Skip to main content

zondag 31 augustus-2014
Het was in de jaren negentig van de vorige eeuw. Kosovo was een redelijk autonome “provincie“ van Servië. De meerderheid van de bevolking was en is van Albanese afkomst en muslim. Zo langzaam aan kreeg die meerderheid tabak van Belgrado en wenste een eigen staat. Ze waren bereid daarvoor te knokken en vormden hun eigen bevrijdingsleger, de UCK, dat zich spiegelde aan de fascistische Ustasha's uit WO II. Na wat lichte aarzeling begonnen “wij” aan deze kant van Europa en in de USSA die Kosovaarse vrijheidsstrijd best wel legitiem te vinden. En we begonnen de Ustasha's van deze tijd te steunen bij hun gevecht tegen dictator Milosevic. Zowel politiek als met wapens die de grens werden overgesmokkeld. Toen dat niet voldoende bleek te zijn gooide “onze” NATO hier en daar wat burgerdoelen in Servië plat en klaar was case. Een nieuwe staat was geboren met aan het hoofd fascistoïde oorlogsmisdadigers die zich bedienen van handel in verwarrende middelen, lichaamsonderdelen, damesvlees en wapens om een beetje fatsoenlijk rond te komen. Een van de eerste landen die Kosovo als zelfstandige staat erkende was Nederland. Bravo.

Vorig jaar ontstond in Oekraine een beweging die tabak had van de gekozen regering onder leiding van Viktor Yanukovich. De reden mogen we bekend veronderstellen. Met steun van “ons” greep een mix van rechtse nationalisten en neo-nazi's de macht in Kiev. In het oosten van Oekraine zagen ze dat niet zitten. De meerderheid van de bevolking daar voelden en voelen zich meer verwant aan Moskou en als dat nou echt nodig was dan riepen ze hun eigen republiek uit en grepen naar de wapens. Vonden “wij” dat legitiem? Nee, dat vonden wij niet legitiem. Waarom niet? Domme vraag. En opnieuw steunen we nu een illegaal fascistisch regime. Zogenaamd omdat Rusland de gore moed heeft om de wens van een meerderheid in Oost-Oekraine te respecteren en wapens de grens oversmokkelt. Als de NATO begin volgende week een beetje afmaakt in Cardiff dan regelen ze met spoed het lidmaatschap van Oekraine en kunnen we binnen het handvest burgerdoelen in Donetsk platgooien om ruimte te maken voor de triomfantelijke intocht van het Azov bataljon en ander fascistisch gespuis. Bravo.

  • Datum: .

Het Vierde Rijk is net Oost-Groningen. Het barst van de scheuren. In Italië staan een stel banken op de tocht. De Duitse Bank heeft een loodgieter gebeld. Spanje en Portugal hebben van het Reichs Finanz Ministerium een jaar voorwaardelijk gekregen. Griekenland krijgt weer eens de roe. In Frankrijk kan je zelfs niet meer naar de kerk. De UK is uitgestapt en Turkije speelt haasje over met Moskou. Dus moet er snel wat positief nieuws opgepompt worden. Wat dacht u van de visa vrije toegang van Kosovaren? Die hebben zo hun best gedaan om hun corrupte land een fatsoenlijk verfje te geven, dat moet gehonoreerd worden. Volgens Reichsführer Jan Kloot Juncker en zijn junta.
Even terug naar 2013. Toen beweerde een onderzoeksbureau uit Belgrado dat luitjes die IS helemaal te gek vonden in Kosovo konden worden opgeleid. Zowel voor de strijd in de zandbak voor een echt kalifaat als voor guerilla-acties in kruisvaarderslanden. Belgrado. Belgrado. Dat zijn Serviërs, dus dat onderzoek zal wel nep zijn. Maar vandeweek stuitten we op verse berichten over die opleidingscentra in Kosovo en net over de grens in Albanië en Macedonië. Weliswaar opnieuw via Oosteuropese bronnen die tegen Vlad aanleunen. Maar stel nou, dat het waar is. Of een beetje waar.
Zouden we dan niet beter eerst even kunnen gaan checken? Voor we ineens worden geconfronteerd met plukjes visa vrije Kosovaren die een IS-cursusje hebben gevolgd en in Makkum of zo een dominee kelen. Gewoon voor alle zekerheid. Kunnen wij weer rustig gaan slapen. Stay tuned.

  • Datum: .

