dinsdag 31 mei-2011
Op 9 juni is het weer zover. Dan komen de Bilderbergers weer bijmekaar. Dit keer in het Zwitserse Sankt Moritz. Om lekker te lullen over de volgende maatregelen die nodig zijn om de wereld te kneden naar hun evenbeeld. Eén prominent zal er dit keer niet bij zijn. Dominique Strauss-Kahn. Geassisteerd door een topbef verzamelt hij momenteel oud-CIA-smurfen, privé-snuffelaars en p.r.-bollebozen om minimaal dertig centimeter van zijn geschonden imago te repareren.
Een andere oudgediende en naughty boy zal er zonder twijfel wel bij zijn: burggraaf Etienne Davignon. De ere-president van Bea's Wild Bunch, voormalig vieze-voorzitter van de Europese Commissie, lid van de door de weduwe Bruinsma geleide European Council of Foreign Relations en topper van de Belgische Generale Maatschappij. In tegenstelling tot DSK werd hij nooit achter het gaas gemieterd na een nummertje wildsexen. Was daar dan aanleiding voor? Jaaaaa. In de jaren negentig beschuldigde een jonge vrouw hem namelijk ervan, dat hij zijn centimeters had gebruikt voor het hopsen van koters. In hotel Cromwell en hotel Memling in Knokke. Soms in gezelschap van de twee jongens van Lippens, ook al gerenommeerde Belgische Bilderbergbonzen (1). Die jonge vrouw was Regina Louf aka getuige X1 uit de Dutroux dossiers. Waarom Dominique wel voor de bijl ging en Etienne niet? Goeie vraag.

(1) Deze twee adellijke hopsers en hun lotgevallen vindt u uitgebreid terug in onze kolommen. Probeer voor de aardigheid de serie "Adel verplicht". Het is buiten toch knudde.

  • Datum: .

maandag 7 mei-2012
Diegenen die niet terug willen maar vooruit, laten we zeggen de Sappers, kijken met kromgetrokken tenen naar de uitkomst van de Griekse verkiezingen. Wat een gedoe, die democratie, laat dat toch aan de deskundigen over. En na Griekenland, wat volgt er dan? Ierland (referendum), Spanje en Portugal. Iedereen weet toch dat schulden betaald moeten worden.
Nou daar denken ze in IJsland wel ietsje anders over. Alle hypothecaire schulden die meer bedroegen dan 110 procent van de waarde van het onroerend goed zijn kwijtgescholden. De economische groei ligt aanzienlijk boven die van de Europese Unie, de verzekeringskosten voor leningen in IJsland liggen op het niveau van België, en de kans dat IJsland zich aan wil sluiten bij de EU ligt niet erg hoog. Bovendien zijn 200 personen in staat van beschuldiging gesteld wegens financiële fraude, waaronder de bestuursvoorzitter van de op één na grootste bank: de voormalige bestuursvoorzitter van Landsbanki Islands heeft regelmatig in eenzame opsluiting gezeten tijdens zijn voorarrest.
Maar ja IJsland wilde de banken niet redden, de EU wel, dus draaien hier de burgers op voor de financiële risico's van de casinospelende bankiers. Nee, vol gas vooruit hier op naar de volgende Euroredding.

  • Datum: .

woensdag 9 mei-2012
In Spanje is het ook bezuinigen wat de klok slaat, geheel conform de “Washington Consensus”. De neo-liberale opvattingen inzake een kleine staat (defensie en interne veiligheid) en macht aan de private sector. Die laatste zal dan wel zorgen voor een “gedisciplineerd overheidsbeleid”, zeg maar: permanente bezuinigingen. Maar uiteraard moeten de banken en financiële instellingen wel door diezelfde staat gered worden. Ook in Spanje, waar “Bankia” inmiddels aan de overheidszuurstof ligt. Gaat het om 5 of 10 miljard, niemand weet het precies, maar naar alle waarschijnlijkheid is het 7 miljard euries staatssteun. Leuk voor de aandeelhouders is dat dezelfde bank alleen al aan dividend 152 miljoen uitbetaalt. Dat gaat goed, wel wat jammer voor de werkers in zorg, onderwijs, sociale zekerheid en dergelijke, die moeten 27 miljard ophoesten (aardig is dat politie, defensie, koninklijk huis en salarissen van politici niet aan bezuinigingen onderhevig zijn). Maar ja voor de economie moet je wel wat over hebben. Democratie, wat een gezeur.

  • Datum: .

Particulier initiatief is soms heel mooi. Maar wordt niet altijd gewaardeerd door de overheid. Neem nou eens dit bericht. Die Rasheed was volgens de al jaren daarvoor geldende Goebbelsdoctrine heel fijn bezig in Syrië. Hij steunde het door onze msm aanbeden verzet. Al zag dat er ook nog zo ISsig of Nusrapig uit en al trokken er Witte Helmen door het beeld om ons af te leiden. Maar nou moet u dit even lezen. Normaliter kunnen we dus binnenkort genieten van een megaproces tegen al die geheimsmurfen die wij weten niet wat voor technische snufjes naar de kinderen van McCain hebben gestuurd om daar de lente in de zandbak te introduceren en Adolf Assad aan een galg te laten bengelen cq. een mes in zijn reet te steken. Maar wij weten met zijn allen wel beter. Wat de overheid stiekem kan, kan de particulier natuurlijk niet. Verschil moet er zijn.

