Skip to main content

In het eerste artikel schreven we hoezeer de westerse media achter de propaganda van de Witte Helmen staan, en hoe afwijkingen in die leer worden gestraft. Zoals Robert Fisk o.a. merkte; een loopjongen van Moskou was nog het minste wat hem werd toegeschreven. Andere verslaggevers die Douma bezochten waren blijkbaar ook al handlangers van Moskou. Althans volgens het kwaliteitsblad the Guardian; de Londense Times, the Huffington Post en uiteraard de BBC zongen mee in dit koor.
Afgelopen week werd een nieuwe loot aan de dwarsliggers toegevoegd. In het journaal van het ZDF bestond het de correspondent in Cairo ernstig te twijfelen aan de “gas aanval” in Douma. Tja, dat heeft hij geweten, der Spiegel, Sueddeutsche Zeitung en meer van de medialeden van de Atlantik Brücke sabelden hem neer, Poetinvriend, Assad vriend en meer van dat moois.
Toen de Russen zeventien getuigen voor de OPCW (Organization for the Prohibition of Chemical Weaponste den Haag brachten (waaronder Hassan Diab) werd dat in de westerse media afgedaan als partijdig, verkeerd en vals. Vertegenwoordigers van de VS, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk boycotten de bijeenkomst, deden het af als theater, en obsceen.  Dit soort getuigen komt niet te pas in het westerse verhaal over Syrië. Dat blijft heel simpel: geen twijfel aan de Witte Helmen meneer, regime change blijft op de agenda. Ook hier deed the Guardian weer een duit in het zakje, dit soort getuigen is niet in staat om de waarheid te vertellen meneer. Geheel en al in de lijn van de nieuwe journalistiek. Verklaren hoe het kan dat Hassan Diab op de Witte Helmen video als slachtoffer van gifgas werd gebracht, en nu blakend van gezondheid in den Haag zat. Tja, dat laten we maar even buiten beschouwing, nieuwe journalistiek. Maar dat hij daar zat, kijk dat was afgedwongen door Moskou (volgens ITV “journalist” Rupert Evelyn).

Dan nog een correctie op het eerste artikel. Mayday Rescue in de Cuserstraat Amsterdam is de geldbuidel achter de Witte Helmen, die ontvangen de bijdragen van westerse regeringen (Verenigd Koninkrijk, Nederland, Denemarken en de BRD) en financieren de Witte Helmen. De White Helmet Support Unit, onderdeel van Mayday Rescue, in Istanbul regelt de bijstand.
In het eerste artikel verwezen we naar de Nederlandse tak van de UOSSM met als adres te Venlo, maar dat is ten dele juist. UOSSM Nederland zit in Emmen, Hoofdstraat 117 en UOSSM International zit te Venlo. Eén van de oprichters van UOSSM Nederland is Mohamad Baghdadi, student geneeskunde aan de Vrije Universiteit, het bestuur bestaat uit 3 leden met als voorzitter Dr Saleem Bachara.

  • Datum: .

Bewijzen, wie heeft bewijzen nodig als je weet hoe het zit. En hoe het zit bepalen wij, het vrije westen. Afwijken van de partijlijn is not done. Kijk naar het journaal en je weet hoe de wereld in elkaar zit. De onderdanige houding van de media tegenover “het gezag” valt te verklaren door wat ze in Oostenrijk ooit vorauseilender Gehorsamkeit noemden. In het derde rijk heette het den Führer entgegen arbeiten.  Neem de laatste “gifgasaanval” als voorbeeld. Bronnen hiervoor zijn de video’s van de Witte Helmen, uitgezonden door de media in het westen. End of story, bewijs meneer.
Opvallend is dat er in de VS zelf nota bene Fox was die dat hele verhaal in twijfel trok, op Fox news of all places. Naast Fox is er een kleine rechtse nieuwszender het One America News Network, OAN. Zij stuurden een verslaggevernaar Douma en niks chemiese wapens of gifgassen. Op de BBC kwam de ondervraagster niet meer uit haar woorden toen Admiraal Lord Alan West openlijk twijfels uitte over de anti russiese anti assad partijlijn. En toen Robert Fisk, die als één van de weinige westerse journalisten de locatie bezocht en een artikel publiceerde gebeurde er dit in the Guardian. De verslagevers zaten uiteraard niet in Douma, maar ja dat doet er niet toe.
Het netwerk achter de zo geprezen en door de Nederlandse staat mede gefinancierde Witte Helmen is niet mis. Zo bestaan er dwarsverbanden tussen de Helmen en het in ons land gevestigde Mayday Rescue, (Cuserstraat 93, 1081 CN Amsterdam). Een andere partij is de UOSSM, de Union of Medical Care and Relief Organizations, gevestigd op 22 Avenue Saint Clotilde 1205 Genève. Zij hebben ook een Nederlandse tak, die zit in Venlo op Diependijkstraat 64, 5922XX. Allemaal betrokken bij “Vrij Syrië”. Hoe vrij, dat kunnen we gaan vragen in Libië.
Dat de intelligence achtergrond van de oprichter van de Witte Helmen nauwelijks genoemd wordt, alla, daar moet je even naar zoeken en de link tussen al dit moois en de zogenaamde Facebookwarriors van de Britse 77thbrigade ook niet. Maar ja, je kunt niet alles verwachten van de media. 

  • Datum: .