Daar komt het apie uit de mouw. Eerst spraken de Kosovaarse mafiosi onder leiding van godfather Thaci hun ongenoegen uit over de blauwe smurfenmacht waarover ze konden beschikken om het Servische bevolkingsdeel te koeieneren. Het functioneerde wel, maar het was te weinig. Er moesten ook groene smurfen komen. Een volwaardig leger. Want ze hadden grote plannen. En die plannen zijn gisteren naar buiten gerold. Thaci cs. zijn van plan op korte termijn Servische bezittingen te naasten. Veelal in de vorm van grond, wat erin zit en wat erop staat. Lood, zink, bruinkool, fabrieken, vastgoed. Geschatte waarde 200 miljard euro. Een overval in broad daylight. Tel uit je winst. Komen de Kosovaarse mafiosi ermee weg? Niet zonder slag of stoot vanuit Belgrado en ook in die regio dus weer langdurig gezeik en gezeur. En de nodige dooien. Net als elders in de Balkan. Maar hoe heerlijk is het om te weten, dat je een loeier van een Amerikaanse legerbasis binnen je grenzen hebt en dat je dus van Washington alle steun mag verwachten als Servië echt moeilijk gaat doen? Misdaad loont. Stay tuned.

  • Datum: .

Teruggefloten. Kosovo's president en topmafioso Hacim Thaci. Hij wilde graag een eigen leger. In plaats van een smurfenbrigade met kermisbewapening. Naar eigen zeggen om de misdaad en de corruptie beter te kunnen bestrijden. Lach of we schieten. In de vorige aflevering hebben we Thaci's werkelijke bedoelingen uit de cadeauverpakking gescheurd. Hij is van plan om de Servische bezittingen in Kosovo ter waarde van zo'n 200 miljard euro te naasten. En omdat niet te verwachten valt dat de Servische buren met hun handen in de schoot zullen blijven zitten heeft ie een ferm bewapend legertje nodig, dat kan steunen op de aanwezige Amerikaanse spierballen als de nood aan de man mocht komen. Dat plannetje kan ie voorlopig schudden. Gisteren kreeg hij van The Donald's staatssecretaris voor Europese en Eurazische Zaken Hoit Yee te horen, dat de USSA een Kosovaarse krijgsmacht niet op zijn verlanglijstje heeft staan. Naar alle waarschijnlijkheid heeft het Servische lidmaatschap van de NATO meer prioriteit. Al is dat nog een hele zware kluif om binnen te slepen. Kortom, Thaci moet backpeddelen. Dus zal hij zich volgende week vrijwel zeker bij een tandensmid vervoegen. Tandenknarsen is niet goed voor je gebit. Stay tuned.

  • Datum: .

Kosovo. Ook zo'n land waar wij zo nodig de lente moesten brengen. Al heette het toen nog niet zo. Nou ja, wij. Hullie in Den Haag. Nu moet het nog een beetje salonfähig worden gemaakt om tot ons Vierde Rijk te worden toegelaten. Valt niet mee. Zoals u weet staat het onder leiding van (oud-) mafioso Hashim Thaci. Erg? Ach, in Bulgarije is het hetzelfde laken een pak en wees eerlijk, geen Brusselse hond die daarover valt (1). Maar goed, nu voor 11 juni parlementsverkiezingen zijn gepland in Pristina bestaat er misschien een gelegenheid om de bezem door politiek Kosovo te halen. En wie of all people trok daarvoor aan de bel bij de verschillende partijen om de lijst van hun kandidaten op te schonen? De Amerikaanse ambassadeur ter plekke. Was dat nodig dan? Retorische vraag. Zo stond het huidige parlementslid voor de NISMA-partij Fatmir Limaj gewoon kandidaat, terwijl hij voor de kadi staat wegens het in ontvangst nemen van steekpenningen toen hij minister van Transport, Post en Telecommunicatie was. Plus het verdonkeremanen van officiële stukken bij het toewijzen van twijfelachtige aanbestedingen. Verder wordt er door smurfen gesnuffeld aan Mergim Lushtaku van de PDK. Hij wordt samen met 23 anderen ervan verdacht tot drie keer aan toe te hebben geprobeerd Sami Lushkatu stiekem uit de petoet te loodsen, terwijl die voormalige KLA-leider terechtstond wegens oorlogsmidaden. En dan heb je nog PDK-kandidaat Zenun Pajaziti (afluisterpraktijken ten eigen bate), LDK-kandidaat Naser Osmani (linkeballen bij de privatisering van een fabriek), Vetevendosje's kandidaten Egzon Haliti, Adea Batusha, Albin Kurti, Atdhe Arifi, Glauk Konjufca, Abulena Haxhiu, Donika Kadaj, Ismaj Kurteshi en Fisnik Ismajli (het werpen van een explosief in het parlement), Pal Lekaj van de AAK en tenslotte Haxhi Shala van NISMA (beiden eveneens parlementaire explosiefwerpers) die binnen niet al te lange tijd een strafje mogen verwachten. Nou tillen de meeste Kosovaren daar allemaal niet zo zwaar aan. Zakken vullen? Ach..Bommetjes gooien? Tsja...Maar moet je daarvoor luitjes uit het parlement kieperen? Er zijn erger dingen. Dus zal het wat huichelachtig aandoende Amerikaanse initiatief waarschijnlijk op rotsige bodem pletteren. Kosovo. Een waardig lid van het Vierde Rijk. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 9 van de serie "Ein Reich" dd. 23 mei 2017.

  • Datum: .

In de vorige aflevering gaven we gas over de landdagverkiezingen in Kosovo (1). Een postzegel op de Balkan die mede dankzij ons wapengekletter op een stukkie Servisch land werd geplakt en sindsdien wordt gerund door een collectie mafiosi en gedoogde oorlogsmisdadigers. Een van die laatste categorie is een paar dagen geleden bij voornoemde verkiezingen weer boven komen drijven: Ramush Haradinaj. Een meneer die we al eens eerder hebben geschoren (2). Ramush heeft de verkiezingen gewonnen namens de stevig rechtse PDK. De partij van de Ustasha's van deze tijd, die zich tijdens hun revolte tegen de Servische overheersers hadden verzameld in de UCK. Klein probleem. De linkse partij Vetevendosje heeft ook een flink aantal stemmen weten te vergaren en voor je het weet zitten ze daar dus ook met een Klaversyndroom. Het wordt hoog tijd om die postzegel ook visumvrij te verklaren en op te nemen in het Vierde Rijk en de NATO. Al was het alleen maar om de handel in allerlei snuisterijen als ondeugende middelen, wapens en damesvlees te bevorderen. Stay tuned.

(1) Was op 26 mei jl.
(2) Zie aflevering 11 van de serie “Kosovoort, Kosovoort” dd. 3 december 2012.

  • Datum: .

Misschien niet zo gelikt als UAE-ambassadeur Yousef al Otaiba (1), maar Albert Veliu had ook een alleraardigste methode gevonden om zijn spaarvarken een flinke boost te geven. Albert was tot voor kort chauffeur. Niet van Miss Daisy, maar van Teuta Sahatqija, de Kosovaarse consul in de Big Apple. Tussen de bedrijven door handelde Albert in wapens en verwarrende middelen en runde daarnaast een wasstraat voor groene ruggen. In een onderonsje met lieden van de lokale Cosa Nostra en Albanese collega's met zowel pieds-à-terre in New York als in Praag. Ging een tijdje heel florissant tot Albert tegen een paar undercovers van de DEA aan blunderde, die hem vroegen of ie een zendinkje wapentuig kon verzorgen voor een Mexicaanse exportonderneming. Nou, dat kon Albert wel en hij vertrok naar zijn mafiose thuislandje om de boel te regelen. Zijn medefirmanten aldaar zorgden voor een pakketje met een strik: 14 AK-47 spuiten en een wat antieke, maar nog heel bruikbare raketwerper. Albert keerde terug naar de grote appel om daar de zending in ontvangst te nemen en over te dragen aan zijn cliëntèle. Maar de bestelling bleef in Kosovo hangen. Op 27 juni jl. werden Albert's mede-firmanten in een kerker geworpen en de wapens inbeslaggenomen. En aan de overkant van de plas gingen Albert zelf en een paar van zijn collega's ook voor het luik. Vraag blijft in de lucht hangen of consul Teutje iets van de avontuurlijke strapatsen van zijn chauffeur op de hoogte was. Of erger. Het zou ons niet verbazen gezien de status van de Balkanpostzegel die hij vertegenwoordigt. Dus blijven we alert. Stay tuned.

(1) Zie aflevering 4 van “Net als in een film” van vandaag.

  • Datum: .