  • Datum: .

Raar volk, die Amerikanen. Je hoort ze niet als neo-nazi's met volle steun van de Obama-junta een coup plegen in Oekraine. Maar de vlam slaat in de barbecue op het moment dat neo-nazi's in Charlotteville demonstranten van andere pluimage het ziekenhuis cq. het mortuarium instampen als een beeld van generaal Robert E. Lee dreigt te sneuvelen.
Overigens mag je je afvragen of iedereen die daar aan het hakken was of gehakt werd puur door zijn of haar idealen werd voortgedreven. De tekst van de volgende advertentie eerder deze maand geeft voedsel aan een gezonde portie twijfel. Komt ie:

Actors and photographers wanted in Charlotte. Compensation $25+hour. Crowds on Demand, a Los Angeles based Public Relations firm specialising in inovative events, is looking for enthusiastic actors and photographers in the Charlotte NC area to participate in our events. Our events include everything from rallies to protests to corporate PR stunts to celebrity scenes. The biggest qualification is enthusiasm, a “can-do” spirit. Pay will vary by event but typically is $25+hour plus reimbursements for gas/parking/Uber/public transit.” (1).

Hebben we het hier nou over een land of een gekkenhuis? Stay tuned.

(1) Voor meer info kan u hier terecht.

  • Datum: .

De huidige bewoner van het Torentje gaat ervoor. De onderste steen moet van hem boven komen bij het onderzoek naar het neerhalen van de MH17. Een mission impossible. Al was het alleen maar omdat een van de mogelijke daders meedoet aan het graaf- en spitwerk van uncle Tjebbe's internationale smurfensquad. Nog gekker, “bewijzen” levert voor de betrokkenheid van de andere kandidaat voor een rondje Zeist. Maar goed, laten we ervan uitgaan dat de pianist in het Torentje ook wel weet dat de MH17-affaire van meet af aan een smerig en sinister spel is geweest en dat die onderste steen nooit van zijn plek zal komen. Hogere politiek. Belangen vóór mensen. Niet dat dat iets bijzonders is. 9/11 is wat dat betreft een afzichtelijk voorbeeld. Voor iedereen die een beetje heeft rondgeneusd in die materie weet, dat hooggeplaatste Saudi's indertijd verantwoordelijk waren voor een ferm stukje van de partituur (met steun van de Amerikaans/Israëlische orkestleden). Maar om de belangen van het Amerikaanse industriële complex in de Saudische zandbak niet te versteren worden ijverige federale snuffelaars op pad gestuurd om eventuele processen tegen de handdoeken in Riadh in de poep te rijden. Wie lekker in het zonnetje een stukje rauwe werkelijkheid tot zich wil nemen kan hier terecht. Mocht u misselijk worden, gauw een glaasje prik. Stay tuned (EOTS).

  • Datum: .

Wat heeft de Washington Post wat wij niet hebben? Gisteren bereikte ons dit droeve bericht. Twee sopranen zingen een redelijk gedateerde metoo-aria. Dat komt in de Post en de chef-dirigent van het Concertgebouworkest kan meteen zijn stokkie aan de wilgen hangen. Nou wij. In april 2014 publiceerden wij deze serie. Nee, het ging niet over een metoo-gevalletje. Maar wel over een topdirigent als we de experts mogen geloven. En had ie iets ongepasts gedaan? Zeker wel. Maar gaat daarvoor onze driekleur halfstok? Ben je belazerd. Kijk, dat is het verschil. Stay tuned (EOTS).

  • Datum: .

Door Jan Portein.

Even twee recente romannetjes. De Russische Roman Dobrochotov en de Witrussische Roman Protasevitsj. Allebei journalist van beroep en op brood met dunne soep gezet nadat ze berichten hadden verspreid die bij de respectievelijke nomenclatura's gevoelens van ongenoegen opriepen. Kan voor geen kant. Zelfs niet als ze stiekem gestiekt werden door buitenlandse grutters. Uiteraard was onze msm er als Barnevelds gevederte bij om foul play te kraaien. Terecht. Maarrr. Vanochtend moest Craig Murray, een van de kritische kroonjuwelen van het internet, zich melden bij een Schots onderkomen voor wetsovertreders (1). Hij had van een mevrouw met een pruik acht maanden brommen gekregen. Om wat ie had geschreven over vermeend sexueel grensovergierend gedrag van ex-premier Alex Salmond (2) en het “beledigen” van de rechtbank. Onze msm? Heeft Rutte een selectief geheugen? Maar inderdaad, verschil moet er zijn. Stay tuned.

(1) Het regent toch, dus wie houdt u tegen om een paar van onze stukkies over Craig op te duikelen met onze zoekmachine?
(2) Zie dit artikel.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch