Skip to main content

Komt eerst Hellary met een boek over haar verkiezingsstrijd; alles Poetin, Trump, Poetin, Russische inmenging en ga zo maar door. Dat een deel van het Amerikaanse kizersvolk de buik vol heeft van Hellary, tja dat zal je er niet in lezen. Niks eigen schuld, dikke bult.

Dan komt er weer een boek over de verkiezingsstrijd. Ditmaal van Donna Brazile. Zij was voorzitter van de DNC. Haar verhaal is ietsje anders, niks Poetin, Rusland of zo. Maar gewoon de arrogantie van de Clintons, met name Hellary wist wat ze wilde en alles moest daarvoor wijken. Inclusief de regels over verkiezingsgelden. Zo gaat zij o.a. In op de fondsencarrousel opgezet om de landelijke verkiezingsstrijd te spekken. En, niet te vergeten, de manier waarop de tegenkandidaat van Hellery, Sanders de mist in werd gereden. Kortom, een machtsovername van Hellary & co binnen het partij apparaat.

Nu komt er alweer een boek. Dit keer meer in de geest van #metoo, dus over grensoverschrijdend gedrag van mannen met een machtspositie. Dit keer staat de schijnwerper niet op een artiest, maar op de partner van Hellary: Bill. Een viertal vrouwen heeft verklaard dat Bill hen heeft lastig gevallen. Nu had Bill al een verleden op dat gebied. Maar dit betreft nieuwe zaken. Zal ongetwijfeld worden vervolgd.

  • Datum: .

 

En het werd vervolgd. Na Donna Brazile’s ontboezemingen en het nieuws van nieuwe beschuldigingen aan het adres van Bill Clinton, is één van de leden van de ministersploeg van Obama op het podium gestapt. Kathleen Sibelius gaf in een interview haar verhaal over Hellery en Bill. Zij stelt dat Hellary de drijvende kracht was achter het zwartmaken van de vrouwen die Bill beschuldigden van sexueel geweld. Dank zij de inzet van Hellary volgden de media haar versie en werden de slachtoffers te kijk gezet als onbetrouwbare sujetten. Dat was toen, maar nu is het klimaat veranderd; slachtoffers worden geloofd.

Het heeft wel 20 jaar geduurd voordat mevr Sibelius de moeite nam om dit publiek te maken. Wellicht had ze eerst nog hoop op een baantje onder president Hellary, maar sinds dat station gepasseerd is, ontdekt zij haar sociale verantwoordelijkheid. De Clinton factie zal haar dit niet in dank afnemen. Hellary als feministe en dan dit, daar zal Poetin wel achter zitten. Gelukkig is het vandaag Thanksgiving in de VS dus zal het de voorpagina’s en nieuws”shows” niet halen; morgen ook niet omdat het dan gaat over de bestormingen van de winkels met koopjes. Black Friday.

  • Datum: .