Skip to main content

vrijdag 22 februari-2013
Oké, het mag niet kosher zijn om het vlees van een paard of een ezel weg te labelen als rundvlees. Maar heb je ooit geproefd dat op je heftig aangeklede hamburger de restanten van een hinnikende viervoeter lagen? Niet dus. En mocht je al bekropen worden door enige twijfel dan werd die weggespoeld met een emmer cola. Wat dat betreft kan je bij KFC al jarenlang aan de gefrituurde kadavers van kreupele papegaaien hebben zitten knagen. Of bij FEBO een frikandel hebben getrokken met ingrediënten uit het dichtstbijzijnde dierenasiel. Als je er maar een flinke blurb Heinz en een maaltje uien op mietert proef je verder niks meer van het vlees of wat ervoor doorgaat. Trouwens, wie kent niet het verhaal dat de buurtchinees 'snachts rondwaart als honden- en kattenmepper?
De laatste trend in smikkelland is de sushibar. We voelen uw vraag bij onze enkels omhoogkruipen: is daar ook iets mee? Nou, wij zouden onze hand er niet voor in de magnetron willen duwen, maar een kakelvers Amerikaans rapport spreekt boekdelen. Denk je een red snappertje te hebben veroverd is het bij wijze van spreken een schele pos met een fout label. En datzelfde geldt vaak voor een toptonijn. Als u iets meer wilt weten over deze desastreuze berichten van de vismarkt bij deze. Smakelijk.

  • Datum: .

dinsdag 26 februari-2013
Afgelopen vrijdag sluisden wij een Amerikaanse rapport door over het foute labelen van dure schubbejakken. Vandaag legde de Volksfiets een vers biologisch ei over deze kwestie. Het dagvod wist te melden dat Interpolsmurfen zich in een wereldwijd onderzoek gaat storten om bijvoorbeeld uit te vlooien of ze bij Iglo de vissticks opvullen met hele scholen drolbaarzen, poepegrondels en/of zeekakkelobbesen. In plaats van kabeljauw of koolvis. En of ze in Volendam een wijting plat slaan om hem tegen dagprijs als een tongetje te serveren. Want er is geen baars zo bont of er zit een vlekje aan. Wij blijven de dobber in de kieren houden. Dus stay tuned.

  • Datum: .

zaterdag 2 maart-2013
In Fuckyoushima zijn onlangs 38.000 koters door de medische molen getrokken om te kijken of ze iets ernstigs hadden opgelopen na het ongelukje met de nucleaire stroomvoorziening. Ziet er somber uit. Bij de meeste koters werd namelijk een zeldzame hoeveelheid bulten, cystes en andere heerlijkheden aangetroffen. Over het algemeen goedaardig, maar de kleine Japannertjes waren waarschijnlijk allemaal net op tijd onder de keukentafel gedoken toen de stroomfabriek het begaf. Om op die manier bijvoorbeeld te ontkomen aan een odeetje cesium. Mag je per maaltje sushi maar een 200 becquerelletjes van naar binnen werken, dus als als er een hele wolk de keuken binnendendert is voorzichtigheid geboden.
Een mens is geneigd om allerhande narigheid in zijn dagelijkse leven redelijk snel te verdringen. Vooral als de overheidspropaganda een beetje fatsoenlijk werkt. En eten en drinken moet je nu eenmaal, dus je rukt al weer gauw een zakkie rijst open en paar blikkies tonijn. Of neptonijn, want ook in Japan wordt er fout gelabeld en niet zo'n beetje ook. Of dat op nucleair terrein wat uitmaakt is twijfelachtig. Er blijkt in Japan namelijk met de vis ook een flink happie cesium te zijn ingeblikt. En bij regelmatige consumptie stijgt het cesiumpeil in je lijf vrijwel zeker tot boven de normen die door dat meisje van Schippers en haar buitenlandse collega's in 2011 zijn ingesteld. Kan je bulten, cystes en andere heerlijkheden van krijgen, maar dan kwaadaardig. Gijsje Goochem zou dan zeggen: koop je toch geen Japanse blikkies tonijn meer. Ja Gijsje, maar de visjes voor de kust van California hebben ook van de Japanse cesium gesmikkeld en je kan niet elk blikkie effies open maken om te controleren of er meer dan 200 becquerelletjes in zitten. Probleempje dus. Maar ach, als de hemel valt zijn we allemaal dood. Stay tuna-ed.

  • Datum: .

vrijdag 3 januari-2014
Hebben we vorig jaar erg van gesmuld. Van die wisseltruc bij vlees- en visleveranties. Maar het is nog geen 2014 of hoppa, weer zo'n geintje. Ditmaal was het Amerikaanse Walmartconcern de piel. In groeimarkt China werd in ezelburgers het DNA van vossen aangetroffen. Nou wil Walmart in de komende jaren 110 nieuwe buurtsupers in China openen. Geen merkwaardige planning, want er wordt in die branche ten zuiden van de muur 1000 miljard dollar per jaar omgezet. Dus lullige berichten over de kwaliteit van de bij Chinezen populaire ezelhapjes komen bij Walmart niet als geroepen. De restvoorraad wordt dus uit de markt genomen en de slachtoffers krijgen een tegemoetkoming. Inmiddels is bij de Chinese leverancier een onderzoek gestart om uit te vlooien hoe die lowiekes nou in die ioorburgers terecht zijn gekomen. Leuk voor nummer 40 met bami. Stay tuned.

  • Datum: .