donderdag 6 januari-2005
Terwijl de portemonnaies worden opengetrokken voor de slachtoffers van de tsunami in Zuidelijk Azië, doen allerlei verhalen en geruchten de ronde. Broodje aap of niet ze krijgen zeker aandacht, zoals de weggevoerde kinderen uit Atjeh en spionage van Amerikanen in Sri Lanka.
In de VS heeft een pamflet van de Westboro Baptist Church in Topeka, Kansas nogal wat stof doen opwaaien… hier kunt u 't lezen.
Bestaat die kerk nou of is ook dit een broodje aap? Laten we het laatste hopen. maar zeker weten doe je dat niet want afgelopen dinsdag werd aldaar de 109e Congressional PrayerService uitgezonden. Dit werd gehouden in een kerk op Capitol Hill. Tom DeLay (leider van de Republikeinse partij en verwikkeld in enkele smerige affaires in zijn kiesdistrict) betreedt daar de kansel, refereert aan de tsunami en preekt uit Mattheus 7, vers 21 tot en met 27.

"Everyone who listens to these words of mine, and acts on them, will be like a wise man, who built his house on a rock:
The rain fell, the floods came, and the winds blew, and buffeted the house, but it did not collapse; it has been set solidly on rock.
And everyone who listens to these words of mine, but does not act on them, will be like a fool who built his house on sand:
The rain fell, the floods came, and the winds blew, and buffeted the house, and it collapsed and was completely ruined...


Tja, die ongelovigen kregen gewoon waar ze recht op hebben: zal wel republikeins gristelijke naastenliefde zijn.

  • Datum: .

donderdag 13 januari-2005
Er kan geen natuurramp gebeuren of er zijn wel mensen op deze aardkloot die er de hand van god/allah/mitras/xenu inzien, of erger: een of andere samenzwering van bilderberg/nwo/pentagon en ga zo maar door. De eerste groep kunnen we afdoen met bijgeloof, de tweede met conspiracy fanaten. Natuurlijk gebeurde dit alles ook bij de ramp in Zuid Oost Azië. En wij weten wel beter, wat een onzin.
Eh, onzin? Wat te denken van de onderzoeken van ene Thomas Leech in het eind van de jaren veertig van de vorige eeuw? Thomas was professor aan de universiteit van Auckland in Nieuw Zeeland enwas de bedenker van een nieuw wapen, dat ingezet zou kunnen worden in de oorlog tegen Japan... het door middel van onderzeese explosies opwekken van vloedgolven. In 1944 en 1945 werden er proeven gedaan voor de kust van Nieuw Zeeland. Omdat de militaire denkers van die tijd er wel brood in zagen werd na de oorlog overwogen om de professor op studiereis naar de atoombomproeven in Bikini te zenden. Leech werd bedankt voor zijn inzet met een engelse onderscheiding (CBE) in 1947.
Inmiddels nemen onderzoekers aan dat een meer moderne aanpak van de vloedgolf experimenten golven van 30 meter hoog kan creëren. Dr. Willem de Lange van de Universiteit van Waikato stelde dat er niet één, maar een serie van explosies nodig was om dat resultaat te bereiken. Het onderzoek van Thomas Leech kreeg de codenaam Project Seal.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch