donderdag 10 januari-2013
Vind een nieuw wapen uit om de mensheid uit te dunnen en geheid zeker wordt er een anti-wapen uitgevonden. Tenzij het iets nucleairs is, dan moet je zorgen voor hetzelfde tegenwicht. Hoe dan ook, nog even en we zien een figuur als Darth Vader straks gewoon al zwaaiend met zijn laserzwaard de hoek van de straat omkomen. Want laser heeft de toekomst. Zo heeft de Duitse speeltjesfabrikant Rheinmetall een laserwapen ontwikkeld dat drones als appeltjes uit de lucht kan plukken. Is nog een prototype. Maar nog effe en we kunnen meegenieten. Nog leuker wordt het als je vervolgens een droontje de lucht instuurt met een eigen laserwapen dat de uitvinding van Rheinmetall de geschiedenisboeken in kan rammen. Heb je aan het eind van het jaar ook geen discussie meer over vuurwerk. Laser slaat de klok. Joepie.

  • Datum: .

zondag 27 januari-2013
Stel je bent bijvoorbeeld net even lekker bezig een of andere oetlul een paar keer voor zijn domme kanus te trappen en er duikt totaal onverwacht een wakkere smurf op. Jij hollen. De smurf achter je aan. Roept “halt of ik schiet”. Maar jij blijft hollen. Dan kan je in de nabije toekomst een klein groen bolletje voor je reet krijgen. Ga je niet dood van. Je gaat er niet eens van hinkelen. Maar in dat groene bolletje zat wel een apart gecodeerd biologisch DNA-tje. Dus als de smurfemarij je later alsnog in een kruipruimte sjort en jij je vrije trappen blijft ontkennen, dan gaan ze op zoek naar dat DNA-tje. En als ze dat bij je vinden ben je het lulletje.
Deze geweldige bijdrage aan de versterking van het gezag is een nieuwe uitvinding van de Britse firma Selectamark. De bijbehorende oranje gun heeft een bereik van veertig meter, dus bij een eventuele confrontatie hoeft iemand als Usain Bolt niets te vrezen. Het DNA-tje blijft overigens geen eeuwen zitten. Na een paar weekies is het gebeurd met de koopman. Het is nog een beetje behelpen, maar het gaat ook nog maar om een testmodel. God, wat gaan we vooruit.

  • Datum: .

dinsdag 5 februari-2013
Karzai? Fijne gozer. Zei vandeweek dat het in de provincie Helmand heel wat onveiliger is geworden sinds de Britten een paar jaar geleden de baardbestrijding ter hand hebben genomen. Ze knokken volgens hem op de verkeerde plekken en zouden eigenlijk beter op kunnen zouten. De Britten totaal over hun piss. Zou je het zelf wezen. Maar voor de nabije toekomst ziet het er een stuk zonniger uit. Ze maken namelijk sinds kort gebruik van “zwarte horzels”. Dat zijn helidroontjes van een centimeter of tien van de Noorse firma Prox Dynamics.
Stel je voor, je zit in een straatje van een of ander Afbaards durrep en je wil graag weten of er om de hoek een Talibanjer op je zit te wachten. Stuur je zo’n horzel op pad om effies te kijken of er om de hoek inderdaad onraad dreigt. Die horzel heeft namelijk een cameraatje aan boord en jij kan in realtime de beelden opvangen met een ontvangertje ter grootte van je hand. Wordt wel een heul klein banjertje als er inderdaad eentje in het portiek van de lokale apotheek zijn AK-47 zit bij te vullen, maar jij weet inmiddels genoeg.
Leuk ding, die horzel. Kan zowel geprogrammeerde als rechtstreeks bestuurde vluchtjes maken. Moet het niet harder waaien dan 20 kilometer per uur, anders raakt ie uit de koers en vliegt bij de apotheek naar binnen. Verder maakt ie weinig geluid, maar mocht ie toch door die baard met zijn AK-47 ontdekt worden en aan gruzels worden geschoten, niet erg: hij kost verhoudingsgewijs een scheetje en een knikkertje.
Dat belooft wat voor de nabije toekomst, want die Noren gaan hun vliegende hebbedingetje natuurlijk ook op de gewone markt smakken. Dus als je binnenkort op tien hoog ineens een bovenmaatse horzel voor je raam ziet hangen weet je dat het mis is. Kan je het gordijn dicht doen, maar dat is vrij zinloos als je net moderne teevee- en vingerapparatuur hebt aangeschaft. Want daarmee wordt ook al driftig in je privéleven gesnuffeld door allerlei nieuwsgierige boterletters. God, wat gaan we vooruit.

  • Datum: .

woensdag 10 april-2013
Op 10 januari jl. droonden we dit bericht op de keien. En uiteraard krijgt zoiets een logisch vervolg. Begin volgend jaar gaat dit nieuwe wapensysteem namelijk aan boord van de USS Ponce naar de Perzische Golf. Niet alleen om de door Iran ontwikkelde drones uit de lucht te vissen, maar ook om de Iraanse speedboten ho te laten houden. En wat niet onbelangrijk is: een laserstoot kost maar 1 dollar. Daar kan je mee aankomen bij je klanten. Wat zal Jeanientje Hennis blij wezen. En nou maar hopen dat ze die spulletjes van Domestic Drone Countermeasures op de een of andere manier van de markt kunnen duwen (1). Anders is de vreugde van korte duur. Stay tuned.

(1) Zie het artikeltje "Dronen, droonde, gedroond" (2) dd. 19 maart 2013.

  • Datum: .

maandag 14 juli-2014
Zo. Dat kan straks niet meer. Al is het klotenweer of loop je nog rond met een lichte schudder van de vorige dag. Als je een onverlaat voor zijn kont wil schieten kan je gewoon niet meer missen. Bij DARPA in de USSA hebben ze namelijk een .50 kogel ontwikkeld met een heul klein computertje erin. Als je voornoemde onverlaat op de korrel neemt dan slaat die kogel de info over hem in een mum of twee mummen op. En ook al schiet je daarna nog erger dan je gewend bent op de kermis, je kogel zoekt zelf het doel op.
Nou had concurrent Sandi National zoiets in 2012 ook al eens in de markt gezet. Die kogel zoekt ook zijn doel op. Leuk voor kunstjes op het Maidanplein of zo, maar in het veld wat minder bruikbaar, want het mikken gaat met een laserstraal en het beroerde daarvan is dat zo'n straal er na een kilometertje mee ophoudt. En wat is een kilometertje tegenswoordig nog bij het ruimen van al dan niet vermeende onverlaten? Het apparaat van DARPA, dat bij de burgerlijke stand heel toepasselijk als de Exacto (Extreme Accuracy Tasked Ordnance) werd ingeschreven, is daarentegen voorzien van zeer verfijnde optische frutsels, die je in staat stellen om er nog heel wat kilometertjes bij te pikken. Plus (slim bezig), als je dus net een baard, een Russische Oekrainer, een Malinese zandhapper of een Mexicaanse baron in het oogje krijgt en op het moment dat je afdrukt je schoonmoeder belt, geen nood. Ondanks de afzwaaier zoekt de Exacto met drie vingers in zijn neus zijn target op. Of we ook vooruitgaan in deze wereld. Stay tuned.

  • Datum: .

Kleintje Muurkrant - Postbus 703 - 5201 AS - 's-Hertogenbosch