Skip to main content

Vanavond bij Een Vandaag een bijdrage over Barack O. Over zijn aflopende presidentschap. En wat hij heeft bereikt. Nou bij een paar dingen was ie misschien wat slapjes geweest. Bijvoorbeeld door niet militair in actie te komen toen de Syrische president Assad de door hem ingestelde rode lijn doorbrak met het gebruik van gifgas. Aldus Een Vandaag.
Drie dagen geleden verscheen een rapport over die kwestie van de OPCW aka de Organization for the Prohibition of Chemical Weapons in Den Haag. Daarin stond dat het reguliere Syrische leger niet verantwoordelijk kon worden gesteld voor de dood van 1400 inwoners van East Goutha na die beruchte aanval met sarin. Het gebruikte gas vertoonde namelijk de kenmerken van het spul dat voorhanden was in Libië. En wij weten inmiddels al een tijdje, dat John MacCain's gabbers bij Al Nusra na de val van Khadaffi Libisch wapentuig en aanverwante artikelen stiekem via Turkije Syrië hebben binnengesmokkeld. En als wij het weten, waarom weet die bolle van Een Vandaag dat dan niet? Of weet ie het wel en mag ie het niet zeggen? Ach, laat ook maar.

  • Datum: .

Kloten Russen. Een paar dagen geleden bombardeerden ze Idlib. Een stad in het noordwesten van Syrië en al een tijdje in handen van Al-Nusra, een side-kick van Al Qaida aka Het Schijthuis. Min of meer noodgedwongen toegelaten tot de rangen van het “gematigd verzet”. Al weten lezers van Kleintje Muurkrant al jaren dat al die fanatieke Mo-groeperingen een tastbare link hadden met de CIA en andere Amerikaanse volières (1). Goed. Wat gebeurt er bij die Russische aanval op Idlib?
Het onderkomen van de Syrian Emergency Task Force (SETF) wordt geminimaliseerd. Een door de tent van Joe Biden gestiekte NGO, die wat doet in de hulpverlening en onder leiding staat van ene Mouaz Moustafa. Een ooit naar de USSA verhuisde Syriër, die voor zover wij weten nooit aan damesgrabbelen met oud en nieuw heeft gedaan.
Wel had ie een paar jaar geleden de leiding van de LETF die zich bezig hield met het op de been houden van nooddruftige burgerslachtoffers van de Al-Nusra veldtocht in Libië en de NATO-bombardementen. En van de gelegenheid gebruik maakte om een zootje disinformatie de wereld in te pompen. In wezen hoef je dus geen vraagtekens te zetten bij de aanwezigheid van SETF in het door Al-Nusra beheerste Idlib. Ook niet over de vette berichtgeving vanuit die stad. Hoe was het ook weer? Al Qaida was verantwoordelijk voor 9/11. Al redenerend... laten we dat niet doen. Stay tuned.

(1) Voor de meest recente info daarover kan u terecht bij aflevering 8 van de serie “Ein Reich” dd. 5 januari 2016.

  • Datum: .

Zeker. Hard Allahu Akbar roepen helpt als je bezig bent om Adolf Assad te grazen te nemen. Maar na 5 jaar ben je zo moe als een pornoster die er 48 uur onafgebroken wippen heeft opzitten. En zo schor als een mezzo-sopraan die de hoge C probeert te halen. Hoewel dat laatste geen probleem is. Dat eerste wel, maar daar is al 5 jaar een foefje voor. Je slikt of snorkelt tijdens de strijd regelmatig een captagonnetje en je kan nog dagen voort. Zonder slaap. We hebben al een paar keer aandacht besteed aan die prestatiedrug (1), maar dit filmpje op YouTube laat even zien wat voor invloed zo'n plaatsvervangende M&M kan hebben op een oorlog. Party, party.

(1) Zie aflevering 7 van de serie “Gladio à la Turka” dd. 30 november 2009, aflevering 2 van de serie "Van pilletjes naar worstjes” dd. 17 november 2015 en aflevering 8 van de serie “Ein Reich” dd. 5 januari 2016.

  • Datum: .