Jos Baeten vanochtend: @#$%&#@. Mag ie eindelijk op de tiende van deze maand een klap op de gong geven op Beursplein 5, krijgt zijn verzekeringshut ASR een dagvaarding in de gleuf. Van Woekerpolis.nl. Leest u maar even mee. Een miljardenclaimpje. Heeft zoiets straks invloed op de koers van het aandeel ASR? Wij zijn leken, maar we denken van wel. Zal ons benieuwen of Jos de komende tijd net zo gezond slaapt als medebestuurslid Karin Bergstein (1). Pak eens en romannetje Jos, wie weet helpt het. Truste. (1) Zie “Tussen de gong en het romannetje” van 31 mei 2016.

  • Datum: .

Nog twee dagen. Dan slaat Jos Baeten zich naar zijn moment of glory op de gong van Beursplein 5. Maar er hangen wolken boven het feestje. Na Woekerpolis.nl (1) drukt nu ook op het scheiden van de markt de Stichting Woekerpolisproces zijn neus aan het venster. Die vindt dat ASR de kosten van de beleggingsfondsen had moeten doorberekenen bij het vaststellen van de compensatie. Niet gedaan en dat scheelt een slok op een woekerborrel.
Iemand die dit gekrakeel zo vlak voor het afsteken van het vuurwerk buitengewoon jammer vindt is de van koterhopsen betichte Jan Wolter Wabeke. Als ombudsman heeft ie jaren gezocht naar het oplossen van deze financiële onenigheid. Maar helaas. En nu voorziet hij dat de twee partijen nog tot het einde der tijden elkaar in het haar blijven zitten. Daarnaast daalt door dit gekrakeel de waarde van het nu in de etalage liggende aandelenpakket als een ijsberg voor de kust van Ghana. In een paar dagen tijd naar schatting al zo'n 3 à 400 meloen. En dat betekent dat wij met zijn allen aanzienlijk minder terugkrijgen van de poen die Jeroen-poep-aan-je-schoen namens ons in het Utrechtse woekerinstituut heeft gestouwd om het op de been te houden. Jan Wolter legt dan wel nergens de schuld neer, maar we durven er een glaasje prik op in te nemen dat ie die stilletjes bij de eisers in de gleuf duwt. Wij als lid van het precariaat weten wel beter. We hoeven alleen maar te wijzen op de meest afzichtelijke gruttersmentaliteit die Baeten cs. ten toon spreiden ten opzichte van Jos Lindhout en u weet waar maatje 45 wringt (2). Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 3 juni 2016.
(2) Zie de serie “Tussen premies en piraten.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch