dinsdag 3 december-2013
Dat moet toch een aardig centje gekost hebben. Dat nieuwe evaluatierapport van Stan Dessens en zijn cluppie. Over de uitbreiding van de bevoegdheden van onze twee nationale neusinstanties. Alsof Edward Snowden nooit een paar boeren heeft gelaten adviseert deze verzameling mafkezen aan onze bijmekaargegraaide vertegenwoordigers in Den Haag om de AIVD en MIVD toestemming te geven om hun sleepnetten in de nabije toekomst ook uit te gooien in de kabelzee. Om het groeiend gevaar van de kant van bedevaartgangers naar Aleppo, diplomatieke kinderbeulen, draaiorgel-zzp-ers, JSF-kamikazepiloten, Jeroen, Gouden Dageraad-sympathisanten, Avondrood-liefhebbers, de kapper van Carolien Tensen etcetera etcetera in de kiem te smoren.
Als de neusjes hun zin krijgen kunnen ze voortaan op een van hun trefwoorden ook alle eenvoudige conversaties op de kabel naar binnen trekken. Stel dat ze “kutkever” als trefwoord op hun lijstje hebben staan en je gebruikt die onwelvoeglijke term tegen een juf die dreigt je een plastic zak over je kop te trekken als je geen lid wordt van de Postcodeloterij (oeps, ook riskant!), dan is meteen iedereen uit je leeftuintje de pietneut. Die worden allemaal afgeluisterd. Terwijl ze van toet noch kutkever afweten. Privacy? Wat was dat ook alweer?
De Tweede Kamer schijnt in meerderheid geneigd te zijn om van al die blaadjes die Stanneman en zijn mafketels hebben laten bedrukken alternatief toiletpapier te maken. Heb je hier en daar wel een stukkie tekst op je reet staan, maar daar hoort het schrijfsel van Stannie ook thuis. Zonde van de poen.

  • Datum: .

woensdag 4 december-2013
Gelukkig. We zijn niet alleen. Gisteren bakten wij al onze gal over het advies van Stanneke Dessens en zijn circusteam aan de twee Plasjes om de visrechten van de AIVD en MIVD ui te breiden. Dwars tegen de stroom van ongein die al maanden door Edward Snowden en zijn secondanten over ons wordt uitgestort. Maar in een van de landen waar Wippieleaker Assange ooit zijn messiaanse klokkenluiderzaad verspreidde is het ook goed raak. In Zweden. Daar had de FRA, het neefje van de NSA, al eerder de ruimte gekregen om al het grensoverschreidend internetverkeer naar binnen te trekken. Zonder daarvoor hogere machten te hoeven praaien. Vinden de Zweedse neusjes en hun aanhangers niet genoeg. Er zweeft nu een voorstel binnen de ambtelijke sfeer om ook de handhavers, de grensbewakers en de blauwe brievenbrigade de bevoegdheid te geven om een sleepnet in de telefoon- en mailzee te flikkeren. Met een programma dat wordt aangeleverd door het Britse GCHQ, een van de Five Eyes.
Daar blijft het niet bij. De jongens en meisjes van het Zweedse parlement hebben ja geknikt tegen een voorgenomen beperking van de bestuurlijke transparantie. Dat zet voor de overheid van Abbaland de deur open om een onsje meer documenten de status van staatsgeheim te verlenen. Dus bijvoorbeeld een lekker partijtje lullen over de activiteiten van allerlei snuffelorganisaties kunnen de parlementariërs in de nabije toekomst op hun smörrebröd smeren. Zo zie je maar Edward, onze filosoof van de kouwe grond heeft gelijk: elk voordeel hep zijn nadeel. Stay tuned.

  • Datum: .

vrijdag 6 december-2013
Wat is terreur? Een draaiorgel voor de deur? Opgevoerde brommers? De hond van de buurman? Nick en Simon? Of al die berichten over baardenbikkels die over de hele wereld onze way of living bedreigen? De kwik-kwak-en-kwekjes die zo goed zijn om de boel voor ons te runnen beperken zich tot de laatste categorie. En als wij de gore moed hebben om dat gevaar te bagatelliseren ensceneren ze bij tijd en wijle een gladioleske baardaanval met door hullie geleverde bommen, granaten en gasvoorraadjes. Uiteraard ontstaat er dan bij de massa een behoefte aan bescherming en wie kan daar beter voor zorgen dan eerder genoemde kwik-kwak-en-kwekjes? En dan kan die gozer van Snowden ons waarschuwen voor grote broer wat ie wil, ze gaan door roeien en ruiten om onze wereld verder te beschermen.
Wij bakten al eerder onze gal over het programmaboekje van Stanneke Dessens en zijn illusionisten (1) en wezen daarna op de Zweedse vertaling ervan (2). Wat blijkt? Dat ook de Parijse haantjes inmiddels een wet door het parlement hebben gejast die zowel de Schtroumpfs [smurfen aka handhavers, red.] als de leden van de Bleu Brigade [belastingambtenaren, red.] de bevoegdheid geeft om zonder toestemming van het OM of welke jurken dan ook het telefoon- en mailverkeer van alle enfants de la patrie [Franse burgers, red.] naar binnen te trekken. Vanwege de veiligheid begrijpt u.
Ook in Japan is sprake van een postnataal Snowden-syndroom, waarbij de nucleaire ramp in Fuckyoushima als katalysator heeft gediend. Om verdere lekkages over geheime staatszaken, de naweeën van de kern-tsunami en de groeiende eilie met China de kop in te drukken komt er vandaag een wet in stemming waarvan Stanneke een Duitse staander zou krijgen. Als die namelijk wordt aangenomen – en daar ziet het wel naar uit – kunnen beiaardiers en journalisten die in de toekomst schijt aan die wet hebben op een strafje van tussen de 5 en 10 jaar kerker rekenen. Dat haalt de moed er wel uit. Nou, bedankt hoor Edward. Stay tuned.

(1) Zie deel 1 dd. 3 december 2013
(2) Zie deel 2 dd. 4 december 2013

  • Datum: .

woensdag 11 december-2013
Een ding is duidelijk. De door Edward Snowden in zijn doorschijnende hemd gezette NSA legt god en zijn mallemoer niet alleen af voor onze veiligheid, maar ook en vooral ten behoeve het Amerikaanse bedrijfsleven. Kortom, de belangen van de rijke jongens en meisjes in de USSA. En dat is niet toevallig, want de rijke jongens en meisjes hebben die neusdienst zelf opgetuigd. Net als de andere neusdiensten. Leest u in dat verband eens het licht gedateerde maar nog steeds interessante artikel van de Amerikaanse journalist en oud-spionagesmurf Steve Kangas, “The Origins of the Overclass”. Vindt u een hele bups namen in van de absolute top van de Amerikaanse samenleving. Waaronder die van Richard Mellon Scaife. Een onfatsoenlijk rijke bankier die wij in 2002 ook al eens op de korrel hebben gehad (1). Wij hebben dat indertijd overleefd, maar Steve niet. Die werd vermoord in een toilet van het gebouw waar de bank van Mellon Scaife was gevestigd. Snowden had gelijk toen hij de poten nam naar China en later naar Rusland verhuisde. Want wees eerlijk, af en toe beland je toch in een toilet. Stay tuned.

(1) Ging over voormalig Elsevier's Magazinebaasje Ferry Hoogendijk aka “Slipje” en als u beetje slim bent kunt u ze vinden onder de titel “Ferry's Highlights”.

  • Datum: .

vrijdag 20 december-2013
De USSA konden niet op hun handen blijven zitten. Na de beschamende revelaties van Edward Snowden over de neuspraktijken van de NSA. Al was het alleen maar voor de buitenwacht. Dus werd er een task force in het leven getrapt die aanbevelingen moest doen om de snuffelorganisatie in ieder geval van een paar spelregels te voorzien. Maar die regels moesten dan ook gelden voor de buitenlandse concurrentie. Wat dacht u van deze:

"Regeringen moeten zich ervan onthouden hun offensieve cyber capaciteiten te gebruiken om de bedragen op buitenlandse rekeningen te veranderen of op een andere manier het financiële systeem te manipuleren".

Over een nadenkertje gesproken. Dat is nog eens even wat anders dan dat dicteetje van Kees van Kooten. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch