam en in de gevoeligheden en de culturele en ideologische problematiek, waarmee je rekening moet houden" als je op het punt staat een paar baarden te gaan ruimen.
Het waren overigens niet de eerste Nederlandse handhavers die op het veldje van Blackwater rondspankerden. In 2005 waren er al 60 man van het Korps Commando Smurfen geweest. Maar ook die boys hadden geen les gehad van Erik's bulldozers. Er stonden Nederlandse instructeurs bij te brullen.
Nou, lekker taktisch antwoord dus van Uri. Onze blauwe jongens hebben geen les gehad van Blackwater, maar van een dochter. Hè, dat lucht op. Jammer dat we niet weten wat ze precies hebben geleerd in Virginia. En of ze de vaardigheden die ze nu onder hun knieën hebben een beetje knappies kunnen overbrengen als ze door M & M (Marc en Maximus) naar Afbaardistan worden gestuurd. Zo Bibi dat wil. We blijven dus nog even porren. Stay tuned.

  • Datum: .